[:ro]Aproape taco ... sau tocană de pui cu legume în felul meu[:] » Bucătăria familiei mele
[:ro]Aproape taco … sau tocană de pui cu legume în felul meu[:]

[:ro]Aproape taco … sau tocană de pui cu legume în felul meu[:]

6 Comments

[:en]


Toată lumea știe să facă tocană … dar depinde mult de felul în care este servită … 
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.

Să vă spun cum fac eu tocana de pui cu legume. 

Întâi am curățat 2 cepe mai mici și le-am tăiat mărunt și le-am pus la călit în puțin ulei de măsline. Între timp am curățat și tăiat în bucăți un ardei gras roșu și unul galben, 2 morcovi și un pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă.


Când legumele au început să se înmoaie am adăugat un dovlecel tăiat bucăți.


 Am luat un piept de pui , l-am tăiat cuburi și l-am tras în tigaie împreună cu puțin kaiser.

Când puiul a fost gata l-am pus peste legume împreună cu 4 roșii mici tăiate cuburi. Am acoperit și am lăsat să fiarbă vreo 15-20 min. până a scăzut și legumele au fost gata.
Am adăugat o lingură sănătoasă de pastă de roșii cu busuioc proaspăt. Și să nu uit de ultima mea achiziție : sarea ecologica cu verdețuri de la o fermă din apropiere.
În final am adăugat sare, piper și oregano.

Ridicați capacul și simțiți aromele.
 Vă plouă în gură, nu-i așa ??

 și așa fierbinte cum era am luat o lingură de tocană și am îndesat-o într-o lipie.

Păcat că nu am poze să vă arăt în cel hal arătam când s-a terminat toată tocana din oală 🙂

Și vorba aia ” îi bună de te lingi pe degete !!! „
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
Toată lumea știe să facă tocană … dar depinde mult de felul în care este servită … 
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.
 
 

Să vă spun cum fac eu tocana de pui cu legume. 
 
 
Întâi am curățat 2 cepe mai mici și le-am tăiat mărunt și le-am pus la călit în puțin ulei de măsline. Între timp am curățat și tăiat în bucăți un ardei gras roșu și unul galben, 2 morcovi și un pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă.

 
Când legumele au început să se înmoaie am adăugat un dovlecel tăiat bucăți.
 
 
 Am luat un piept de pui , l-am tăiat cuburi și l-am tras în tigaie împreună cu puțin kaiser.
 
 
Când puiul a fost gata l-am pus peste legume împreună cu 4 roșii mici tăiate cuburi. Am acoperit și am lăsat să fiarbă vreo 15-20 min. până a scăzut și legumele au fost gata.
Am adăugat o lingură sănătoasă de pastă de roșii cu busuioc proaspăt. Și să nu uit de ultima mea achiziție : sarea ecologica cu verdețuri de la o fermă din apropiere.
În final am adăugat sare, piper și oregano.
 
 
Ridicați capacul și simțiți aromele.
 
 
 Vă plouă în gură, nu-i așa ??
 
 
 și așa fierbinte cum era am luat o lingură de tocană și am îndesat-o într-o lipie.
 
 
Păcat că nu am poze să vă arăt în cel hal arătam când s-a terminat toată tocana din oală 🙂
 
 
Și vorba aia ” îi bună de te lingi pe degete !!! „
 
 

[:]


Related Posts

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

  Ca și Tarantino am început cu sfârșitul… așa mi-a venit astăzi să fac totul pe dos !!! Asta poate și pentru că mâine poimâine este 8 martie și tocmai am fost SĂ-MI cumpăr flori din partea bărbaților casei.  Tare greu e să fii bărbat […]



6 thoughts on “[:ro]Aproape taco … sau tocană de pui cu legume în felul meu[:]”

  • Sunt la servici si mor de pofta. Tare bine mi-ar prinde taco asta al tau. Ce amalgam de culori si gusturi! Poate la cina. Te pup!

  • Alex vine aroma pan’ la mine!!!
    Am urmat instructiunile tale si am ridicat si io capacul da’ n-am simtit nimik:-(…normal ca nu simt ,ca doar oala mea e goala :-)))
    Tocana asta e si pe gustul meu:-),o sa fac si eu la tara,acolo am ingrediente bio ca si cele din pozele tale 🙂
    Ah,am uitat….a mea va fi cu mamaliga!
    Pup!

  • Am salivat la fiecare poza pe care ai postat-o!! Foarte interesant modul de servire.. cred ca m-as moscoli ca un purcel :))
    Pupici

  • Sa mai spun si eu? Desi ma uit la poze dupa un mic dejun copios, tot am inghitit in sec uitandu-ma la pozele tale. Cred ca e dementiala tocana asta, fur o portie (virtuala)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.