umplut cu gorgonzola, bacon, nuci, cranberry și stropit cu miere
Nu știu voi cum sunteți dar eu tare m-am bucurat că nu a venit iarna, încă… și de aceea am avut un weekend bun. Din nou. Nu, nu vreau să mă laud … dar atât e de bine să poți să te bucuri de ultimele zile de toamnă…
Ingrediente măr copt
- 4 mere
- 4-5 felii bacon
- un pumn de nuci și migdale prăjite
- 50 gr. cranberry deshidratate
- gorgonzola
- sucul de la 1 lime
- sucul de la 1/2 portocală
- 1/2 linguriță scorțișoară
- ghimbir ras, cam cât prindeți cu două degete
Metoda
Se pregătește baconul fie în tava grill, fie în cuptor ( metoda AICI ). Se lasă la răcit și se rupe cu mâna, în bucățele.
Nucile și migdalele se prăjesc și se strivesc cu sucitorul sau se mărunțesc din cuțit.
Se pregătește umplutura: nucile și migdalele + gorgonzola tăiată bucăți mai mici + cranberry + baconul bucățele. Se amesteca ușor și se pune deoparte.
Într-un vas mai adânc se adaugă sucul de lime, cel de portocală, scorțișoara și ghimbirul. Se pune deoparte.
Mărul, măria sa mărul… se taie capacul și se scobește interiorul.
Cu un cuțit ascuțit tăiați felii fiecare măr, apoi înmuiați fiecare felie în sucul obținut mai devreme. Aveți grijă la ordinea feliilor deoarece îl veți monta înapoi.
În tavă așezați hârtie de copt și ca atunci când vă jucați cu lego aduceți fiecare măr la forma inițială.
Adăugați umplutura cu vârf în fiecare măr și stropiți mărul cu sucul rămas.
Se dă la cuptor preîncălzit la 180 grade C sau se pot coace pe grill. Sunt gata atunci când mărul se frăgezește și umplutura începe să facă bulbuci.
Stropiți cu miere și serviți cu drag.
Să aveți o săptămână bună !!!
interesanta combinatie… pot fura putin?
Alex, astia mi-au gresit scrisul la tort: http://www.cik.ro/la-multi-i-funny/ . Trebuia sa-l fac la tine. 🙂
Tot timpul am avut o slabiciune pentru mar copt… dar asa cum l-ai prezentat aici… hmmm… imi cam ploua in gura…
Este mega delicios !!!
Felicitari pentru reteta! Arata delicios si sunt sigura ca este si foarte gustos! Eu in faceam simplu si nu era cine stie ce reteta mea, dar asta….yami-yami! Nu mai ai nevoie de altfel de prajitura!
Andreea ❤