Sandwich cu pasta de năut, avocado și lăstari de mazăre »
Sandwich cu pasta de năut, avocado și lăstari de mazăre

Sandwich cu pasta de năut, avocado și lăstari de mazăre

1 Comment  /  Jump to Recipe

Sandwich cu pastă de năut cu năut

 Este 12 fără 10 și încă nu ai ajuns la scoală să aduni copiii…toată ziua ai avut treabă și ai uitat efectiv că nu mai este mâncare în frigider și că trebuie să hrănești copiii. Și asta repede pentru că au alte activități după-masă și cu siguranță se vor văita de foame.

Dar ce bine că există Selgros în apropiere…5 minute a durat tot… am intrat, am găsit ( deoarece știam exact unde să mă duc)  am plătit și m-am îndreptat spre școală.

În 15 minute am recuperat copiii și aveam și cele necesare pentru un prânz rapid și sănătos și care se prepară în 5, maxim 10 minute!!!

Dar până la rețetă, ce bine că este iunie și că vine vacanța ! Aici vorbesc de vacanța copiilor deoarece la noi ăștia mai mari nu s-a schimbat nimic.

Dacă știți vreun peștișor fermecat sau ceva lighioană care îndeplinește dorințe aș vrea și eu numărul de telefon.

Nu vreau multe, vreau doar ca ziua să aibă mai multe ore, așa… măcar vreo 40 ca să mă pot încadra în ceea ce presupune o zi din viața mea. Dar haideți să vă povestesc, dacă aveți timp, cum ar fi ziua ideală : mă trezesc dimineața devreme după un somn măcar de 6 ore, dacă nu chiar 8, asta ca să nu am probleme la cap și să nu încep să uit lucruri importante ( cum ar fi luatul copiilor de la școală sau făcutul de mâncare), apoi aș ieși la plimbare cu câinele care dimineață este băgat la 220 v. La întoarcere aș trezi copiii și i-aș pregăti de școală:  mic dejun diferențiat pentru că fiecare are pretenții, apoi spălat, îmbrăcat, bibilit și dus la școli. În timp asta ar lua vreo 2 ore.  Când în sfârșit casa este goală și pleacă și omul la job m-aș duce la o alergare sau undeva unde să am grijă de mine deoarece pentru un stil de viață sănătos, faceți mișcare cel puțin 30 de minute. Dacă am făcut și sport, ar trebui să pun niște haine la spălat și să adun de prin casă deoarece arată ca după război.

Buunnn… acum că am casa curată și cu sănătatea stau bine ar trebui să mă duc și la job, deoarece dragostea nu ține de foame …așa măcar vreo 8 ore, unde un șef drăguț și simpatic îmi mănâncă ficații. Șiiiii… înainte de ora 12 să fug repede să iau copiii de la școală, să îi duc acasă, să îi hrănesc și apoi să îi duc la after school. Și iar am o groază de timp liber în care ar trebui să fac cumpărături și să mă ocup puțin și de tatăl copiilor, asta ca să nu devenim doi străini. După-masă copiii merg la înot, engleză și programe de dezvoltare cognitivă, pentru că așa trebuie – după spusele psihologului de serviciu. Ce frumos ar fi dacă am ieși puțin și la aer, sau măcar până în parcul de lângă casă, să bată copiii mingea.

Apoi urmează programul de seară care presupune din nou gătit ( 3 feluri pentru că i-am învățat prost), spălat, aranjat, citit povești, mângâiat, iubit, pupat și alte figuri de seară. Cu toate că stau foarte bine cu matematica, acum că am scris tot pe hârtie ( dar cu siguranță mai există și o oră pentru chestii neprevăzute),  nu cred că ajung nici 40  de ore.

Deci aștept de la voi un număr de telefon.

Vă întrebați cum de am avut însă timp pentru a scrie tot calculul ăsta. Ei bine având în vedere că s-au dat niște zile libere am reușit să vă scriu această rețetă, care e tare scurtă dar e de efect și numai bună de pus în practică într-o zi de criză.

INGREDIENTE sandwich cu năut

 • 1 avocado copt
 • 2 felii de pâine integrală de cereale
 • 1/2 conservă de năut
 • 1 lingură de ulei de măsline
 • 2 fire ceapă verde, tăiate mărunt
 • ¼ linguriță sare
 • piper proaspăt râșnit, după gust
 • suc de lămâie proaspăt stors, după gust
 • coajă de lămâie
 • ierburi proaspete precum lăstarii de mazăre sau de năut, alți germeni după preferințe

METODA

Se pune avocado și uleiul într-un castron și se amestecă cu o furculiță până când se obține o compoziție relativ netedă.

Se adaugă năutul și ceapa verde, și se continuă să se amestece cu furculița. Se gustă și se potrivește gustul cu sare, piper și suc de lămâie.

Se unge o felie de pâine cu pasta obținută, se presară cu lăstari și se adaugă încă o felie de pâine.

Se taie în jumătate și se împarte frățește … și uite așa cu un sandwich ai rezolvat și masa de-amiază!

alte sandwich-uri

This recipe has no ratings just yet.

Sandwich cu pasta de naut, avocado si lastari de mazare

iunie 16
: 2
: easy

By:

Ingredients
 • 1 avocado copt
 • 2 felii de pâine integrală de cereale
 • 1/2 conservă de năut
 • 1 lingură de ulei de măsline
 • 2 fire ceapă verde, tăiate mărunt
 • ¼ linguriță sare
 • piper proaspăt râșnit, după gust
 • suc de lămâie proaspăt stors, după gust
 • coajă de lămâie
 • ierburi proaspete precum lăstarii de mazăre sau de năut, alți germeni după preferințe
Directions
 • Step 1 Se pune avocado și uleiul într-un castron și se amestecă cu o furculiță până când se obține o compoziție relativ netedă.
 • Step 2 Se adaugă năutul și ceapa verde, și se continuă să se amestece cu furculița. Se gustă și se potrivește gustul cu sare, piper și suc de lămâie.
 • Step 3 Se unge o felie de pâine cu pasta obținută, se presară cu lăstari și se adaugă încă o felie de pâine.
 • Step 4 Se taie în jumătate și se împarte frățește!

 

sandwich cu năut


Related Posts

Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate

Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate

      Că este septembrie știți și voi … dar ceea ce nu știți este că grădina noastră a intrat în pregătirea de iarnă. Am avut un weekend plin, chiar și vremea a fost de partea nostră. Joaca mea de-a grădinăritul s-a transformat dintr-un […]

Salată de varză kale cu quinoa și năut / Kale and quinoa Buddha bowl

Salată de varză kale cu quinoa și năut / Kale and quinoa Buddha bowl

  Și dacă tot avem varză kale în grădină și știm că e tare sănătoasă, eu zic să mai facem o salată. Pentru salata de kale cu quinoa și năut 5-6 frunze mari de kale 1 conservă mică quinoa 60 gr. 1 conservă mică năut […]1 thought on “Sandwich cu pasta de năut, avocado și lăstari de mazăre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.