Gem de coacăze roșii cu Gelfix » Bucătăria familiei mele
Gem de coacăze roșii cu Gelfix

Gem de coacăze roșii cu Gelfix

0 Comments

Cauți o rețetă simplă și sigură pentru gem de coacăze roșii?

Ești în locul potrivit! Îți arăt pas cu pas cum fac eu acest gem fin cu ajutorul Gelfix 4:1 de la Dr. Oetker, care scurtează timpul de preparare și leagă perfect.

 


De ce să faci gem de coacăze roșii?

Coacăzele roșii sunt unele dintre cele mai delicate fructe de vară – ușor acrișoare, cu o culoare intensă și o aromă aparte. Le găsim în iulie/august și, dacă vrei să le transformi într-un gem fin, fără sâmburi și fără coji, această rețetă e exact ce îți trebuie.

Cu pasta obținută din coacăze și puțin zahăr, obții un gem legat frumos, cu textură catifelată și gust plăcut-acrișor – numai bun de pus pe pâine, pancakes sau în prăjituri ( eu il folosesc la albinita)

Hai să-ți arăt cum îl fac!

Ingrediente:

  • 1 kg de coacăze roșii (cantitate măsurată după ce ai trecut fructele prin sită)
  • 250 g zahăr
  • 1 plic Gelfix 4:1 (20 g)

Mod de preparare, pas cu pas:

1: Pregătește pasta de fructe

După ce ai spălat și curățat coacăzele, trece-le printr-o sită fină pentru a obține o pastă fără coji și sâmburi. Cântărește 1 kg din această pastă.

2: Amestecă Gelfix cu zahăr

Într-un bol mic, pune 1 plic Gelfix 4:1 și 2 linguri din zahărul măsurat (din cei 250 g). Amestecă bine.

3: Combină pasta cu amestecul de Gelfix și zahăr

Pune pasta de coacăze într-o oală și adaugă amestecul din pasul anterior. Amestecă bine să se distribuie uniform.

4: Fierbe compoziția

Pune oala pe foc mare și adu compoziția până începe să fiarbă. Amestecă continuu ca să nu se lipească.

5: Adaugă restul zahărului

Când compoziția începe să fiarbă, adaugă restul de zahăr (aproximativ 230 g). Amestecă constant și mai fierbe 1-2 minute.

6: Umple borcanele

Ia oala de pe foc și toarnă gemul fierbinte în borcane curate și uscate.

7: Sigilează borcanele

Închide bine borcanele cu capacele lor. Eu am folosit borcane cu capac de sticlă, dar merge orice borcan care se închide ermetic.

8: Lasă borcanele să se odihnească

Întoarce borcanele cu capacul în jos și lasă-le așa pentru 5 minute, ca gemul să se omogenizeze bine.

Sfaturi utile:
  • Respectă întotdeauna proporția: 1 kg pastă de fruct la 250 g zahăr și 1 plic Gelfix 4:1.
  • Amestecă constant în timpul fierberii pentru un rezultat perfect.
  • Folosește borcane curate și uscate pentru a păstra gemul în condiții bune.

Așa obții un gem cu gust intens de coacăze, cu o textură fină și legat perfect. Spor la treabă și poftă bună! 🍒💛

Participă la campania Dr. Oetker- Colecționează gusturi și premii!

Intră pe https://www.droetker.ro/gelfix/2025/

Încarcă rețeta ta cu Gelfix
Câștigă premii delicioase!

Și pentru că gustul verii merită răsplătit, ai șansa de a câștiga premii de colecție, precum un Fiat Grande Panda! Cumpără minim 3 produse, înscrie bonul până pe 31 octombrie pe www.droetker.ro/gelfix/2025 și intră în cursa pentru premii!

Hai să dăm gust verii… și un strop de noroc!


Related Posts

Gem de coacăze … the best jam is home made jam !!!

Gem de coacăze … the best jam is home made jam !!!

  Gem de coacăze Este sezon la coacăze …. Ce pot să vă spun mai mult.  Am eliberat copiii în grădină și după ce s-au săturat ( a fost nevoie de două zile) am cules ce-a mai rămas … și uite așa s-a făcut de […]

Gem de afine… să fie negre ??? să fie roşii ?? culoarea nu mai contează

Gem de afine… să fie negre ??? să fie roşii ?? culoarea nu mai contează

gem de afine   Poate vă întrebaţi de unde am scos afinele, când afară e un frig de-ţi îngheaţă copiii până ajung la grădiniţă. Ei bine, le-am scos din congelator. Şi vă mai spun doar atât : mai am la congelator câteva pungi cu fructe de pădure cu care mi-am propus să mă laud pe la Crăciun. Aşa […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.