• Română
  • English

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Concediu…vacanță…soare. Un preparat mediteraneean, ușor, gustos și foarte rapid de preparat.

Nu am crezut niciodată că unealta aia de plastic care sta în fundul sertarului poate fi atât de utilă. Și aici mă refer la aparatul de făcut spaghete din zucchini. Ce minte liniștită au avut cei care au inventat minunea.

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Ingrediente:

  • 2 zucchini
  • 1 ardei roșu gras
  • vreo 400 gr. roșii cherry
  • 1/2 conservă fasole albă boabe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 lămâie
  • brânză feta
  • ulei de măsline
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • oregano uscat
  • câteva frunze busuioc proaspăt

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Metoda

În primul rând vă jucați cu ustensila de făcut spaghete din zucchini.

Într-o tigaie suficient de încăpătoare puneți două linguri de ulei de măsline. Așezați la foc mediu si adăugați usturoiul tocat. Să aveți grijă să nu se ardă pentru că devine amar. Când începe să miroase întreaga bucătărie semn că usturoiul e acolo adăugați spiralele de zucchini și ceapa tăiată julien.

Cu ajutorul unui clește de bucătărie învârtiți în tigaie. Ideal ar fi să nu se rupă zucchini și să se gătească uniform. Vreo 5-7 minute.

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

În tot acest timp pe o tavă cu hârtie de copt se așează roșiile tăiate în jumătate și ardeiul tăiat bucăți mai mici. Se stropește cu ulei de măsline și sare de mare.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade C vreo 5 minute cât să prindă culoare.

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Revenim apoi la tigaia inițială

unde zucchini este aproape gata. Adăugăm fasolea, apoi roșiile si ardeiul copt.

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Mai zgâlțâim puțin tava cât să se amestece toate ingredientele. Adăugăm oregano, sare, piper și zeama de lămâie, după gust.

Cum vă dați seama că este gata? Dacă zucchini este moale și fasolea s-a zdrobit, înseamnă ca ați lăsat prea mult tigaia pe foc. Deci ideal ar fi ca legumele să fie al dente. Maxim 8 minute de foc sunt suficiente.

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Așezați în farfurie împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc si o grămadă de feta.

Zucchini spaghetti cu feta si rosii

Și cam asta e tot. Poate dacă considerați că e necesar adăugați și niște fulgi de ardei iute.

Minunat !

 

 

 

Zucchini spaghetti cu feta si rosii
Serves 2
Un preparat rapid, plin de legume proaspete. Alternativa sănătoasă la pastele traditionale.
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
10 min
Ingredients
  1. 2 zucchini
  2. 1 ardei roșu gras
  3. vreo 400 gr. roșii cherry
  4. 1/2 conservă fasole albă boabe
  5. 2 căței de usturoi
  6. 1 ceapă albă
  7. 1/2 lămâie
  8. brânză feta
  9. ulei de măsline
  10. sare de mare și piper proaspăt râșnit
  11. oregano uscat
  12. câteva frunze busuioc proaspăt
Instructions
  1. Se pregătesc spaghetele din zucchini.
  2. Într-o tigaie suficient de încăpătoare puneți două linguri de ulei de măsline. Așezați la foc mediu si adăugați usturoiul tocat. Să aveți grijă să nu se ardă pentru că devine amar. Când începe să miroase întreaga bucătărie semn că usturoiul e acolo adăugați spiralele de zucchini și ceapa tăiată julien. Cu ajutorul unui clește de bucătărie învârtiți în tigaie. Ideal ar fi să nu se rupă zucchini și să se gătească uniform. Vreo 5-7 minute.
  3. Pe o tavă cu hârtie de copt se așează roșiile tăiate în jumătate și ardeiul tăiat bucăți mai mici. Se stropește cu ulei de măsline și sare de mare. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade C vreo 5 minute cât să prindă culoare.
  4. Când zucchini este aproape gata adăugăm fasolea, apoi roșiile si ardeiul copt. Mai zgâlțâim puțin tava cât să se amestece toate ingredientele.
  5. Adăugăm oregano, sare, piper și zeama de lămâie, după gust.
  6. Așezați în farfurie împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc si o grămadă de feta.
  7. In final adăugați și niște fulgi de ardei iute.
Notes
  1. Cum vă dați seama că este gata? Dacă zucchini este moale și fasolea s-a zdrobit, înseamnă ca ați lăsat prea mult tigaia pe foc. Deci ideal ar fi ca legumele să fie al dente. Maxim 8 minute de foc sunt suficiente.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

  Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și scurși […]

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.