Cotlet de porc cu dovlecei și sos de iaurt » Bucătăria familiei mele
Cotlet de porc cu dovlecei și sos de iaurt

Cotlet de porc cu dovlecei și sos de iaurt

7 Comments

[:en]

Și din categoria rapid și gustos … și fără prea multă bătaie de cap … ceva care nu necesită prea multă pregătire și nici prea mult foc … și care ar fi și mai easy dacă aș avea un grătar și o curte și puțină umbră … poate și un pic de ploaie … că m-a tâmpit căldura … nu mai am chef să fac nimic, ca să nu mai vorbim de gătit și alte chestii care implică și mai multă căldură.
Pe scurt despre cum servesc eu cotletul de porc în această vară …

De data asta am început cu garnitura de dovlecel. Se ia una bucata sănătoasă dovlecel, se curăță de coajă și se taie panglici cu ajutorul aparatului ăluia deștept de curățat cartofi. Am pus frumușel dovleceii panglici într-un bol și am condimentat cu ulei de măsline, sare, piper, oregano şi 1 lingură de parmezan ras. Am amestecat ( fără a distruge însă dovleceii ) pentru ca aromele să se pătrundă bine. Este bine să începeți cu dovleceii pentru că au nevoie să stea un timp pentru a fi extrem de delicioși.

Am pus la încălzit o tigaie tip grătar la care i-am arătat puțin ulei de măsline. Am luat cotletele de porc dezosate și tăiate felii subțiri și le-am sărat și piperat.

Cât timp carnea se prăjea în tigaie am trântit un sos de iaurt, din ăla de lingi și blidul. Într-un vas am amestecat până la omogenizare următoarele:
 
¼ ceașcă iaurt grecesc
2 linguri de maioneză
1 linguriţă de muștar Dijon
1 lingură de suc ​​de lămâie proaspăt stors
1 linguriță miere
1 linguriță oregano


Când carnea a fost gata am servit-o alături de salata de dovlecei si am stropit-o cu sos de iaurt din belsug.

Mâine iar e vineri așa că ideea mea e numai bună pentru grătarele pe care știu că le aveți deja planuite pentru weekend.
Poftă mare să aveți și umbră, multă umbră !!!!
 


Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
Și din categoria rapid și gustos … și fără prea multă bătaie de cap … ceva care nu necesită prea multă pregătire și nici prea mult foc … și care ar fi și mai easy dacă aș avea un grătar și o curte și puțină umbră … poate și un pic de ploaie … că m-a tâmpit căldura … nu mai am chef să fac nimic, ca să nu mai vorbim de gătit și alte chestii care implică și mai multă căldură.
 
Pe scurt despre cum servesc eu cotletul de porc în această vară …

 
De data asta am început cu garnitura de dovlecel. Se ia una bucata sănătoasă dovlecel, se curăță de coajă și se taie panglici cu ajutorul aparatului ăluia deștept de curățat cartofi. Am pus frumușel dovleceii panglici într-un bol și am condimentat cu ulei de măsline, sare, piper, oregano şi 1 lingură de parmezan ras. Am amestecat ( fără a distruge însă dovleceii ) pentru ca aromele să se pătrundă bine. Este bine să începeți cu dovleceii pentru că au nevoie să stea un timp pentru a fi extrem de delicioși.
 
 
Am pus la încălzit o tigaie tip grătar la care i-am arătat puțin ulei de măsline. Am luat cotletele de porc dezosate și tăiate felii subțiri și le-am sărat și piperat.
 
Cât timp carnea se prăjea în tigaie am trântit un sos de iaurt, din ăla de lingi și blidul. Într-un vas am amestecat până la omogenizare următoarele:
 
¼ ceașcă iaurt grecesc
2 linguri de maioneză
1 linguriţă de muștar Dijon
1 lingură de suc ​​de lămâie proaspăt stors
1 linguriță miere
1 linguriță oregano
 
 
Când carnea a fost gata am servit-o alături de salata de dovlecei si am stropit-o cu sos de iaurt din belsug.
 
 
Mâine iar e vineri așa că ideea mea e numai bună pentru grătarele pe care știu că le aveți deja planuite pentru weekend.
Poftă mare să aveți și umbră, multă umbră !!!!
 
 
 

[:]


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

  Ca și Tarantino am început cu sfârșitul… așa mi-a venit astăzi să fac totul pe dos !!! Asta poate și pentru că mâine poimâine este 8 martie și tocmai am fost SĂ-MI cumpăr flori din partea bărbaților casei.  Tare greu e să fii bărbat […]



7 thoughts on “Cotlet de porc cu dovlecei și sos de iaurt”

  • Yummy ce bine arata,eu una ador dovlecelul si il fac foarte des la gratar.
    O sa incerc si reteta ta cu acest sos de iaurt 🙂
    O zi faina

  • Fata dragaaaa, stiu ca nu mai ai, dar fa cumva sa primesc si eu o prtie data viitoare :))
    Am citit de 2 ori reteta ca nu intelegeam ce se intampla cu dovleceii, dar m-am lamurit, raman cruzi 😛
    Cu siguranta voi incerca reteta, dar probabil voi gati putin dovlecelul cai ai mei sunt mai „fitzosi” :))
    Weekend placut, pupici

    • asa am crezut si eu ..ca nu vor placea fiind cruzi…dar dupa 30 min. de stat s-au inmuiat si i-au patruns toate aromele…nici nu ziceai ca nu-s gatiti…

  • Super arata totul! Imi place foarte tare sosul… am furat reteta.. Salata de dovlecel nu am facut pana acum.. dar m-ar surprinde sa pape fitosu meu 🙂
    Te pup si-ti doresc weekend placut alaturi de cei dragi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.