Salata caprese -Roșii coapte cu mozzarella » Bucătăria familiei mele
Salata caprese -Roșii coapte cu mozzarella

Salata caprese -Roșii coapte cu mozzarella

10 Comments  /  Jump to Recipe

 

rosii coapte

salata caprese Deci da, există și roșii mici cât unghia… și sunt dulci și buneee. Dar dacă sunt făcute la flacără devin mult mai dulci.

Este foarte frumos afară și ieșirile la iarbă verde sunt încă la modă.

Nu ratați !!!

Rares si rosiile

Ingrediente:

300 gr. roșii cherry ( vreo 25 buc. )
 ulei de măsline extravirgin
oțet balsamic de modena
3 căței de usturoi, decojiți și tocați
sare de mare și piper negru proaspăt râșnit
vreo 2 fire busuioc proaspăt
mozarella bocconcini
pâine țărănească pentru prăjit pe grătar

rosii

Metoda:

Roșiile se spală și se curăță de codițe.

Într-un vas mai mare se adaugă roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, piperul și usturoiul.

Zgâlțâiți vasul ușor, astfel încât roșiile să se îmbrace bine de tot în arome. Lăsați deoparte până pregătiți focul.

Într-o tigaie numa bună de introdus în foc se așează roșiile, de preferat într-un singur strat. Cu mișcări fine din încheietură agitați tigaia vreo 2-3 min. până începe să crape pielea roșiilor (timpul de pregătire depinde și de mărimea lor). Treaba este aproape gata.

rosii_original

Așezați tigaia în mijlocul mesei și aruncați înăuntru busuiocul.

Pe grătarul încins se prăjește niște pâine, se deschide cutia de bocconcini și se servește totul acolo, la botu’ calului.

salata caprese

salata caprese

Dacă nu sunteți posesori de grătar, pregătiți roșiile fie în cuptor, fie pe plită. Nu este același lucru, dar se apropie.

Mor de poftă, nu alta !!

salata caprese

salata de rosii

Poftă bună și vacanță frumoasă !!!

caprese

 

tarta caprese

 

This recipe has no ratings just yet.

Salata caprese

noiembrie 1
: easy

By:

Ingredients
  • 300 gr. roșii cherry ( vreo 25 buc. )
  • ulei de măsline extravirgin
  • oțet balsamic de modena
  • 3 căței de usturoi, decojiți și tocați
  • sare de mare și piper negru proaspăt râșnit
  • vreo 2 fire busuioc proaspăt
  • mozarella bocconcini
  • pâine țărănească pentru prăjit pe grătar
Directions
  • Step 1 Într-un vas mai mare se adaugă roșiile, uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, piperul și usturoiul.
  • Step 2 Zgâlțâiți vasul ușor, astfel încât roșiile să se îmbrace bine de tot în arome. Lăsați deoparte până pregătiți focul.
  • Step 3 Într-o tigaie numa bună de introdus în foc se așează roșiile, de preferat într-un singur strat. Cu mișcări fine din încheietură agitați tigaia vreo 2-3 min. până începe să crape pielea roșiilor.
  • Step 4 Așezați tigaia în mijlocul mesei și aruncați înăuntru busuiocul.
  • Step 5 Pe grătarul încins se prăjește niște pâine, se deschide cutia de bocconcini și se servește.

Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

  Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



10 thoughts on “Salata caprese -Roșii coapte cu mozzarella”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.