Flatbread face toată lumea. Mexicanii le numesc tortillas iar indienii chapatis sau naan ( la Half Baked Harvest găsiți o rețetă foarte faină). Eu am găsit la magazin la noi așa că le-am pus gând rău.
Sunt minunate servite moi, umplute cu salată sau falafel, sunt bune și prăjite până devin crocante și apoi servite cu sosuri, supe sau tocane.
Ingrediente flatbread cu ceapă caramelizata, smochine și feta
3 cepe dulci
unt
flatbread ( din comerț sau homemade) sau naan
brânză feta
rucola proaspătă ( eu am folosit salată )
3-4 smochine proaspete
ulei de măsline și sare
cremă de oțet balsamic
Cum fac Flatbread cu smochine?
Taie felii smochinele.
Toacă ceapa în felii subțiri.
Topește unt într-o tigaie la foc mediu. Ideală este o tigaie de fontă.
Adăugă ceapa și amestecă la fiecare 5 minute. Dacă vezi că se arde dă focul mai încet. In 10-15 minute ceapa va începe să se înmoaie și să își schimbe culoarea. In 40-45 de minute va fi foarte caramelizată și va avea o culoare de caramel. Acum asezonează cu sare, după gust. Îndepărtează de pe foc și pune deoparte.
Încălzește cuptorul la 180 grade. Folosește hârtie de copt.
Împarte ceapa caramelizată între feliile de flatbread. Presară deasupra brânza feta.
Dă la cuptor pentru 7-10 minute. Îndepărtează din cuptor și lasă să se răcească puțin.
Într-un bol amestecă rucola cu puțin ulei de măsline și sare, după gust.
Pe fiecare felie de flatbread adaugă rucola, felii de smochine și mai multă feta.
Scoate pe un platou.
Stropește cu cremă de oțet balsamic sau miere, chiar înainte de servire.
Perfection.
Flatbread cu ceapă caramelizată și smochine
Ingredients
Directions
Alte rețete cu smochine.