Sandwich presat pentru picnic - Pressed Italian Picnic Sandwiches »
Sandwich presat pentru picnic – Pressed Italian Picnic Sandwiches

Sandwich presat pentru picnic – Pressed Italian Picnic Sandwiches

5 Comments

Oare aveți timp în fiecare dimineață să pregătiți copilului/copiilor mâncare prospătă în pachețel???

Pentru mine este o adevărată provocare dimineața să mă apuc să creez și să inventez noi aranjamente în pachețel în așa fel încât să nu fie nici plictisitor și nici să comenteze copilul, să fie și nutritiv dar și colorat, să aibă de toate și să nu aibă nimic. Și asta de două ori, de fapt 3 cu pachețelul omului și dacă se poate fiecare să vrea altceva.

Cel mai tare mă supăr însă atunci când vine cu mâncarea înapoi, ceea ce înseamnă că am eșuat în pregătirea pachețelului.

Sunt însă liniștită că până termină copiii școala voi stăpâni arta pregătirii pachețelului. Până atunci vi-l prezint pe cel de azi.

 

INGREDIENTE

     1 ciabatta, tăiată longitudinal
    1-2 linguri de pesto de busuioc proaspăt
    3-4 felii dulce sopressata (sau alt tip de salam italienesc uscat)
    3-4 felii prosciutto
    3-5 felii de brânză provolone sau mozzarella, sau combinate, sau feta sau ce brânză doriți voi


   
6-8 frunze de busuioc (eu am avut mai multe soiuri și m-am jucat puțin cu aromele), spălate și uscate

  

 

METODA

    Se pregătește ciabatta, adică se taie longitudinal. Felia de jos se unge cu pesto (rețeta de pesto o găsiți AICI). Nu folosiți pre mult deoarece pâinea devine moale.
    Urmează apoi sopressata, apoi prosciutto, apoi  feliile de brânză. Deasupra brânzei se adaugă frunzele de busuioc, apoi se pune felia de sus și se închide sandwich-ul.

   Se presează sandwich-ul cu palmele, apoi se înfășoară foarte strâns în folie de plastic (și acum la modul serios – faceți acest lucru cât mai strâns posibil). Se așează sandwich-ul în frigider dar se presează cu ceva greu, de ex. o oală mai grea sau orice alte obiecte grele găsiți. Se va vedea că după doar 3-4 ore veți obține un sandwich frumos presat, ca să nu mai povestim ce frumos va fi dacă stă peste noapte.


    Când sunteți gata să le așezați în pachețelul pentru școală, se desface folia și folosind un cuțit foarte ascuțit se taie sandwich-ul în 6-8 sandwich-uri mici, în funcție de cât de mare doriți să fie sau în funcție de dimensiunea cutiei în care vor fi așezate.

sandwich presat

Și uite așa puteți pregăti minunile din pachețelul de școală cu o seară înainte… ceea ce însemnă că dimineață veți avea mai mult timp pentru voi.

HAHAHAHAH nici eu nu cred ce am scris.

Pressed Italian Picnic Sandwiches
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Total Time
5 min
Prep Time
5 min
Total Time
5 min
Ingredients
  1. 1 ciabatta, tăiată longitudinal
  2. 1-2 linguri de pesto de busuioc proaspăt
  3. 3-4 felii dulce sopressata (sau alt tip de salam italienesc uscat)
  4. 3-4 felii prosciutto
  5. 3-5 felii de brânză provolone sau mozzarella, sau combinate, sau feta sau ce brânză doriți voi
  6. 6-8 frunze de busuioc, spălate și uscate
Instructions
  1. Se pregătește ciabatta, adică se taie longitudinal. Felia de jos se unge cu pesto. Nu folosiți prea mult deoarece pâinea devine moale.
  2. Urmează apoi sopressata, apoi prosciutto, apoi feliile de brânză. Deasupra brânzei se adaugă frunzele de busuioc, apoi se pune felia de sus și se închide sandwich-ul.
  3. Se presează sandwich-ul cu palmele, apoi se înfășoară foarte strâns în folie de plastic. Se așează sandwich-ul în frigider dar se presează cu ceva greu, de ex. o oală mai grea sau orice alte obiecte grele găsiți. Se va vedea că după doar 3-4 ore veți obține un sandwich frumos presat, ca să nu mai povestim ce frumos va fi dacă stă peste noapte.
  4. Când sunteți gata să le așezați în pachețelul pentru școală, se desface folia și folosind un cuțit foarte ascuțit se taie sandwich-ul în 6-8 sandwich-uri mici, în funcție de cât de mare doriți să fie sau în funcție de dimensiunea cutiei în care vor fi așezate.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

  Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo […]

PESTO de busuioc

PESTO de busuioc

     Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????   răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!! Ei și când ai atâta […]5 thoughts on “Sandwich presat pentru picnic – Pressed Italian Picnic Sandwiches”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.