Pulpe de pui crocante și lipicioase, cu cartofi și roșii »
Pulpe de pui crocante și lipicioase, cu cartofi și roșii

Pulpe de pui crocante și lipicioase, cu cartofi și roșii

9 Comments

 

 
 
Friptură de pui la tavă cu legume  – mai bună de atât nu se poate!
 
Povestea: cartofi, roșii de multe feluri, pulpe de pui, ulei de măsline, oregano uscat și proaspăt, busuioc proaspăt, oțet de vin roșu, sare și piper.
 

Puneți la fiert niște cartofi. Ar fi mers de minune cartofi noi din ăia mici, dar nu am avut așa că am luat cartofi mai mari și i-am tăiat bucăți. Când au fost aproape fierți i-am scos într-o strecurătoare.

Am pornit cuptorul, la 200 grade e deajuns.
Cât timp au fiert cartofii m-am ocupat de roșii. Asta a fost cea mai grea parte din acest prânz, dar nu e musai. Adică mie nu-mi place pielea de pe roșii și plus fără coajă devin mai dulci. Dar repet nu e musai să decojiți roșiile. Deci am făcut un x pe roșii și le-am acoperit cu apă clocotită. 
 
 
A durat cam 2 minute până au început să se decojească. Le-am curățat de coajă .
 

 Puiul … am luat pulpele dezosate și curățate și le-am tăiat fășii. Le-am uns cu ulei de măsline și am presărat deasupra sare de mare și piper proaspăt râșnit. Am luat cea mai mare tigaie din casă și am pus la prăjit puiul. In 10-12 minute a fost aproape gata.

Am pus în mojar : oregano, sare, piper, 4 linguri ulei de măsline și 2 linguri oțet vin roșu și am amestecat bine.

 
Am scos tava, în care am pus hârtie de copt ( deoarece nu-mi place deloc să spăl tăvi unse și arse) și am așezat puiul peste care am turnat sosul din mojar, apoi cartofii și roșiile.
 
 
Am dat la cuptor vreo 30 minute până s-a rumenit toată treaba asta.
 
 
Asta-i tot !!!
 
 
Și am mâncat ca sparții !!! Pulpe de pui…
 

ALTE REȚETE CU PUI

 


Related Posts

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi prăjiți      Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy … Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul […]

Cea mai … salată de roșii

Cea mai … salată de roșii

    Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă,  merită să o încercați …  Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată […]9 thoughts on “Pulpe de pui crocante și lipicioase, cu cartofi și roșii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.