salata caprese Deci da, există și roșii mici cât unghia… și sunt dulci și buneee. Dar dacă sunt făcute la flacără devin mult mai dulci.
Este foarte frumos afară și ieșirile la iarbă verde sunt încă la modă.
Nu ratați !!!
Ingrediente:
300 gr. roșii cherry ( vreo 25 buc. )
ulei de măsline extravirgin
oțet balsamic de modena
3 căței de usturoi, decojiți și tocați
sare de mare și piper negru proaspăt râșnit
vreo 2 fire busuioc proaspăt
mozarella bocconcini
pâine țărănească pentru prăjit pe grătar
Metoda:
Roșiile se spală și se curăță de codițe.
Într-un vas mai mare se adaugă roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, piperul și usturoiul.
Zgâlțâiți vasul ușor, astfel încât roșiile să se îmbrace bine de tot în arome. Lăsați deoparte până pregătiți focul.
Într-o tigaie numa bună de introdus în foc se așează roșiile, de preferat într-un singur strat. Cu mișcări fine din încheietură agitați tigaia vreo 2-3 min. până începe să crape pielea roșiilor (timpul de pregătire depinde și de mărimea lor). Treaba este aproape gata.
Așezați tigaia în mijlocul mesei și aruncați înăuntru busuiocul.
Pe grătarul încins se prăjește niște pâine, se deschide cutia de bocconcini și se servește totul acolo, la botu’ calului.
salata caprese
Dacă nu sunteți posesori de grătar, pregătiți roșiile fie în cuptor, fie pe plită. Nu este același lucru, dar se apropie.
Mor de poftă, nu alta !!
salata caprese
Poftă bună și vacanță frumoasă !!!
Salata caprese
Ingredients
- 300 gr. roșii cherry ( vreo 25 buc. )
- ulei de măsline extravirgin
- oțet balsamic de modena
- 3 căței de usturoi, decojiți și tocați
- sare de mare și piper negru proaspăt râșnit
- vreo 2 fire busuioc proaspăt
- mozarella bocconcini
- pâine țărănească pentru prăjit pe grătar
Directions
- Step 1 Într-un vas mai mare se adaugă roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, piperul și usturoiul.
- Step 2 Zgâlțâiți vasul ușor, astfel încât roșiile să se îmbrace bine de tot în arome. Lăsați deoparte până pregătiți focul.
- Step 3 Într-o tigaie numa bună de introdus în foc se așează roșiile, de preferat într-un singur strat. Cu mișcări fine din încheietură agitați tigaia vreo 2-3 min. până începe să crape pielea roșiilor.
- Step 4 Așezați tigaia în mijlocul mesei și aruncați înăuntru busuiocul.
- Step 5 Pe grătarul încins se prăjește niște pâine, se deschide cutia de bocconcini și se servește.
Arata mult prea bineeeeeee. Vreau si eu o farfurioara… si sa fie free 😀
farfurioara e free… despre continut mai discutam 🙂
Farfurioara, nu se da niciodata goala, ca aduce ghinion … si nu mie 😛
perfect !!!
OK, recunosc ca am inventat treaba cu ghinionul. :)) Pot sa zic o poezioara, daca e cazul. :))
need your adress… must come now…. hunger takes over me… must come now….
oh…please do…
oh, cum reusesti sa faci pozele astea atat de profesioniste? vreun truc ceva? ce aparat folosesti? 😀 scuze ca sunt asa indiscreta, dar sunt bestiale pozele, de retete nici nu mai vorbesc.
hi hi..multumesc…ma joc cu un DSLR Nikon…in balcon