Supa crema de ciuperci » Bucătăria familiei mele
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

3 Comments

 

supa  

Supa cremă de ciuperci este ceva ce nu am cuvinte să descriu, iar în combinație ciupercile proaspete cu ciupercile deshidratate o fac to die for.

Așa cum orice cioară își laudă puii, clar ai mei sunt cei mai buni și mai frumoși și mai nemaipomeniți, dar altceva vroiam de fapt cu analogia asta…și anume ca astă supă cremă este cea mai bună supă pe care am pregătit-o / mâncat-o fără să respir, din ultima vreme. Este adevărat că mi-am pus în gând să încerc și o supă franțuzească de ceapă, dar până atunci supa de ciuperci este în top.

 

supa crema de ciupreci

 

Ingrediente:

  • 600 gr. ciuperci champignon
  • o mână de hribi deshidratați
  • 2 tije de țelină
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1,5 l supă de pui sau legume
  • smântână pentru gătit
  • pătrunjel și cimbru proaspăt
  • ulei de măsline

supa crema de ciuperci - hribi

Metoda:

  1. În primul rând se pun la hidratat hribii. Gustul este mai puternic și mai plăcut dacă hidratarea se face în apă rece – dar este nevoie de câteva ore, e ok dacă aveți timp. Dacă nu este timp merge și în apă fierbinte și durează doar câteva zeci de minute.
  2. Ciupercile proaspete se curăță de praf și alte impurități cu ajutorul unei pensule. Atenție nu se spală. Apoi  se îndepărtează pielea de la exterior și se toacă mai mărunt.
  3. Într-un vas mai adânc se pun câteva linguri de ulei de măsline și se dau la foc. Se adaugă ceapa, usturoiul și țelina tăiate mărunt. Când ceapa devine sticloasă se adaugă ciupercile și ierburile. Ierburile le puteți lega laolaltă și le scoateți la final. Se acoperă și se lasă la foc mic până se înmoaie.
  4. Hribi hidratați se scot din apă și se taie mărunt apoi se adaugă peste celelalte ciuperci. Nu aruncați apa.
  5.  Se adaugă supa și apa în care s-au hidratat hribii.
  6. Se lasă să mai fiarbă încă vreo 15 minute. Se îndepărtează ierburile și cu ajutorul blender-ului de mână se transformă totul în cremă.
  7. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă smântâna, după gust.
  8. Serviți supa fierbinte lângă niște pâine prăjită, frecată cu usturoi.

Sfat: păstrați vreo câteva ciuperci întregi și adăugați-le în supă înainte de servire.

   

supa crema

 

 

Supa crema de ciuperci
Write a review
Print
Ingredients
  1. 600 gr. ciuperci champignon
  2. o mână de hribi deshidratați
  3. 2 tije de țelină
  4. 1 ceapă
  5. 2 căței de usturoi
  6. 1,5 l supă de pui sau legume
  7. smântână pentru gătit
  8. pătrunjel și cimbru proaspăt
  9. ulei de măsline
Instructions
  1. În primul rând se pun la hidratat hribii. Gustul este mai puternic și mai plăcut dacă hidratarea se face în apă rece – dar este nevoie de câteva ore, e ok dacă aveți timp. Dacă nu este timp merge și în apă fierbinte și durează doar câteva zeci de minute.
  2. Ciupercile proaspete se curăță de praf și alte impurități cu ajutorul unei pensule. Atenție nu se spală. Apoi se îndepărtează pielea de la exterior și se toacă mai mărunt.
  3. Într-un vas mai adânc se pun câteva linguri de ulei de măsline și se dau la foc. Se adaugă ceapa, usturoiul și țelina tăiate mărunt. Când ceapa devine sticloasă se adaugă ciupercile și ierburile. Ierburile le puteți lega laolaltă și le scoateți la final. Se acoperă și se lasă la foc mic până se înmoaie.
  4. Hribi hidratați se scot din apă și se taie mărunt apoi se adaugă peste celelalte ciuperci. Nu aruncați apa.
  5. Se adaugă supa și apa în care s-au hidratat hribii.
  6. Se lasă să mai fiarbă încă vreo 15 minute. Se îndepărtează ierburile și cu ajutorul blender-ului de mână se transformă totul în cremă.
  7. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă smântâna, după gust.
Notes
  1. Serviți supa fierbinte lângă niște pâine prăjită, frecată cu usturoi.
  2. Sfat: păstrați vreo câteva ciuperci întregi și adăugați-le în supă înainte de servire.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

  supa

 

 

 


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

    Funny Story despre topinambur Se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era.  Mă uit la etichetă […]

Ciuperci rustice

Ciuperci rustice

Ciuperci rustice Ciupercile astea am fost convinsă că nu vor avea succes… adică sa nu mă intelegeti greșit : rețeta este minunată adaptată după Jamie, dar ai mei sunt tare fițoși și parcă era prea mult ulei și oțetul care trebuia fiert și ochii mei […]



3 thoughts on “Supa crema de ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.