Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii
Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii

Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii

2 Comments  /  Jump to Recipe

Budinca de chia - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Pentru mine fiecare dimineață este o aventură.

Ce pregătesc copiilor care încă dorm când ajung la masă și ce le pun în pachețelul de la școală, sunt întrebări care nu îmi dau pace.

Am încercat meal planning. Nu am reușit să ne ținem de el. Preferințele culinare se schimbă în functie de mood. Degeaba aveam eu în plan frittata când adolescenții mei s-au trezit cu poftă de pancakes. De un singur lucru aproape reușesc să mă țin și anume pregătirea cu o seară înainte a pachetului de școală.

Dimineața este momentul în care nu pot să am nici o pretenție de la bărbații casei. Efectiv cred că se trezesc în drum spre școală. Și de aceea micul dejun este masa unde ei nu participă, decât cu mofturi și comentarii.

 

Chia parfait - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

De ce le fac pe plac? Pentru că “ziua bună se cunoaște de dimineață”.

Azi am budincă de chia. Este varianta  cea mai ușoară pentru mine atunci când vine vorba de ceva rapid și sănătos. O pregătesc seara și a doua zi este numai bună. Ea poate deveni rapid fie micul dejun fie pachețelul de școală.

La fel și cu sandwich-urile presate pregătite din timp.

 

Budinca de chia cu zmeura - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


INGREDIENTE  pentru Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii

  • 1 cană – 300 ml. kefir
  • ¼ cană semințe de chia
  • 2-3 linguri sirop de arțar
  • sucul de la jumătate portocală roșie

Pentru dulceața de zmeură

  • 2 căni de zmeură
  • sucul de la 1 portocală roșie
  • 4 linguri sirop de arțar

Pentru straturi

  • granola
  • zmeură
  • ciocolată neagră

Zmeura - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Pentru budinca de chia

Într-un bol se amestecă zefirul cu semințele de chia și siropul de arțar și sucul de portocală.

Se lasă să se odihnească vreo 15 min.

 

 

Între timp se face dulceața de zmeură. Într-o oală mai mică se amestecă toate ingredientele: zmeura, sucul de portocale și siropul de arțar și se dă la foc mic. Când se îmnoaie zmeura ( vreo 10 min) se strivește cu o furculiță. Textura ar trebui să fie ca de dulceață, ca un sos mai gros.

Se dă deoparte să se răcească. Dacă nu vă plac sâmburii de zmeură acum este momentul să strecurați sosul.

 

 

Se montează direct în vasul în care se va servi.

Eu am folosit niște borcane mai înalte care au un sistem de închidere care îmi permite păstrarea lor 1-2 zile la frigider, cât și transportul lor dacă se va servi în pachețelul de școală.

 

Montaj budinca de chia - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Așadar se ia borcanul și se adaugă în straturi: granola, budinca de chia, câteva linguri de sos de zmeură. Se încheie cu un strat de zmeură proaspătă, bucăți de portocală  și ciocolată neagră.

 

Chia parfait - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Ca și rezolvat !!!

 

Chia cu zmeura - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Nota: Kefirul se poate înlocui cu iaurt grecesc.   

Chia pudding - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Nimic nu se compară cu acest mic dejun!

 

Budinca de chia - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

This recipe has no ratings just yet.

BUDINCA DE CHIA CU ZMEURĂ ȘI PORTOCALE ROȘII

martie 21
: 3-4
: easy

By:

Ingredients
  • 1 cană – 300 ml. kefir
  • ¼ cană semințe de chia
  • 2-3 linguri sirop de arțar
  • sucul de la jumătate portocală roșie
  • Pentru dulceața de zmeură
  • 2 căni de zmeură
  • sucul de la 1 portocală roșie
  • 4 linguri sirop de arțar
  • Pentru straturi
  • granola
  • zmeură
  • ciocolată neagră
Directions
  • Step 1 Într-un bol se amestecă zefirul cu semințele de chia și siropul de arțar și sucul de portocală.
  • Step 2 Se lasă să se odihnească vreo 15 min.
  • Step 3 Între timp se face dulceața de zmeură. Într-o oală mai mică se amestecă toate ingredientele: zmeura, sucul de portocale și siropul de arțar și se dă la foc mic. Când se îmnoaie zmeura ( vreo 10 min) se strivește cu o furculiță. Textura ar trebui să fie ca de dulceață, ca un sos mai gros.
  • Step 4 Se dă deoparte să se răcească. Dacă nu vă plac sâmburii de zmeură acum este momentul să strecurați sosul.
  • Step 5 Se montează direct în vasul în care se va servi.
  • Step 6 Eu am folosit niște borcane mai înalte care au un sistem de închidere care îmi permite păstrarea lor 1-2 zile la frigider, cât și transportul lor dacă se va servi în pachețelul de școală.
  • Step 7 Așadar se ia borcanul și se adaugă în straturi: granola, budinca de chia, câteva linguri de sos de zmeură. Se încheie cu un strat de zmeură proaspătă, bucăți de portocală și ciocolată neagră.


Related Posts

Clătite cu urdă și mărar

Clătite cu urdă și mărar

Rețeta clasică de clătite pufoase și gustoase, rețeta simplă, de bază. Cum se fac Clătitele? Clătite umplute cu urdă și mărar

Cheesecake vegan cu fructe de pădure, granola și semințe de Chia

Cheesecake vegan cu fructe de pădure, granola și semințe de Chia

Cheesecake vegan fără coacere. Cum se face crema de brânză vegană? Budinca de chia cu lapte de migdale. Cheesecake la borcan. Cu mure



2 thoughts on “Budinca de chia cu zmeură și portocale roșii”

  •            Un mic dejun cu ingrediente sanatoase, super delicios si extrem de simplu de pregatit. Reteta aceasta pentru budinca de chia cu zmeura si portocale rosii este o altfel de oportunitate de a da o nota dulce micului dejun. Aceasta reteta de budinca de chia ne face pe mine si pe copiii mei foarte fericiti si cu zambetul pe buze. 😉 Keep reading!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.