• Română
  • English

sparanghel la gratar cu crackers gluten free

sparanghel cu lamaie  

  Am găsit în piață sparanghel românesc, proaspăt … tocmai cules din grădina cuiva. Și nu m-am răbdat și am cumpărat întreaga recoltă. O grămadă de idei de preparare mi-au trecut prin cap….supe, salate, la grătar, cu lămâie, cu mentă, cu unt….de abia am așteptat să ajung acasă.

Numai bine grătarul era încins așa că sparanghelul meu a luat drumul grill-ului.

Și a fost minunat servit lângă niște crackerși fără gluten.

Fără gluten nu înseamnă fără gust…nici vorbă… Crackerșii fără gluten de la SCHARsunt cei mai buni încercați de noi până acum“- citat exact din discuția avută cu omul lângă grătar.

sparanghel

 

  Ingrediente:

  • crackers fără gluten
  • sparanghel alb proaspăt – cam cât cuprindeți cu două mâini
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • ulei de măsline extra-virgin
  • sare
  • Parmigiano Reggiano pentru ras
  • busuioc proaspăt

ingrediente sparanghel

Metoda:

  1. Pregătiți sparanghelul. Spre deosebire de cel verde, sparanghelul alb trebuie curățat de coajă. Este foarte ușor de realizat dacă folosiți un peeler pentru legume. Începeți cu vreo 5 cm. mai jos de vârf și mergeți pe toată lungimea lui. Dacă lăsați coaja va avea un gust amar. De asemenea îndepărtați capetele lemnoase de la bază, fie le rupeți fie cu cuțitul.
  2. Încingeți o tigaie grill și așezați sparanghelul organizat în ea. Când urmele de la grill încep să se vadă întorceți-l pe cealaltă parte.
  3. În momentul în care este gata- îl și serviți pe un platou, dar nu înainte de a-l stropi cu suc de lămâie și de 3 ori mai mult ulei de măsline.
  4. Condimentați cu sare și piper, după gust, presărați parmezan și frunze de busuioc.
  5. Servit lângă crackerși sau pe ei, obțineți un preparat minunat.

sparanghel la gratar    

Rețeta mea pregătită împreună cu Dr. SCHAR va ajunge în galeria Goumardelle.

sparanghel cu crackers

sparanghel la gratar cu crackers gluten free
Write a review
Print
Ingredients
  1. crackers fără gluten
  2. sparanghel alb proaspăt – cam cât cuprindeți cu două mâini
  3. sucul de la jumătate de lămâie
  4. ulei de măsline extra-virgin
  5. sare
  6. Parmigiano Reggiano pentru ras
  7. busuioc proaspăt
Instructions
  1. Pregătiți sparanghelul. Spre deosebire de cel verde, sparanghelul alb trebuie curățat de coaja. Este foarte ușor de realizat dacă folosiți un peeler pentru legume. Începeți cu vreo 5 cm. mai jos de vârf și mergeți pe toată lungimea lui. Dacă lăsați coaja va avea un gust amar. De asemenea îndepărtați capetele lemnoasa de la bază, fie le rupeți fie cu cuțitul.
  2. Încingeți o tigaie grill și așezați sparanghelul organizat. Când urmele de la grill încep să se vadă întorceți-l pe cealaltă parte.
  3. În momentul în care este gata- îl și serviți pe un platou stropit cu suc de lămâie și de 3 ori mai mult ulei de măsline.
  4. Condimentați cu sare și piper, după gust, presărați parmezan și frunze de busuioc.
Notes
  1. Servit lângă crackerși sau pe ei, obțineți un preparat minunat.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

  sparanghel alb


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

      Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile pentru a-l alege […]

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

 Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți apare […]



3 thoughts on “sparanghel la gratar cu crackers gluten free”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *