Pizza cu zucchini » Bucătăria familiei mele
Pizza cu zucchini

Pizza cu zucchini

0 Comments  /  Jump to Recipe

Pizza cu zucchinni - Bucataria familieie mele - www.alexjuncu.ro

 

Cu copiii în bucătărie nu este deloc ușor. Dar poate fi o plăcere. Pentru ei. HAHAHA

Deși gătitul în familie poate aduce o grămadă de beneficii, nu va fi întotdeauna plăcut și de cele mai multe ori va deveni dezordonat și vă veți alege cu o bucătărie cu fundu-n sus. 

Pentru a face această aventură cât mai benefică, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri simple. Atribuiți sarcini adecvate vârstei copiilor. Pregătiți mâncărurile lor preferate. Ascultați muzică în bucătărie. Râdeți !! 

Gătitul este una dintre abilitățile necesare vieții așadar faceți-l să fie distractiv. Așa se vor aduna în bucătărie și adolescenții, adică acei copii mari care nu mai vor să aibă de-a face cu voi. 

 

Felii pizza cu zucchini - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 


Cum fac pizza cu zucchini ?

Ingrediente

  • aluat de pizza home-made ( rețeta mai jos )
  • ulei de măsline extravirgin
  • ½  cățel de usturoi
  • 200 gr. mozzarella pentru pizza ( care nu este ambalată în apă)
  • 4-5 bile mici de mozzarella (di bufala este ideală)
  • 2-3 zucchini mai mici
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • cimbru verde
  • pesto ( rețeta aici)homemade sau din comerț
  • busuioc sau pătrunjel verde
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit

Ingrediente pizza cu zucchini - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Aluat pizza 

pentru 2 pizza de 30 cm

  • 450 gr făină
  • 320 ml apă caldă
  • 1  plic drojdie uscată activă 
  • 1 lingură sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri de ulei de măsline

Cum fac cel mai ușor aluat de pizza? 

Amestec apa caldă cu zahărul și drojdia direct în bolul mixerului dotat cu cârlig. Acopăr și las 5-7 min. să se odihnească și să se activeze drojdia.

Când începe să facă spumă adaug făina, uleiul de măsline și sarea. Pornesc mixerul la minim vreo 4-5 minute. Când aluatul este încă moale și dacă îl ciupesc revine la forma lui, doar atunci e gata de pus la dospit. Dacă nu revine atunci mai e nevoie de mixat și mai adaug puțină făină.

Când aluatul este gata îl așez într-un bol uns cu puțin ulei. Eu am folosit același bol în care am făcut aluatul. Am acoperit cu un prosop de bucătărie și l-am lăsat să crească într-un loc călduros fără schimbări bruște de temperatură ( în interiorul cuptorului nepornit), între 60-90 minute sau până se dublează în volum.

Aluatul crescut îl ciupesc pentru a elibera aerul și împart în 2.

Aluatul este suficient pentru 2 pizza. Dacă vrei doar una atunci jumătate congelezi pentru mai târziu.

 

Cât aluatul crește pregătesc restul ingredientelor.

Zucchini îl tai în fâșii cu ajutorul peelerului.

 

Zucchini marinat - Bucătăria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Într-un bol adaug fășiile de zucchini peste care adaug puțin ulei de măsline, usturoiul trecut prin presă, sucul de lămâie, cimbru verde, sare și piper. Agit bolul și las zucchini la marinat.

 

Între timp preîncălzesc cuptorul la 240 grade C.

Am întins aluatul pe masa presărată cu făină cât mai rotund posibil. Îl transfer în tavă și dau la cuptor 3 min.

 

Scot aluatul din cuptor ( atenție că arde ), îl ung cu puțin ulei de măsline și adaug mozzarella pentru pizza (care poate să fie rasă sau cuburi).

 

Dau iar la cuptor de data asta vreo 10-12 minute până aluatul prinde culoare pe margini și e gata copt.

 

Pizza- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Scot pizza coaptă din cuptor adaug deasupra zucchini marinat, câteva linguri de pesto și pătrunjel ( busuioc ).

 

Picur niște ulei de măsline, rup bilele de mozzarella deasupra și servesc cu și mai mult pesto.

