• Română
  • English

Tartă din orez cu lapte și cremă de zahăr ars

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

Proiectul meu în colaborare cu  Selgros trebuia să cuprindă preparate tradiționale. Ei bine de data asta am schimbat puțin rețeta tradițională și am amestecat crema de zahăr ars cu budinca de orez cu lapte.

Nu am învățat asta de la nimeni, bunică sau mătușă. Am dat la un moment peste această idee și mi-am zis că e neapărat să încerc combinația. Desertul copilăriei mele a fost crema de zahăr ars iar cina cu care ne îndulcea mama a fost orezul cu lapte. Păi nu era acesta momentul potrivit să pun în aplicare planul meu?

Aveam în programul meu de gătit tradițional acestea două preparate care acum au devenit unul singur, si ce bine am făcut. Rezultatul se poate numi tartă, deoarece orezul poate fi considerat  aluatul de bază iar crema de zahăr poate fi umplutura.

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

Ingrediente pentru crema de zahăr și orezul cu lapte

  • 80 gr. orez ( arborio este ideal pentru rețetă)
  • 180 gr. zahăr
  • 400 ml. lapte integral
  • 4 ouă mari
  • o pișcătură de sare
  • jumătate de păstaie vanilie
  • coaja de la ½ lămâie
  • unt și zahăr pentru tapetat tava

               

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

    
Metoda

   Se preîncălzește cuptorul la 180 ° C .

   Se pregătește o tavă de tartă de 24 cm. Se unge cu unt și se tapetează cu zahăr.

   Se fierbe orezul în apă clocotită, la fel cum procedați cu pastele. În funcție de instrucțiunile de pe ambalaj și de tipul de orez folosit, se gătește până este aproape fiert ( aldente). Se scurge și se pune deoparte.

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

Se încălzește lapte. Nu se fierbe !

Într-un vas mai mare se amestecă ouăle, zahărul, boabele de vanilie, sarea și coaja de lămâie. Se adaugă apoi laptele și orezul.

Compoziția obținută se toarnă în tava pregătită cu unt și zahăr. Orezul se va depune pe fundul tăvii. Cu ajutorul unei furculițe încercați să îl așezați cât mai uniform.

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

Dați la cuptor aproximativ 45-50 minute sau până se așează și trece testul scobitorii. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Se servește rece sau la temperatura camerei.

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

Cea mai dulce combinație de rețete tradiționale.

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

 

Orez cu lapte si crema de zahar ars
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
15 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 10 min
Ingredients
  1. 80 gr. orez ( arborio este ideal pentru rețetă)
  2. 180 gr. zahăr
  3. 400 ml. lapte integral
  4. 4 ouă mari
  5. o pișcătură de sare
  6. jumătate de păstaie vanilie
  7. coaja de la ½ lămâie
  8. unt și zahăr pentru tapetat tava
Instructions
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 ° C .
  2. Se pregătește o tavă de tartă de 24 cm. Se unge cu unt și se tapetează cu zahăr.
  3. Se fierbe orezul în apă clocotită, la fel cum procedați cu pastele. În funcție de instrucțiunile de pe ambalaj și de tipul de orez folosit, se gătește până este aproape fiert ( aldente). Se scurge și se pune deoparte.
  4. Se încălzește lapte. Nu se fierbe !
  5. Într-un vas mai mare se amestecă ouăle, zahărul, boabele de vanilie, sarea și coaja de lămâie. Se adaugă apoi laptele și orezul.
  6. Compoziția obținută se toarnă în tava pregătită cu unt și zahăr. Orezul se va depune pe fundul tăvii. Cu ajutorul unei furculițe încercați să îl așezați cât mai uniform.
  7. Dați la cuptor aproximativ 45-50 minute sau până se așează și trece testul scobitorii. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se servește rece sau la temperatura camerei.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Crema de zahar ars si orez cu lapte - alex juncu , bucataria familieie mele

 


Related Posts

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

             Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine tot anul trebuie să […]

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

  Nu-ș cum să vă spun dar salata asta este cea mai cea salată pe care am făcut-o în ultimul timp, adică are de toate…este o salată care va face ravagii, credeți-mă pe cuvânt. Musai să o încercați, mai ales dacă vreți să impresionați. Inițial […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.