[:en]
Toată lumea știe să facă tocană … dar depinde mult de felul în care este servită …
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.
Să vă spun cum fac eu tocana de pui cu legume.
Întâi am curățat 2 cepe mai mici și le-am tăiat mărunt și le-am pus la călit în puțin ulei de măsline. Între timp am curățat și tăiat în bucăți un ardei gras roșu și unul galben, 2 morcovi și un pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă.
Când legumele au început să se înmoaie am adăugat un dovlecel tăiat bucăți.
Am luat un piept de pui , l-am tăiat cuburi și l-am tras în tigaie împreună cu puțin kaiser.
Când puiul a fost gata l-am pus peste legume împreună cu 4 roșii mici tăiate cuburi. Am acoperit și am lăsat să fiarbă vreo 15-20 min. până a scăzut și legumele au fost gata.
Am adăugat o lingură sănătoasă de pastă de roșii cu busuioc proaspăt. Și să nu uit de ultima mea achiziție : sarea ecologica cu verdețuri de la o fermă din apropiere.
În final am adăugat sare, piper și oregano.
Ridicați capacul și simțiți aromele.
Vă plouă în gură, nu-i așa ??
și așa fierbinte cum era am luat o lingură de tocană și am îndesat-o într-o lipie.
Păcat că nu am poze să vă arăt în cel hal arătam când s-a terminat toată tocana din oală 🙂
Și vorba aia ” îi bună de te lingi pe degete !!! „
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Toată lumea știe să facă tocană … dar depinde mult de felul în care este servită …
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.
Am mâncat-o cu mămăligă, am mâncat-o lângă orez, dar în lipie este spectaculoasă … Senzația pe care o ai atunci când muști, zeama care îți curge pe mâinii și pe la colțul gurii este de neînlocuit – astea au fost cuvintele consortului.
Să vă spun cum fac eu tocana de pui cu legume.
Întâi am curățat 2 cepe mai mici și le-am tăiat mărunt și le-am pus la călit în puțin ulei de măsline. Între timp am curățat și tăiat în bucăți un ardei gras roșu și unul galben, 2 morcovi și un pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă.
Când legumele au început să se înmoaie am adăugat un dovlecel tăiat bucăți.
Am luat un piept de pui , l-am tăiat cuburi și l-am tras în tigaie împreună cu puțin kaiser.
Când puiul a fost gata l-am pus peste legume împreună cu 4 roșii mici tăiate cuburi. Am acoperit și am lăsat să fiarbă vreo 15-20 min. până a scăzut și legumele au fost gata.
Am adăugat o lingură sănătoasă de pastă de roșii cu busuioc proaspăt. Și să nu uit de ultima mea achiziție : sarea ecologica cu verdețuri de la o fermă din apropiere.
În final am adăugat sare, piper și oregano.
Ridicați capacul și simțiți aromele.
Vă plouă în gură, nu-i așa ??
și așa fierbinte cum era am luat o lingură de tocană și am îndesat-o într-o lipie.
Păcat că nu am poze să vă arăt în cel hal arătam când s-a terminat toată tocana din oală 🙂
Și vorba aia ” îi bună de te lingi pe degete !!! „
[:]
Sunt la servici si mor de pofta. Tare bine mi-ar prinde taco asta al tau. Ce amalgam de culori si gusturi! Poate la cina. Te pup!
:))
Alex vine aroma pan’ la mine!!!
Am urmat instructiunile tale si am ridicat si io capacul da’ n-am simtit nimik:-(…normal ca nu simt ,ca doar oala mea e goala :-)))
Tocana asta e si pe gustul meu:-),o sa fac si eu la tara,acolo am ingrediente bio ca si cele din pozele tale 🙂
Ah,am uitat….a mea va fi cu mamaliga!
Pup!
ce te iubesc io pe tine …
Am salivat la fiecare poza pe care ai postat-o!! Foarte interesant modul de servire.. cred ca m-as moscoli ca un purcel :))
Pupici
Sa mai spun si eu? Desi ma uit la poze dupa un mic dejun copios, tot am inghitit in sec uitandu-ma la pozele tale. Cred ca e dementiala tocana asta, fur o portie (virtuala)