• Română
  • English

Risotto cu funghi porcini – hribi

 

 

 

porcini

Știu  că v-ați săturat de atâtea ciuperci…dar ce pot să fac dacă le găsim la tot pasu’

funghi porcini

 

Și fără nici o altă introducere pam param vă prezint risotto ai funghi porcini!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. hribi proaspeți
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă albă mică
  • 50 gr. parmezan ras plus extra pentru decorat
  • 1 l supă (de legume sau pui)
  • 320 gr. orez arborio ( special pentru risotto)
  • 60 gr. unt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură de pătrunjel proaspătă
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit

 

hribi

METODA

  1. Hribi se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în felii. Atenție !! Ciupercile nu se spală.
  2. Într-o tigaie întinsă se adaugă uleiul de măsline și usturoiul zdrobit. Se lasă la foc mic amestecând continuu, până se rumenește ușor.
  3. Se adaugă hribii peste usturoi și se mărește focul. Gătiți între 10-15 minute, adăugând sare și piper la jumătatea perioadei. Când sunt gata adăugați pătrunjelul tocat și mai amestecați încă odată. Dacă amestecul este prea uscat puteți adăuga câteva linguri de supă. Puneți deoparte.
  4. Într-o oală adâncă adăugați 2/3 din cantitatea de unt. Adăugați ceapa tocată mărunt și dați totul la foc mic până devine ușor lucioasă. Adăugați orezul și amestecați ușor. Lăsați-l să se prăjească câteva minute și adăugați supa fierbinte, polonic cu polonic.
  5. Când orezul e aproape gata se adaugă hribii. Amestecați bine. Mai lăsați încă 5 minute până se pătrund aromele.
  6. Când este gata adăugați restul de unt și parmezanul ras. Amestecați ușor și îndepărtați de pe foc. Adăugați acum un ultim polonic de supă fierbinte și serviți cald, presărat cu pătrunjel și parmezan ( după gust).

 

staub risotto

risotto

 

   

Risotto con funghi porcini – hribi
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 gr. hribi proaspeți
  2. 1 cățel de usturoi
  3. 1 ceapa alba mica
  4. 50 gr. parmezan ras plus extra pentru decorat
  5. 1 l supa de legume
  6. 320 gr. orez arborio ( special pentru risotto)
  7. 60 gr. unt
  8. 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  9. 1 legătură de pătrunjel proaspătă
  10. sare de mare și piper proaspat râșnit
Instructions
  1. Hribi se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în felii. Atenție !! Ciupercile nu se spală.
  2. Într-o tigaia întinsă se adaugă uleiul de măsline și usturoiul zdrobit. Se lasă la foc mic amestecând continuu, pana se rumenește ușor.
  3. Se adaugă hribii peste usturoi și se mărește focul. Gătiți intre 10-15 minute, adăugând sare și piper la jumătatea perioadei. Când sunt gata adăugați pătrunjelul tocat și mai amestecați încă odată. Dacă amestecul este prea uscat puteți adăuga câteva linguri de supa de legume. Puneți deoparte.
  4. Într-o oala adâncă adăugați 2/3 din cantitatea de unt. Adăugați ceapa tocata mărunt și dați totul la foc mic pana devine ușor lucioasa. Adaugati orezul și amestecați ușor. Lăsați-l să se prăjească câteva minute și adăugați supa de legume fierbinte, polonic cu polonic.
  5. Când orezul e aproape gata se adaugă hribii. Amestecați bine. Mai lăsați încă 5 minute pana se pătrund aromele.
  6. Când este gata adăugați restul de unt și parmezanul ras. Amestecați ușor și îndepărtați de pe foc. Adaugati acum un ultim polonic de supa fierbinte și serviți cald, presărat cu pătrunjel și parmezan ( după gust).
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

  risotto con porcini


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

  Funny Story  : se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era. Mă uit la etichetă și văd […]

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane de Parmezan

    Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul […]



5 thoughts on “Risotto cu funghi porcini – hribi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *