Pizza cu burrata și roșii

Pizza cu burrata și roșii

0 Comments

Nu vă pot da cantități exacte… este tipul de pizza pe care îl faci după gust. pizza cu burrata

pizza cu rosii si burrata

Ingrediente pizza

  • roșii: mici, mari, verzi, galbene, negre, cu gust de roșii adevărate, nu povești.
  • cremă de oțet balsamic, asta este ceva de vis 
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • busuioc proaspăt, rupt în bucăți
  • cimbru la fel și el, proaspăt și rupt
  • 2-3 bile de mozzarela di bufala sau dacă aveți noroc la vreun italian o bila mare de burrata
  • aluat de pizza ( asta e din comerț)
  • câteva felii de prosciutto, dacă sunteți veg atunci lăsați carnea afară
  • usturoi, fără de care nici nu se discută
  • ardei iute, roșu

Galette cu branza de capra, ceapa caramelizata si rosii

Aluatul de pizza.

Fie ca îl faceți din scoarță în scoarță ( nu vă plictisesc cu rețeta) fie căutați în frigiderul de semi-congelate din supermarket. Important este să aveți aluatul pe pizza pregătit (dacă nu vreți pizza ci poftiți o tartă atunci folosiți aluat de foietaj)

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Pregătiți o foaie de copt pentru tavă și începeți asamblarea. Aranjați frumos aluatul de pizza, rotund, pătrat cum vreți dvs. sau faceți mini pizze dacă vă permite tava, la alegere. Ideea e să fie aluat.

pizza cu rosii si burrata

Într-un bol de dimensiuni medii amestecați uleiul de măsline, crema de oțet balsamic, sarea, piperul, cimbru, busuioc, usturoiul pisat sau zdrobit și ardeiul iute tăiat în feliuțe subțiri. Chiar dacă mă repet iar vă spun același lucru: gustați maglavaisul obținut și mai adăugați din ingrediente pentru a fi pe placul papilelor dvs.

Și acum roșiile…mmmm roșiile…cele mici le lăsați întregi iar cele mari le tăiați în 4, apoi le adăugați peste dressingul obținut în bol și zgâlțâiți ușor.

Luați bolul cu roșiile unse cu toate minunile și dați-l la frigider vreo juma de oră.

pizza cu rosii si burrata

Dacă ați reușit să vă abțineți și nu ați devorat tot ce era în bol,  luați amestecul obținut și întindeți-l deasupra aluatului. Adăugați deasupra orice urma de dressing rămasă în bol.

pizza cu burrata

Dați la cuptor 20-25 min. sau până aluatul este copt. După ce scoateți pizza din cuptor, să o lăsați două minute pe o suprafață rece, stropită cu puțină apă. Acum e momentul să adăugați prosciutto și burrata, să garnisiți cu busuioc și să serviți.

pizza cu burrata

pizza cu burrata

Mini PIZZa


Related Posts

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

[:en]   Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!!   Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult.   Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit […]

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

  Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.