Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate »
Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate

Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate

13 Comments

 

 
 
Că este septembrie știți și voi … dar ceea ce nu știți este că grădina noastră a intrat în pregătirea de iarnă. Am avut un weekend plin, chiar și vremea a fost de partea nostră. Joaca mea de-a grădinăritul s-a transformat dintr-un moft de gravidă ( a doua burtă ) într-o activitate care implică toată familia. Am început munca de dimineață doar după ce mi-am hrănit omul corespunzător pentru a fi „super-erou” toată ziua. Și ce poate fi mai bun și mai sănătos decât niște ouă de casă proaspete, pregătite fierte în apă în cel mai sănătos fel și servite pe o felie de pâine prăjită.

Ouă românești sau ouă poșate

 
 
Iar ca desert niște fructe proaspăt culese din grădină. Mda este încă plină de zmeură, iar de căpșuni nu mai vorbesc, spre bucuria copiilor.


Acesta este cel mai simplu și mai sănătos mod de a lua micul dejun, afară, în grădină …
 
 
Să vă spun ce am făcut cu ouăle. Am luat o oală în care am pus apă la fiert cu puțin oțet. Când a început să fiarbă, am spart ouăle în apă. 
Cam în 3 minute veți avea un ou mediu. Așa că în funcție de preferințe decideți cât lăsați oul în apă. Cu o spumieră scoateți ouăle, cu grijă să nu se spargă. Ar fi păcat să pierdeți bunătate de gălbenuș.
Pare extrem de ușor dar există totuși câteva șmecherii.  
  • pentru a avea și aspect, puteți să le spargeți într-un pahar mai mic ca să vă fie ușor când le adăugați în apă.
  •  dacă apa este prea rece oul se împrăștie, iar dacă clocotește gălbenușul se va întări. Ideal este ca atunci când clocotește să adăugați puțină apă rece sau să luați de pe foc apa până adăugați ouăle.
  • nu adăugați sare în apă 
  • există forme speciale care se pot scufunda în apă, asta pentru a păstra albușul compact. 
  • mai puteți folosi folie de plastic ca să nu se împrăștie albușul.
 
Așezați ouăle pe felia de pâine prăjită lângă niște prosciutto crudo, parmezan și câteva felii de avocado. Adăugați sare și piper și picurați chiar și niște ulei de măsline. Să nu uitați să înțepați gălbenușul, efectul este garantat !!!!
 
 
Și după un așa mic dejun a avut omul meu o energie de neimaginat, chiar dacă acum se vaită că-l dor toate. Mă uit la grădină, la curte și mă minunez singură… Oare este el, omul, atât de bun ori mâncarea mea a fost magică ????
 
 
 
 

 


Related Posts

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups13 thoughts on “Mic dejun la munte : Ouă românești sau ouă poșate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.