Pavlova de primavară

Pavlova de primavară

0 Comments

PAVLOVA sau de câte flori e nevoie pentru a face primăvară.

Răspunsul cel mai bun vine de la Dr. Oetker prin Campania „ Cu o prăjitură se face primăvară!„.

Ideea este că te poți bucura de o primăvară dulce și poți câștiga un Volkswagen Beetle.

 

Caută produsele cu etichetă promoţională

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

V-am făcut curioși? Ei bine la noi s-a făcut primăvară prin culoare și arome. De fapt cred că vedeți în fotografii despre ce vorbesc.

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Azi este 23 Aprilie,

ceea ce pentru unii este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. Se spune că există câteva tradiții care dacă le ai în vedere vei fi sănătos și bogat și vei avea de toate. Nu râdeți. Așa se spune.

  • În ajunul zilei de Sân-George, fetele de măritat credeau că îşi pot vedea ursitul dacă priveau, în această noapte, într-o cofă plină cu apă. Tot în această zi, fetele mai obișnuiau să semene usturoi, pe care îl păstrau până la anul viitor. Mâncând usturoiul semănat cu un an înainte, tinerele cred că vor fi înzestrate cu sănătate şi că se vor căsători în cel mai scurt timp. 
  • Fetele, care vor să fie iubite și să se căsătorească cu sufletul pereche, trebuie să semene în acestă zi busuioc. Când busuiocul a înflorit, ele îl poartă în păr sau îl usucă și îl poartă în poșetă, dăruind o crenguță persoanei pe care o iubesc.

Concluzie – mâncați pesto cu busuioc.

  • În această zi, oamenii se cântăresc. Prin acest ritual, ei sunt convinși că vor fi sprinteni până la anul, când ritualul se înnoiește tot în ziua de Sfântul Gheorghe.

Bună idee, să vă cântăriți acum și nu după Paște.

  • Scăldatul, înainte de răsăritul soarelui, într-o apă curgătoare, ajută la îndepărtarea relelor și invidiilor din sufletele oamenilor. Cine nu face asta și doarme în seara de Sfântul Gheorghe, acela fură din somnul mieilor și o să doarmă tot anul. 
  • Pentru a alunga energiile negative din jurul lor, în zorii praznicului,  în multe zone din țară, gospodarii obișnuiesc să scoată apă din fântâna casei, să-și spele fața mai întâi cu această apă numită în popor “apă neîncepută”.

Eu cred că dacă vă treziți cu noaptea-n cap și faceți un duș rece ați scăpat de toate relele deoarece lumea din jurul vostru va aprecia că sunteți curați. Deschideți o sticlă nouă, neîncepută, de apă plată și au dispărut și energiile negative.

  • Crenguțe de leuștean sunt puse la intrarea în grajduri pentru ca animalele să fie ferite de farmece, vrăjitorii și boli. La țară, se credea că prin acest ritual oamenii, vitele și semănăturile erau protejate de spirite rele, care ar cutreiera pământul la începutul anului pastoral.
  • Pentru ca membrii familiei să fie protejați de junghiuri rele și de boli necruțătoare trec prin fumul și flăcările unui foc aprins, iar vitele și casele se afumă, la rândul lor, cu tămâie.
  • Spiritele malefice sunt alungate cu ajutorul plantelor magice : usturoiul, pelinul, rostopasca sau leușteanul.

Vă dați seama ce frumos va mirosi întreg cartierul. Foc, fum, leuștean…parcă văd ce va fi la intrarea în bloc. Băieții de la pompieri trebuie să fie pe fază, dacă urmează să scăpăm de vrăjitorii.

