[:ro]Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

[:ro]Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

12 Comments

[:ro]

 
 
Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul este întotdeauna: ceva cu paste !!!
 Am certitudinea că ar putea trece drept italieni pur-sânge, ha ha ha.
 

 
Broccoli Mushroom Pasta with Parmesan Croutons
 

  1/2 baghetă, tăiată felii și apoi cuburi
  ulei de măsline
  1/4 cană parmezan ras, plus mai mult pentru servire 
  1 broccoli mai mic, desfăcut în buchețele mici
  hribi / gălbiori deshidratați 
  2 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
  1 linguriță coajă rasă de lămâie
   sare și piper
   paste la alegere


     Încălziți cuptorul la 180 grade C. Pe o foaie de copt așezați pâinea stropită cu ulei de măsline și radeți deasupra parmezan. Condimentați cu sare și piper. Introduceți la cuptor și coaceți până se prăjește și devine aurie, 8 până la 10 minute.
 

     Între timp, într-o oală mare puneți apă sărată, aduceți lafierbere și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. 
 

     Buchețelele de broccoli, împreună cu ciupercile le gătiți la abur în Bamboo Steamer.

Nu e nici o problemă dacă nu aveți așa ceva. Ciupercile se pot hidrata într-un bol cu apă caldă iar broccoli-ul se poate fierbe împreună cu pastele ( adăugați-l în oală înainte cu vreo 2 minute ca pastele să fie gata).

 Într-o tigaie adăugați vreo 3 linguri de ulei și usturoiul feliat și gătiți până când usturoiul se parfumează și devine auriu, 1 până la 2 minute. Adăugați peste usturoi pastele și legumele, amestecați încet până se combină aromele. Dacă preparatul vă iese prea uscat, puteți adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele până obțineți un sos.

Înainte de servire se presară cu crutoane, coajă de lămâie ( puteți adăuga chiar și câteva picături de suc) și parmezan.

 
 
Poftă mare să aveți !!!
 
 
ps: I LOVE YOU, ALL OF YOU! 
 
 

Trimit această postare la parada lunii aprilie Dulce Românie – găzduită de Cat’s Kitchen !!

Adaptare după  Everyday Food with Sarah Carey

 

[:en]

 
 
Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul este întotdeauna: ceva cu paste !!!
 Am certitudinea că ar putea trece drept italieni pur-sânge, ha ha ha.
 

 
Broccoli Mushroom Pasta with Parmesan Croutons
 
  •   1/2 baghetă, tăiată felii și apoi cuburi
  •   ulei de măsline
  •   1/4 cană parmezan ras, plus mai mult pentru servire 
  •   1 broccoli mai mic, desfăcut în buchețele mici
  •   hribi / gălbiori deshidratați 
  •   2 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
  •   1 linguriță coajă rasă de lămâie
  •    sare și piper
  •    paste la alegere


     Încălziți cuptorul la 180 grade C. Pe o foaie de copt așezați pâinea stropită cu ulei de măsline și radeți deasupra parmezan. Condimentați cu sare și piper. Introduceți la cuptor și coaceți până se prăjește și devine aurie, 8 până la 10 minute.
 

     Între timp, într-o oală mare puneți apă sărată, aduceți lafierbere și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. 
 

     Buchețelele de broccoli, împreună cu ciupercile le gătiți la abur în Bamboo Steamer.
Nu e nici o problemă dacă nu aveți așa ceva. Ciupercile se pot hidrata într-un bol cu apă caldă iar broccoli-ul se poate fierbe împreună cu pastele ( adăugați-l în oală înainte cu vreo 2 minute ca pastele să fie gata).

 Într-o tigaie adăugați vreo 3 linguri de ulei și usturoiul feliat și gătiți până când usturoiul se parfumează și devine auriu, 1 până la 2 minute. Adăugați peste usturoi pastele și legumele, amestecați încet până se combină aromele. Dacă preparatul vă iese prea uscat, puteți adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele până obțineți un sos.

Înainte de servire se presară cu crutoane, coajă de lămâie ( puteți adăuga chiar și câteva picături de suc) și parmezan.

 
 
Poftă mare să aveți !!!
 
 
ps: I LOVE YOU, ALL OF YOU! 
 

Trimit această postare la parada lunii aprilie Dulce Românie – găzduită de Cat’s Kitchen !!

 

[:]


Related Posts



12 thoughts on “[:ro]Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.