[:en]Berries,Thyme and Chevre Popsicle[:ro]Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre[:]

[:en]

1a

 You’re hot, right?? And you’ve had enough of the classic ice cream??

Then it’s time to try something really special.

popsicle cu branza de capra si fructe

Ingredients:

  •      250 ml. Milk
  •      100-120 gr. Honey (I used thyme honey , brought from Crete, Greece)
  •      2-3 Sprigs Thyme
  •      100 gr. Goat Cheese
  •      150 gr. Blackberries, Blueberries and Blackcurrants
  •      120 gr. Brown Sugar
  •      2 tablespoons Bourbon

popsicles_original

In a small saucepan put the fruits and lightly mash them. Add brown sugar on top.

Warm the mixture over a medium-high heat and allow about 10 minutes until sugar melts and begins to turn into jam. Remove from heat, add the bourbon, stir and allow to cool (do not exaggerate with alcohol, if there is too much it’s never gonna freeze).

In another saucepan warm the milk (not boil) toghether with the sprigs of thyme. Leave them on springs because in the end they’ll be removed.

In the warm milk add the honey and stir until combined. Set pan aside.

In another saucepan, and this is the last, put the goat cheese. Add the warm milk little by little, stirring with a whisk. You’ll notice that the cheese will melt in the milk and you’ll finally get a thin cream.

Prepare forms and pour the cream mixture and fruits in layers. Add the popsicle sticks and freeze overnight.

rares_original

To be able to taste this extraordinary delicacy you need to put the molds under running hot water about 20 seconds, then tap the corner of the table.

popsicle cu branza

You have NO excuse not to make popsicles !!!

popsicle cu branza de capra

Enjoy!

popsicle cu cimbru

Source: Cooking Stoned

 

[:][:ro]

popsicle

As seen on VEG

Vă e cald, nu-i așa???  Și v-ați săturat de înghețata clasică???

Atunci este timpul să încercați ceva cu adevărat deosebit.

popsicle cu branza de capra si fructe

  • 250 ml. lapte gras
  • 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei )
  • 2-3 fire cimbrișor
  • 100 gr. brânză de capră
  • 150 gr. mure, afine și coacăze negre
  • 120 gr. zahăr brun
  • 2 linguri Bourbon

popsicles_original

  1. Într-o crăticioară se pun fructele și se zdrobesc cu ajutorul uneltei ăleia de făcut piure. Se adaugă deasupra zahărul brun. Se dă la foc mic și se lasă vreo 10 min. până zahărul se topește și începe să se lege, așa ca la gem. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă Bourbon-ul, se amestecă  și se lasă la răcit (nu exagerați cu alcoolul, dacă e prea mult nu îngheață).
  2. În alt vas se pune la încălzit laptele ( NU la fiert ) împreună cu firele de cimbrișor. Lăsați-le întregi deoarece la sfârșit le îndepărtam. În laptele cald se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Pun vasul deoparte.
  3. În alt vas, și ăsta este și ultimul, pun brânza de capră.  Adaug laptele călduț și îndulcit deasupra puțin câte puțin,  amestecând cu un tel. Veți observa că brânza se va omogeniza cu laptele și veți obține în final o cremă subțire.
  4. Se pregătesc formele și se toarnă în straturi – crema de brânză și fructele.
  5. Se înfige bățul și se dau la congelator peste noapte.
  6. Pentru a vă putea înfige dinții în această extraordinară delicatesă este nevoie să puneți formele sub jet de apă fierbinte vreo 20 secunde și apoi loviți ușor de colțul mesei.

rares_original

Bun băiat cel care a inventat înghețata pe băț !!!

popsicle cu branza

… pentru zile răcoroase!

popsicle cu branza de capra

You have NO excuse not to make popsicles !!!

popsicle cu cimbru    

Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre
You have NO excuse not to make popsicles !!!
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 ml. lapte gras
  2. 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei )
  3. 2-3 fire cimbrișor
  4. 100 gr. brânză de capră
  5. 150 gr. mure, afine și coacăze negre
  6. 120 gr. zahăr brun
  7. 2 linguri Bourbon
Instructions
  1. Într-o crăticioară se pun fructele și se zdrobesc cu ajutorul uneltei ăleia de făcut piure. Se adaugă deasupra zahărul brun. Se dă la foc mic și se lasă vreo 10 min. până zahărul se topește și începe să se lege, așa ca la gem. Se îndepărtează de pe foc, se adaugă Bourbon-ul, se amestecă și se lasă la răcit (nu exagerați cu alcoolul, dacă e prea mult nu îngheață).
  2. În alt vas se pune la încălzit laptele ( NU la fiert ) împreună cu firele de cimbrișor. Lăsați-le întregi deoarece la sfârșit le îndepărtam. În laptele cald se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă. Pun vasul deoparte.
  3. În alt vas, și ăsta este și ultimul, pun brânza de capră. Adaug laptele călduț și îndulcit deasupra puțin câte puțin, amestecând cu un tel. Veți observa că brânza se va omogeniza cu laptele și veți obține în final o cremă subțire.
  4. Se pregătesc formele și se toarnă în straturi – crema de brânză și fructele.
  5. Se înfige bățul și se dau la congelator peste noapte.
  6. Pentru a vă putea înfige dinții în această extraordinară delicatesă este nevoie să puneți formele sub jet de apă fierbinte vreo 20 secunde și apoi loviți ușor de colțul mesei.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

[:]


Related Posts

[:en]WILD BERRIES CHEESECAKE[:ro]Cheesecake cu fructe de pădure[:]

[:en]WILD BERRIES CHEESECAKE[:ro]Cheesecake cu fructe de pădure[:]

[:en]  Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]

[:ro]Înghețată la pungă … la minut … cu mure …[:]

[:ro]Înghețată la pungă … la minut … cu mure …[:]

[:en]    Așa cum vedeți Rareș a fost mai mult decât extaziat de noua mea metodă de o face înghețată instant… Știți ce este mai bun decât o înghețată într-o zi călduroasă de vară ???? O înghețată bună făcută în casă … rapidă și delicioasă… numa […]



6 thoughts on “[:en]Berries,Thyme and Chevre Popsicle[:ro]Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.