 

Pizza cu dovlecel- Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro

 

Acesta pizza / tartă este ideală atunci când vrei texturi diferite, când vrei ceva crud dar totuși copt.

 

Pizza cu zucchini - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Acest aluat se poate folosi la orice fel de pizza. Se poate face dinainte și se păstrează la congelator. Copiii mei știu deja că atunci când se vrea pizza la cină, pregătirea durează o oră. ( până crește aluatul sau până se decongelează aluatul făcut anterior).

 

Felii pizza cu zucchini - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Oricum o gândiți aluatul de pizza făcut în casă merită toată răbdarea. 

 

Felii pizza cu zucchini - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Alte idei pentru pizza

Pizza cu pesto si flori de dovlecel

Pizza cu burrata și roșii

Mini pizza pe blat cu iaurt

 

This recipe has no ratings just yet.

Pizza cu zucchini

februarie 16
: 4
: easy

By:

Ingredients
  • Ingrediente
  • aluat de pizza home-made ( rețeta mai jos )
  • ulei de măsline extravirgin
  • ½ cățel de usturoi
  • 200 gr. mozzarella pentru pizza ( care nu este ambalată în apă)
  • 4-5 bile mici de mozzarella (di bufala este ideală)
  • 2-3 zucchini mai mici
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • cimbru verde
  • pesto ( rețeta aici) – homemade sau din comerț
  • busuioc sau pătrunjel verde
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • ALUAT PIZZA pentru 2 bucăți de 30 cm
  • 450 gr făină
  • 320 ml apă caldă
  • 1 plic drojdie uscată activă
  • 1 lingură sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri de ulei de măsline
Directions
  • Step 1 CUM FAC CEL MAI UȘOR ALUAT DE PIZZA? Amestec apa caldă cu zahărul și drojdia direct în bolul mixerului dotat cu cârlig. Acopăr și las 5-7 min. să se odihnească și să se activeze drojdia.
  • Step 2 Când începe să facă spumă adaug făina, uleiul de măsline și sarea. Pornesc mixerul la minim vreo 4-5 minute. Când aluatul este încă moale și dacă îl ciupesc revine la forma lui, doar atunci e gata de pus la dospit. Dacă nu revine atunci mai e nevoie de mixat și mai adaug puțină făină.
  • Step 3 Când aluatul este gata îl așez într-un bol uns cu puțin ulei. Eu am folosit același bol în care am făcut aluatul. Am acoperit cu un prosop de bucătărie și l-am lăsat să crească într-un loc călduros fără schimbări bruște de temperatură ( în interiorul cuptorului nepornit), între 60-90 minute sau până se dublează în volum.
  • Step 4 Aluatul crescut îl ciupesc pentru a elibera aerul și împart în 2 părți egale.
  • Step 5 Zucchini îl tai în fâșii cu ajutorul peelerului. Într-un bol adaug fășiile de zucchini peste care adaug puțin ulei de măsline, usturoiul trecut prin presă, sucul de lămâie, cimbru verde, sare și piper. Agit bolul și las zucchini la marinat.
  • Step 6 Între timp preîncălzesc cuptorul la 240 grade C.
  • Step 7 Am întins aluatul pe masa presărată cu făină cât mai rotund posibil. Îl transfer în tavă și dau la cuptor 3 min.
  • Step 8 Scot aluatul din cuptor ( atenție că arde ), îl ung cu puțin ulei de măsline și adaug mozzarella pentru pizza (care poate să fie rasă sau cuburi).
  • Step 9 Dau iar la cuptor de data asta vreo 10-12 minute până aluatul prinde culoare pe margini și e gata copt.
  • Step 10 Scot pizza coaptă din cuptor adaug deasupra zucchini marinat, câteva linguri de pesto și pătrunjel ( busuioc ).
  • Step 11 Picur niște ulei de măsline, rup bilele de mozzarella deasupra și servesc cu și mai mult pesto.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Carbonara cu dovlecei

Carbonara cu dovlecei

    Tot ce pot să vă spun despre acest preparat e că e tare bun mai ales dacă se mănâncă cu  prieteni alături … Adică e chiar super bun … Asta am gatit eu sâmbătă seara la munte. Și dacă v-ați făcut rost de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.