• Română
  • English

Somon la cuptor – cu patrunjel, usturoi verde si lime

Dacă doriți ceva rapid asta este ceea ce căutați. Un prânz sau o cină, având la bază o rețetă super ușoară, cu care este imposibil să dai greș.

Această rețetă este exact așa cum spune și denumirea: somon, pătrunjel, usturoi totul la cuptor. Nu este nevoie nici de marinare, nici de pregătire și nici de o mulțime de ingrediente. Un pic de unt, câteva frunze de pătrunjel, usturoi verde, sare, piper și suc de lime- sunt tot ce aveți nevoie.



INGREDIENTE

file de somon, două bucăți
2 linguri unt topit
câteva fire de usturoi verde
câteva frunze de pătrunjel mărunțite
sare și piper după gust

ceapă verde
1 linguriță de suc de lime ( sau lămâie)
câteva felii de lime ( sau lămâie)

METODA


Preîncălziți cuptorul la 200 C.

Amestecați împreună untul topit, un fir de usturoi, pătrunjelul, sarea, piperul, sucul de lime.

Aranjați somonul pe o foaie de copt. Cu ajutorul unei pensule ungeți somonul cu amestecul de unt și usturoi, acoperind somonul pe toate părțile. Ca și în fotografie așezați feliile de lime sub somon și usturoiul lângă. Inchideți foaia de copt sau folia.

Coaceți timp de 10-12 minute închis. Dacă doriți și puțină crustă descoperiți somonul și mai lăsați vreo 2 minute ca să prindă culoare.

Serviți fierbinte lângă niște legume la abur!!!

Somon la cuptor – cu patrunjel, usturoi verde si lime

Tuesday, 18 July 2017
: easy

By:

Ingredients
  • file de somon, două bucăți
  • 2 linguri unt topit
  • câteva fire de usturoi verde
  • câteva frunze de pătrunjel mărunțite
  • sare și piper după gust
  • ceapă verde
  • 1 linguriță de suc de lime ( sau lămâie)
  • câteva felii de lime ( sau lămâie)
Directions
  • Step 1 Preîncălziți cuptorul la 200 C.
  • Step 2 Amestecați împreună untul topit, un fir de usturoi, pătrunjelul, sarea, piperul, sucul de lime.
  • Step 3 Aranjați somonul pe o foaie de copt. Cu ajutorul unei pensule ungeți somonul cu amestecul de unt și usturoi, acoperind somonul pe toate părțile. Ca și în fotografie așezați feliile de lime sub somon și usturoiul lângă. Închideți foaia de copt sau folia.
  • Step 4 Coaceți timp de 10-12 minute închis.
  • Step 5 Dacă doriți și puțină crustă descoperiți somonul și mai lăsați vreo 2 minute ca să prindă culoare.
  • Step 6 Serviți fierbinte lângă niște legume la aburi !!

 

 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

  S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la o […]

Plăcintă de lămâii verzi a.k.a Key Lime Pie

Plăcintă de lămâii verzi a.k.a Key Lime Pie

  Plăcintă asta a devenit foarte repede desertul nostru preferat din această vară.   Acest desert este după o rețetă autentică de Florida, adică se face din key lime care sunt un soi special de lămâii verzi ce crește doar acolo, dar deoarece sezonul lor […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *