Paste cu 4 brânze – paccheri quatro formaggi

Paste cu 4 brânze – paccheri quatro formaggi

0 Comments

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Cum faci un tort de macaroane??

Crescând la mama acasă nu am știut niciodată că există mai multe feluri de paste. Indiferent de forma lor toate erau macaroane pentru noi, cei mici.  Ei bine, copiii mei nu prea au auzit această denumire. Ei știu de Spaghetti, Tortellini, Farfalle, Fettuccine – avem chiar un tablou cu cele câteva sute de tipuri diferite de paste, fiecare cu nume propriu.  Azi am o poveste despre niște macaroane cu brânză, 4 brânze de fapt. Paccheri ai quattro formaggi. Paccheri with Four Cheeses.

Colaborarea mea cu Selgros România intră în cel de-al treilea an, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Și cu toate că anul trecut am ținut-o pe tradițional, anul acesta ne jucăm în bucătăria mea și povestim despre cum completează ea viața de familie.

Implicarea copiilor în gătit sau mai bine spus în petrecerea timpului în bucătărie este cea mai bună metodă de a-i învăța despre alimentație. O să-mi spuneți că nu au ce căuta în bucătărie, că fac mizerie, că se pot arde și lista exemplelor negative poate continua. Permiteți-mi să vă contrazic. Copiii mei sunt destul de mari acum dar vă spun cu mâna pe inimă că nici o activitate realizată împreună nu ne-a apropiat atât de mult cum a făcut-o gătitul împreună. Și sunt mamă de băieți. 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Totul a început încă de la diversificarea lor când mi-am dat seama că au preferințe culinare.

Și de atunci sunt implicați în tot ceea ce se întâmplă în bucătărie. Gătitul este ceva al nostru. Ei și cu mine, doar noi 3. De când i-am implicat în bucătărie tind să mănânce și să încerce alimente noi, iar aspectul farfuriilor noastre este de revistă.

Copiii mici iubesc să ajute și de aceea trebuie folosită la maxim acestă dorință a lor. Gătitul cu copiii este o aventură. Implicarea lor în alegerea meniului, în mersul la cumpărături, în realizarea listelor și a bugetelor sunt doar câteva din activitățile care le vor oferi copiilor niște abilitați de care vor avea nevoie pe tot parcursul vieții.

Toate calculele pe care le facem atunci când pregătim rețetele au sporit abilitățile lor matematice dar și de lectură. Implicați în calcul vor ști cu siguranță ce înseamnă jumătate sau sfert, cum se face conversia greutății, diferența dintre Celsius și Fahrenheit. Când mergeți la cumpărături alegeți un magazin care are de toate ca să vă fie mai ușor. Mergeți cu ei în piață. Urmăriți emisiuni culinare.

Dacă lăsați copiii să gătească alături de voi, ei vor învăța despre originile alimentelor și despre diferite culturi.

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Când al meu cel mare a pregătit prima dată masa pentru fratele lui mai mic, a fost tare mândru de el, era tot un zâmbet. Când îi dați o sarcină atât de importantă înseamnă că ați avut încredere în el și de aceea se simte responsabil. Și totul este în avantajul vostru. Credeți-mă, un copil care se descurcă în bucătărie este o minune pentru o mamă prinsă în nebunia orașului.

Atunci când copilul  va spune: „Am făcut-o singur, te rog gustă și tu ” veți vedea în el un sentiment de realizare. Iar când va gusta ceea ce a pregătit, va apărea și sentimentul de mândrie și de împlinire.

Pe scurt, toate lucrurile bune se întâmplă în bucătărie.

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Și ca să vedeți că am dreptate, mai jos găsiți rețeta noastră de macaroane cu brânză.

Asta după câteva emisiuni culinare, discuții pe tema brânzei, importanța aspectului unei farfurii și o vizită la supermarket.

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi

Ingrediente

  • paste paccheri 250 gr.
  • semințe de pin prăjite
  • pătrunjel verde

pentru umplutură:

  • 200 gr. cottage cheese
  • 2 bile mozzarella di bufala, mărunțite
  • 1/2 cană mozzarella pentru pizza, mărunțită
  • 1/2 cană brânză maturată cu ardei iute, mărunțită
  • 3/4 cană de parmezan ras
  • 2 ouă
  • 1-2 căței usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • pătrunjel verde
  • sare și piper negru, proaspăt măcinat
  • sos de roșii

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Metoda

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
Fierbeți pastele în apă sărată, dar nu conform indicațiilor de pe ambalaj, ci mai puțin deoarece intră și în cuptor, deci nu vor rămâne nefierte. Ideal este să fie doar înmuiate și încă tari în mijloc. Scurgeți-le și lăsați-le la răcit.

În robotul de bucătărie adăugați: cottage chesse, mozarella di buffalla, brânza maturată, ouăle, usturoiul mărunțit și jumătate din cantitatea de parmezan. Apăsați pulse până obțineți un amestec omogen.

 

Tocați pătrunjelul. Dacă vă place aroma puteți adăuga și câteva frunze de busuioc verde.

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Transferați totul într-un castron și amestecați ierburile. Condimentați după gust cu sare și piper negru.

Amestecul de brânzeturi se pune într-un poș.

Turnați jumătate din cantitatea de sos de roșii în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o folosit o formă de tort deoarece copiii au vrut să obțină un tort de paste.

Așezați pastele în sosul de roșii.

 

Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă din amestecul de brânzeturi.

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Acoperiți pastele cu sosul rămas, restul de parmezan și mozzarella.

 

Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit  timp de 15-20 de minute.

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite, pătrunjel proaspăt și serviți acest preparat cât încă e cald.

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi, gratinate -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Paste cu 4 brânzeturi – paccheri quatro formaggi

iunie 11
: 2

By:

Ingredients
  • paste paccheri 250 gr.
  • semințe de pin prăjite
  • pătrunjel verde
  • 200 gr. cottage cheese
  • 2 bile mozzarella di bufala, mărunțite
  • 1/2 cană mozzarella pentru pizza, mărunțită
  • 1/2 cană brânză maturata cu ardei iute, mărunțită
  • 3/4 cană de parmezan ras
  • 2 ouă
  • 1-2 căței usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • pătrunjel verde
  • sare și piper negru, proaspăt măcinat
  • sos de roșii
Directions
  • Step 1 Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  • Step 2 Fierbeți pastele în apă sărată, dar nu conform indicațiilor de pe ambalaj, ci mai puțin deoarece intră și în cuptor, deci nu vor rămâne nefierte. Ideal este să fie doar înmuiate și încă tari în mijloc. Scurgeți-le și lăsați-le la răcit.
  • Step 3 În robotul de bucătărie adăugați: cottage chesse, mozarella di buffalla, brânza maturată, ouăle, usturoiul mărunțit și jumătate din cantitatea de parmezan. Apăsați pulse până obțineți un amestec omogen.
  • Step 4 Tocați pătrunjelul. Dacă vă place aroma puteți adăuga și câteva frunze de busuioc verde.
  • Step 5 Transferați totul într-un castron și amestecați ierburile. Condimentați după gust cu sare și piper negru.
  • Step 6 Amestecul de brânzeturi se pune într-un poș.
  • Step 7 Turnați jumătate din cantitatea de sos de roșii în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o folosit o formă de tort deoarece am vrut să obțin un tort de paste.
  • Step 8 Așezați pastele în sosul de roșii.
  • Step 9 Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă din amestecul de brânzeturi.
  • Step 10 Acoperiți pastele cu sosul rămas, restul de parmezan și mozzarella.
  • Step 11 Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit timp de 15-20 de minute.
  • Step 12 Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.
  • Step 13 Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite, pătrunjel proaspăt și serviți acest preparat cald.


Related Posts

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

  Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂 […]

Ketchup de casa

Ketchup de casa

  Este o rețetă foarte bună și se obține un ketchup de vis, dar să nu mă înjurați deoarece este munca și sunt vase murdare. Ingrediente pentru 1 L ketchup 2 kg roșii galbene sau roșii sau portocalii 6 ardei mari galbeni sau roșii 2 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.