Vinete japoneze. Pfuai cât pot să-mi placă vinetele astea lunguiețe. Și de aceea le cumpăr de câte ori am ocazia. Următorul pas este să-mi găsesc semințe să văd dacă se pot cultiva și la noi în grădină. Deci dacă știți pe cineva care are așa ceva dați de veste.
Ingrediente gnocchi cu vinete
- 2 vinete japoneze (tăiate felii de 1,5 cm)
- 500 gr. gnocchi de casă ( sau din comerț)
- 250 gr. roșii cherry ( tăiate în jumătate)
- 2 bile burrata
- 50 gr. rucola
- 1 linguriță de miere
- câteva felii de bacon prăjite
- cremă de oțet balsamic
- ulei de măsline, sare de mare și piper proaspăt râșnit
- semințe de pin
Ce fac eu cu vinetele japoneze?
Dacă vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Pentru 2 persoane eu folosesc: 0,5 kg cartofi fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. După ce i-ați făcut îi lăsați deoparte la uscat, până le vine rândul. Dacă aveți gnocchi din comerț urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
Prăjiți feliile de bacon și dați-le deoparte. La fel și semințele de pin. Sunt mult mai gustoase dacă la prăjiți puțin.
Tăiați felii vinetele. Aranjați-le pe o tavă într-un singur rând și ungeți-le cu ulei de măsline.
Încălziți o tigaie grill. Prăjiți vinetele pe rând câte 2-3 minute pe fiecare parte. Fiind destul de subțiri se vor găti repede. Repetați până ați prăjit toate vinetele.
Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți gnocchi până încep să plutească.
Într-un bol încăpător adăugați jumătățile de roșii, mierea, uleiul de măsline și crema de oțet balsamic (după gust). Condimentați cu sare și piper.
Adăugați gnocchi peste roșii. Agitați puțin bolul astfel încât să se combine aromele. Împărțiți cantitatea în 2 farfurii.
Adăugați vinete direct în vasul de servit împreună cu rucola și burrata.
Înainte de servite adăugați semințele de pin, baconul prăjit și încă puțină cremă de oțet balsamic.
Pentru că o salată pe zi e sănătate curată !
Alte rețete cu vinete și gnocchi
Gnocchi de cartofi cu mozzarella, rosii si bacon
Salata de gnocchi cu vinete japoneze și buratta
Ingredients
- 2 vinete japoneze (tăiate felii de 1,5 cm)
- 500 gr. gnocchi de casă ( sau din comerț)
- 250 gr. roșii cherry ( tăiate în jumătate)
- 2 bile burrata
- 50 gr. rucola
- 1 linguriță de miere
- câteva felii de bacon prăjite
- cremă de oțet balsamic
- ulei de măsline, sare de mare și piper proaspăt râșnit
- semințe de pin
Directions
- Step 1 Dacă vă decideți să faceți gnocchi în casă nimic mai simplu. Pentru 2 persoane eu folosesc: 0,5 kg cartofi fierți + 150 gr. făină + un gălbenuș + nucșoară și sare. După ce i-ați făcut îi lăsați deoparte la uscat, până le vine rândul. Dacă aveți gnocchi din comerț urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
- Step 2 Prăjiți feliile de bacon și dați-le deoparte. La fel și semințele de pin.
- Step 3 Tăiați felii vinetele. Aranjați-le pe o tavă într-un singur rând și ungeți-le cu ulei de măsline. Încălziți o tigaie grill. Prăjiți vinetele pe rând câte 2-3 minute pe fiecare parte. Fiind destul de subțiri se vor găti repede. Repetați până ați prăjit toate vinetele.
- Step 4 Puneți la fiert apă cu sare și fierbeți gnocchi până încep să plutească.
- Step 5 Într-un bol încăpător adăugați jumătățile de roșii, mierea, uleiul de măsline și crema de oțet balsamic (după gust). Condimentați cu sare și piper.
- Step 6 Adăugați gnocchi peste roșii. Agitați puțin bolul astfel încât să se combine aromele. Împărțiți cantitatea intre 2 farfurii.
- Step 7 Adăugați vinete direct în vasul de servit împreună cu rucola și burrata.
- Step 8 Înainte de servite adăugați semințele de pin, baconul prăjit și încă puțină cremă de oțet balsamic.
1 thought on “Salată de gnocchi cu vinete și buratta”