Pappardelle cu ciuperci, lămâie şi pătrunjel

[:en]

Săptămâna asta gătesc fără carne… sau mai bine spus fără prea multă carne… Hmmmm , ce ziceți de-o cină fff ușor de pregătit și fff delicioasă sau poate fi și prânz

Am folosit aşa după ochi :

 cam 10  ciuperci
     3 linguri de ulei de măsline
     1 cățel de usturoi, zdrobit ( pe care l-am îndepărtat la sfârșit)
     1 – 2  ardei iuți mici și uscați , pisați sau foarte fin tocați
     sare și piper negru proaspăt măcinat
     suc de la 1/2 lămâie
     1 pachet ( 250 gr.) Pappardelle
     un pumn mic de parmezan ras
     1 pumn de frunze de pătrunjel proaspăt, tocat 

   puțin unt 

 

În primul rând  gătiți pastele în apă clocotită cu sare până devin “al dente” .

 Se curăță ciupercile de orice mizerie, încercați folosind o pensulă de patiserie. Se taie ciupercile în felii subțiri sau în jumătate, în funcție de ciupercile folosite. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie foarte fierbinte şi se adaugă ciupercile.

Prăjiți ciupercile la foc rapid, bălăngănind aşa din când în când tigaia, apoi adăugați usturoiul strivit şi ardeiul iute, cu un vârf de cuţit de sare. Continuați bălăngănitul tigăii pe foc rapid încă vreo 4-5 minute. Apoi îndepărtați de pe foc şi stoarceți lămâia deasupra. Asezonați după gust.

Pastele fierte și scurse se adaugă peste ciuperci împreună cu parmezanul, pătrunjelul tocat şi puțin unt. Amestecați ușor, astfel încât aromele să se combine.

 Serviți pastele fierbinți, presărând în plus mai mult pătrunjel și parmezan.

Să mâncați cu poftă !!!

 
De abia aștept să înceapă sezonul la ciuperci deoarece această rețetă se poate
 realiza cu orice tip de ciuperci. 

Adaptare după o rețetă de Jamie Oliver.
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 

 

Săptămâna asta gătesc fără carne… sau mai bine spus fără prea multă carne… Hmmmm , ce ziceți de-o cină fff ușor de pregătit și fff delicioasă sau poate fi și prânz
Am folosit aşa după ochi :

 cam 10  ciuperci
     3 linguri de ulei de măsline
     1 cățel de usturoi, zdrobit ( pe care l-am îndepărtat la sfârșit)
     1 – 2  ardei iuți mici și uscați , pisați sau foarte fin tocați
     sare și piper negru proaspăt măcinat
     suc de la 1/2 lămâie
     1 pachet ( 250 gr.) Pappardelle
     un pumn mic de parmezan ras
     1 pumn de frunze de pătrunjel proaspăt, tocat 

   puțin unt 

 

În primul rând  gătiți pastele în apă clocotită cu sare până devin “al dente” .

 Se curăță ciupercile de orice mizerie, încercați folosind o pensulă de patiserie. Se taie ciupercile în felii subțiri sau în jumătate, în funcție de ciupercile folosite. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie foarte fierbinte şi se adaugă ciupercile.

Prăjiți ciupercile la foc rapid, bălăngănind aşa din când în când tigaia, apoi adăugați usturoiul strivit şi ardeiul iute, cu un vârf de cuţit de sare. Continuați bălăngănitul tigăii pe foc rapid încă vreo 4-5 minute. Apoi îndepărtați de pe foc şi stoarceți lămâia deasupra. Asezonați după gust.

Pastele fierte și scurse se adaugă peste ciuperci împreună cu parmezanul, pătrunjelul tocat şi puțin unt. Amestecați ușor, astfel încât aromele să se combine.

 Serviți pastele fierbinți, presărând în plus mai mult pătrunjel și parmezan.

Să mâncați cu poftă !!!
 
De abia aștept să înceapă sezonul la ciuperci deoarece această rețetă se poate
 realiza cu orice tip de ciuperci. 

[:]


Related Posts

[:ro]Bacon & Cheese Baked Egg Cups

[:ro]Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

[:ro]Spaghetti alla puttanesca[:]

[:ro]Spaghetti alla puttanesca[:]

[:ro] Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂



9 thoughts on “Pappardelle cu ciuperci, lămâie şi pătrunjel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.