Gătitul cu copiii are o mulțime de beneficii, așa cum v-am mai spus.
Ce poți face în bucătărie cu un copil?
Să o luăm în ordine – să povestim întâi despre un copil care știe citi și merge deja la scoală.
Cu siguranță îi va plăcea să ajute în bucătărie și să facă sugestii de meniu.
Este o vârstă bună pentru a implica copilul în alegerea fructelor, legumelor, a cărnii și altor alimente pentru prepararea mesei. Îți poți învăța copilul despre ce fructe și legume sunt de sezon.
De asemenea poate fi lăsat să-și aleagă și să-și împacheteze propriul pachețel de școală sănătos.
Când vă includeți copilul în alegerea și pregătirea hranei este probabil să mănânce mâncarea pe care ați făcut-o împreună.
Este vârsta potrivită pentru a-l introduce în tainele clătitelor și chiar al preparării pastelor.
Acum este momentul în care copilul dvs. poate ajuta la vase și la curățarea mesei.
Fiecare vârstă cu limitele ei, mai ales în bucătărie. Eu aveam 3 ani când dintr-o neatenție ibricul cu apă fierbinte mi-a ajuns pe picior și de atunci port ca amintire o frumoasă cicatrice. Am scăpat ușor dar se putea sfârși rău de tot.
Bucătăriile pot fi locuri periculoase pentru copiii de toate vârstele. Cuțitele, aparatele electrice și sobele încinse sunt toate pericole. La fel este și transportul unui vas cu apă fierbinte la chiuvetă atunci când este o persoană mică în apropiere. Dacă respectați câteva reguli de bază, de siguranță, care sunt adecvate pentru abilitățile și priceperea copilului veți putea petrece timp prețios împreună.
Ce faci în bucătărie cu un adolescent?
Pe măsură ce copilul crește, el poate deveni mult mai independent în bucătărie.
Un adolescent care știe deja cum stă treaba cu bucătăria poate testa câteva rețete creative și poate începe să învețe cum să facă bugetul. De exemplu, ați putea încerca să-i cereți copilului să gătească o masă folosind resturile din frigider și cămară sau să planifice o masă de familie la preț redus.
Unele rețete pe care adolescentul tău ar putea încerca să le gătească includ:
Adolescenții mai tineri încă au nevoie de supraveghere în bucătărie, în special în jurul cuptorului, a plitelor și a altor aparate.
Vă spun pentru că l-am văzut pe al meu cum a întins aluatul de pizza prin tot cuptorul de frică să nu se ardă.
Dar lăsând poveștile deoparte să vă povestesc ce au mai meșterit ai mei.
WAFFE cu spanac, feta și roșii
Aluat de waffe pentru 6 bucăți
- 200 gr. făină
- 2 ouă
- 275 ml kefir
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper negru
- 100 gr. fetta ( sau brânză cheddar) mărunțită
- 75 gr. frunze de baby spanac proaspăt tocat
- 10-12 roșii cherry, trase la tigaie
- 2-3 fire ceapă verde
- pătrunjel și cimbru verde tocat
- sos tzatziki / sos grecesc – homemade sau din magazin
Cum faci waffe cu spanac?
Mărunțiți spanacul.
Trageți roșii la tigaie în puțin ulei de măsline.
Combinați făina, sarea, piperul și agenții de dospire într-un castron de dimensiune medie. Amestecați.
În alt vas amestecați ouăle cu uleiul. Amestecați ingredientele uscate su cele umede până se uniformizează.
Turnați kefirul și uleiul de măsline. Amestecați cu o lingură de lemn/ tel până se formează un aluat.
Adăugați brânză, spanacul, ceapa verde, ierburile și roșiile. Amestecați până se distribuie uniform.
Aluatul va fi mai gros decât aluatul obișnuit pentru vafe/clătite, dar dacă pare foarte uscat, adăugați mai mult kefir.
Pulverizați aparatul de gofre/waffe cu spray anti-aderent cu ulei sau îl ungeți cu puțin unt.
Puneți aluatul în fiecare secțiune de vafe .
Aluatul va fi gros, așa că îl puteți întinde cu o lingură pentru a acoperi suficientă suprafață pentru vafe.
Închideți capacul și lăsați la copt 8-9 min.
Scoateți vafele și serviți calde cu sos tzatziki (rețeta mai jos) sau iaurt grecesc.
Sos tzatziki:
Faceți niște ochiuri. Un mic dejun/brunch de te lingi pe degete.
Este ideal un aparat de gofre/waffe în bucătărie!
Este cea mai simpla rețetă de gofre sărate în care poți sa-ți folosești imaginația și să înlocuiești ingredientele după preferințe!!!
Creați propria voastră rețetă de gofre.
WAFFE CU SPANAC, FETA ȘI ROȘII
Ingredients
- 200 gr. făină
- 2 ouă
- 275 ml kefir
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 vârf cuțit de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper negru
- 100 gr. fetta ( sau brânză cheddar) mărunțită
- 75 gr. frunze de baby spanac proaspăt tocat
- 10-12 roșii cherry, trase la tigaie
- 2-3 fire ceapă verde
- pătrunjel și cimbru verde tocat
- sos tzatziki / sos grecesc – homemade sau din magazin
- SOS TZATZIKI:
- 1 cutie mare de iaurt grecesc
- 1 castravete, dat prin răzătoare și stors pentru a scurge excesul de apă
- 1-2 căței de usturoi, trecuți prin presă
- 2 lingură ulei de măsline extra virgin
- sucul de la 1 lămâie
- mărar verde tocat
- sare și piper proaspăt măcinat, după gust
Directions
- Step 1 Mărunțiți spanacul.
- Step 2 Trageți roșii la tigaie în puțin ulei de măsline.
- Step 3 Combinați făina, sarea, piperul și agenții de dospire într-un castron de dimensiune medie. Amestecați.
- Step 4 În alt vas amestecați ouăle cu uleiul. Amestecați ingredientele uscate su cele umede până se uniformizează.
- Step 5 Turnați kefirul și uleiul de măsline. Amestecați cu o lingură de lemn/ tel până se formează un aluat.
- Step 6 Adăugați brânză, spanacul, ceapa verde, ierburile și roșiile. Amestecați până se distribuie uniform.
- Step 7 Aluatul va fi mai gros decât aluatul obișnuit pentru vafe/clătite, dar dacă pare foarte uscat, adăugați mai mult kefir.
- Step 8 Pulverizați aparatul de gofre/waffe cu spray anti-aderent cu ulei sau îl ungeți cu puțin unt.
- Step 9 Puneți aluatul în fiecare secțiune de vafe .
- Step 10 Aluatul va fi gros, așa că îl puteți întinde cu o lingură pentru a acoperi suficientă suprafață pentru vafe.
- Step 11 Închideți capacul și lăsați la copt 8-9 min.
- Step 12 Scoateți vafele și serviți calde cu sos tzatziki (Amestecați iaurtul, castravetele, usturoiul, uleiul de măsline, lămâia și mărarul într-un bol și asezonați cu sare și piper, după gust) sau iaurt grecesc.
1 thought on “Waffe cu spanac, feta și roșii”