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Ingrediente:

 

– ALBUȘURI – 4 albușuri la temperatura camerei

– ZAHĂR – 220 gr. zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker, trecut prin sită

– ACID – 1/4 linguriță cream of tartar ( sau 1 linguriță oțet din vin alb sau 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors)

– AMIDON – 2 linguri arrowroot ( sau amidon de porumb )

– AROME –  esență de vanilie sau de lămâie sau de citrice

Crema de mascarpone cu frișcă

  • 150 gr. mascarpone
  • 300 gr. frișcă naturală neîndulcită (smântână pentru frișcă min.30%)
  • 70 gr. zahăr pudră
  • esență de vanilie Dr. Oetker

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Fructe proaspete, flori comestibile, mentă proaspătă și alte minunății

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

METODA

Încălziți cuptorul la 180 ° C. Desenați un cerc de 20 cm ( cam cât o farfurie) pe o foaie de hârtie de copt. Așezați hârtia în tava de copt cu desenul în jos.

Mixați albușurile de ou împreună cu cream of tartar și esența de vanilie până face vârfuri tari. Adăugați zahărul pudră, câte o lingură odată, până când tot zahărul este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Adăugați acum arrowroot( amidon).

Așezați compoziția obținută în interiorul cercului desenat pe hârtia de copt și aranjați ușor cu ajutorul unei spatule sau cuțit. Dați la cuptorul preîncălzit și reduceți temperatura imediat la 100 ° C.

Coaceți timp de 1 oră și 30 de minute, apoi opriți cuptorul, fixați ușa să rămână întredeschisă și lăsați Pavlova înăuntru până s-a răcit complet .

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Pentru cremă este nevoie ca toate ingredientele să fie reci. În bolul mixerului adăugați toate ingredientele și mixați până obțineți o spumă suficient de tare (3-4 min).

Întindeți crema de frișcă deasupra Pavlovei răcită complet. Faceți la fel cu fructe și împrăștiați florile.

Just perfect !

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

Prima pavlova este cea mai grea…iar apoi nu te mai poți opri.

Pavlova cu crema de mascarpone si fructe -Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

PAVLOVA

aprilie 23

By:

Ingredients
  • ALBUȘURI – 4 albușuri la temperatura camerei
  • ZAHĂR – 220 gr. Zahăr pudră cu aromă de vanilie de la Dr. Oetker, cernut
  • ACID – 1/4 linguriță cream of tartar ( sau 1 linguriță oțet din vin alb sau 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors)
  • AMIDON – 2 linguri arrowroot ( sau amidon de porumb )
  • AROME – esență de vanilie sau de lămâie sau de citrice
  • CREMA DE MASCARPONE CU FRIȘCĂ
  • 150 gr. mascarpone
  • 300 gr. frișcă naturală neîndulcită (smântână pentru frișcă min.30%)
  • 70 gr. zahăr pudră
  • esență de vanilie Dr. Oetker
  • FRUCTE PROASPETE, FLORI COMESTIBILE, MENTĂ PROASPĂTĂ ȘI ALTE MINUNĂȚII
Directions
  • Step 1 Încălziți cuptorul la 180 ° C. Desenați un cerc de 20 cm ( cam cât o farfurie) pe o foaie de hârtie de copt. Așezați hârtia în tava de copt cu desenul în jos.
  • Step 2 Mixați albușurile de ou împreună cu cream of tartar și esența de vanilie până face vârfuri tari. Adăugați zahărul pudră, câte o lingură odată, până când tot zahărul este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.
  • Step 3 Adăugați acum arrowroot.
  • Step 4 Așezați compoziția obținută în interiorul cercului desenat pe hârtia de copt și aranjați ușor cu ajutorul unei spatule sau cuțit. Dați la cuptorul preîncălzit și reduceți temperatura imediat la 100 ° C.
  • Step 5 Coaceți timp de 1 oră și 30 de minute, apoi opriți cuptorul, fixați ușa să rămână întredeschisă și lăsați Pavlova înăuntru până s-a răcit complet .
  • Step 6 Pentru cremă este nevoie ca toate ingredientele să fie reci. În bolul mixerului adăugați toate ingredientele și mixați până obțineți o spumă suficient de tare (3-4 min).
  • Step 7 Întindeți crema de frișcă deasupra Pavlovei răcită complet. Faceți la fel cu fructe și împrăștiați florile.

 


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru […]

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.