Pentru mine fiecare dimineață este o aventură.
Ce pregătesc copiilor care încă dorm când ajung la masă și ce le pun în pachețelul de la școală, sunt întrebări care nu îmi dau pace.
Am încercat meal planning. Nu am reușit să ne ținem de el. Preferințele culinare se schimbă în functie de mood. Degeaba aveam eu în plan frittata când adolescenții mei s-au trezit cu poftă de pancakes. De un singur lucru aproape reușesc să mă țin și anume pregătirea cu o seară înainte a pachetului de școală.
Dimineața este momentul în care nu pot să am nici o pretenție de la bărbații casei. Efectiv cred că se trezesc în drum spre școală. Și de aceea micul dejun este masa unde ei nu participă, decât cu mofturi și comentarii.
De ce le fac pe plac? Pentru că “ziua bună se cunoaște de dimineață”.
Azi am budincă de chia. Este varianta cea mai ușoară pentru mine atunci când vine vorba de ceva rapid și sănătos. O pregătesc seara și a doua zi este numai bună. Ea poate deveni rapid fie micul dejun fie pachețelul de școală.
La fel și cu sandwich-urile presate pregătite din timp.
INGREDIENTE pentru Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii
- 1 cană – 300 ml. kefir
- ¼ cană semințe de chia
- 2-3 linguri sirop de arțar
- sucul de la jumătate portocală roșie
Pentru dulceața de zmeură
- 2 căni de zmeură
- sucul de la 1 portocală roșie
- 4 linguri sirop de arțar
Pentru straturi
- granola
- zmeură
- ciocolată neagră
Pentru budinca de chia
Într-un bol se amestecă zefirul cu semințele de chia și siropul de arțar și sucul de portocală.
Se lasă să se odihnească vreo 15 min.
Între timp se face dulceața de zmeură. Într-o oală mai mică se amestecă toate ingredientele: zmeura, sucul de portocale și siropul de arțar și se dă la foc mic. Când se îmnoaie zmeura ( vreo 10 min) se strivește cu o furculiță. Textura ar trebui să fie ca de dulceață, ca un sos mai gros.
Se dă deoparte să se răcească. Dacă nu vă plac sâmburii de zmeură acum este momentul să strecurați sosul.
Se montează direct în vasul în care se va servi.
Eu am folosit niște borcane mai înalte care au un sistem de închidere care îmi permite păstrarea lor 1-2 zile la frigider, cât și transportul lor dacă se va servi în pachețelul de școală.
Așadar se ia borcanul și se adaugă în straturi: granola, budinca de chia, câteva linguri de sos de zmeură. Se încheie cu un strat de zmeură proaspătă, bucăți de portocală și ciocolată neagră.
Ca și rezolvat !!!
Nota: Kefirul se poate înlocui cu iaurt grecesc.
Nimic nu se compară cu acest mic dejun!
BUDINCA DE CHIA CU ZMEURĂ ȘI PORTOCALE ROȘII
Ingredients
Directions
Un mic dejun cu ingrediente sanatoase, super delicios si extrem de simplu de pregatit. Reteta aceasta pentru budinca de chia cu zmeura si portocale rosii este o altfel de oportunitate de a da o nota dulce micului dejun. Aceasta reteta de budinca de chia ne face pe mine si pe copiii mei foarte fericiti si cu zambetul pe buze. 😉 Keep reading!
Ma bucur ca va place !!!