Mini tarte cu vișine și tapioca

Mini tarte cu vișine și tapioca

0 Comments

 

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

Cel mai rapid desert.

Mini tarte cu vișine și tapioca.

Ce faci dacă te întreabă copiii dacă avem ceva dulce? te ridici din pat unde zaci cu gripă de câteva zile și faci un dulce. Și rapid pentru că nu vrei să stai prea mult în bucătărie și să ratezi încă o tură de somn. Norocul meu este că unul dintre copii cred că a moștenit pasiunea mea pentru bucătărie și a pregătit aluatul lor preferat de tarte înainte să mă bâzâie pe mine.

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

Mvai chiar voiam să-l laud deoarece de două zile pregătește singur micul dejun. Și se zvonește prin casă că a făcut pancakes. Și că, minune, sunt mai bune decât ale mele. Nici nu știți de când așteptam să aud treaba asta. Azi mâine mă cheamă ei pe mine la masă.

Well, looks like my job here is done.

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

 

Ingrediente

aluatul franțuzesc – Pâte Brisée :

  • 150 gr. făină ( sau făină fără gluten)
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 120 gr. unt înghețat ( adică lăsat la congelator peste noapte )
  • un vârf cuțit de sare
  • 3 linguri lapte rece

 

pentru umplutură aveți nevoie de 1/2 cană perle de tapioca și 1 borcan dulceață de vișine

 

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

Aluatul – Pâte Brisée

  1. Dacă doriți să faceți acest tip de aluat pregătiți untul cu o zi înainte, deoarece întreaga cantitate de unt se taie în cuburi și apoi se pune în congelator. Cu cât untul e mai rece cu atât crusta va fi mai stabilă.
  2. Se adaugă în blender făina + sarea + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Aluatul obținut trebuie să fie ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre.
  3. Adăugați 1 lingură de lapte rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului și apoi încă o lingură lapte, până se leagă aluatul. Nu exagerați cu laptele, dacă e prea mult crusta va fi tare.
  4. Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră.
  5. Aluatul se scoate de la frigider și se lasă 10 minute să se odihnească la temperatura camerei. Apoi se așează pe o suprafață ușor presărată cu făină și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi forma dorită. Nu e necesar să ungeți tava, este suficient unt în aluat. Cantitățile sunt suficiente pentru a obține aluatul necesar pentru o tavă rotundă de 22 cm sau pentru 6 tavi mici de tartă.

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

Tarta

Primul pas este aluat. În timpul în care se pregătește aluatul si cît se odihnește în frigider pregătim tapioca.

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

Se înmoaie perlele de tapioca în 2,5 căni de apă rece până ce absoarbe în mare parte lichidul. Amidonul din tapioca este opac înainte de preparare și devine translucid atunci când este gătit, de aceea perlele de tapioca vor deveni transparente.

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

Se preîcălzește cuptorul la 180 grade.

 Se amestecă dulceața cu perlele tapioca hidratate.

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

Se aranjează aluatul în tăvi și se adaugă deasupra amestecul de dulceață cu tapioca.

Se dă la cuptor 15-20 minute sau până aluatul devine auriu și umplutura se stabilizează.

Se lasă deoparte să se răcească .

In realizarea acestei rețete am folosi tapioca de la Sanovita și dulceață de vișine din camară. Pam param pam și o surpriză.

 Dacă vă faceți cumpărăturile online de pe https://www.sanovita.ro/ și introduceți codul promoțional

➡️ alexjuncu ⬅️ primiți 15 % reducere de fiecare dată!

No, asta da ofertă!

 

Tarta cu visine si tapioca - Bucataria familiei mele

 

Mini tarte cu vișine și tapioca

martie 25
: 6
: easy

By:

Ingredients
  • aluatul franțuzesc – Pâte Brisée :
  • 150 gr. făină
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 120 gr. unt înghețat ( adică lăsat la congelator peste noapte )
  • un vârf cuțit de sare
  • 3 linguri lapte rece
  • 1/2 cană perle de tapioca și 1 borcan dulceață de vișine
Directions
  • Step 1 Se adaugă în blender făina + sarea + zahărul + cuburile înghețate de unt ( pe rând ). Nu stați cu degetul pe butonul blender-ului, apăsați de vreo 6-7 ori câte 5 secunde. Aluatul obținut trebuie să fie ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre.
  • Step 2 Adăugați 1 lingură de lapte rece și mai dați câteva impulsuri blender-ului și apoi încă o lingură lapte, până se leagă aluatul. Nu exagerați cu laptele, dacă e prea mult crusta va fi tare.
  • Step 3 Scoateți aluatul încă sfărâmicios din blender și cu podul palmei încercați o frământare, asta până se leagă puțin. Faceți o bilă de aluat și apăsați-o în jos cu palma pentru a obține un disc. Nu frământați prea mult, cel mai reușit aluat este acela în care se văd bucățele mici mici de unt înghețat. Discul de aluat se învelește în folie alimentară și se dă la frigider cel puțin o oră.
  • Step 4 Aluatul se scoate de la frigider și se lasă 10 minute să se odihnească la temperatura camerei. Apoi se așează pe o suprafață ușor presărată cu făină și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi forma dorită. Nu e necesar să ungeți tava, este suficient unt în aluat. Cantitățile sunt suficiente pentru a obține aluatul necesar pentru o tavă rotundă de 22 cm sau pentru 6 tavi mici de tartă.
  • Step 5 În timpul în care se pregătește aluatul si cît se odihnește în frigider pregătim tapioca.
  • Step 6 Se înmoaie perlele de tapioca în 2,5 căni de apă rece până ce absoarbe în mare parte lichidul. Amidonul din tapioca este opac înainte de preparare și devine translucid atunci când este gătit, de aceea perlele de tapioca vor deveni transparente.
  • Step 7 Se preîcălzește cuptorul la 180 grade.
  • Step 8 Se amestecă dulceața cu perlele tapioca hidratate.
  • Step 9 Se aranjează aluatul în tăvi și se adaugă deasupra amestecul de dulceață cu tapioca.
  • Step 10 Se dă la cuptor 15-20 minute sau până aluatul devine auriu și umplutura se stabilizează.
  • Step 11 Se lasă deoparte să se răcească .

Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

[:ro]Crostate cu mascarpone si portocale rosii[:]

[:ro]Crostate cu mascarpone si portocale rosii[:]

[:ro]       Îmi plac la nebunie portocalele roșii !!! Si de aceea îmi plac și deserturile care le conțin.  Mmmdeci crostatele astea sunt fabuloase, colorate, neobișnuite și demne de multe gemete.  Sunt un amalgam de arome: gustul acrișor al portocalelor combinat cu crusta […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.