Vă place culoarea ??? Şi mie îmi place… și gustul de cacao … și glazura…
Totdeauna mi-am dorit să mănânc o prăjitură roșie… și tocmai când mă gândeam la prăjitura mea am văzut aşa cu coada ochiului la tv. o emisiune ” chuck’s day off „, în care un tip gătea niște muffin-uri roșii ca focul. Am umblat puțin la rețeta lui deorece avea prea mult ulei pentru gustul meu și am transformat muffin-urile în cupcakes și am obținut ceva delicios …
- 125 gr. făină cernută
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 1 lingură mare de cacao
- 60 gr.unt , la temperatura camerei
- 125 gr. zahăr
- 1 ou mare
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 150 gr. iaurt gras
- 2 linguri colorant alimentar roșu
- 1/2 linguriță oțet alb
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- Se încălzește cuptorul la 175 grade şi se așează frumos 12 hârtii de brioșe în tavă .
- Într-un castron mare se cerne făina împreună cu praful de copt, sarea și cacaoa.
- Cu un mixer se bate untul până se înmoaie (aproximativ 1-2 minute). Se adaugă zahărul și se mixează până devine o cremă pufoasă (aproximativ 2-3 minute). Se adaugă oul și se bate până se încorporează . Răzuiți părțile laterale ale vasului ( în cazul în care aveţi mixer cu suport).
- Se adaugă apoi vanilia şi se mixează până se obține o compoziție omogenă. Într-un bol se amestecă iaurtul cu colorantul alimentar roşu. Cu mixerul la viteză mică, adăugați alternativ amestecul de făină și iaurt la amestecul de unt, cam în trei tranșe, începând și terminând cu făina.
- Într-o ceaşcă mică se amestecă oțetul cu bicarbonat de sodiu. Lăsați amestecul să se umfle (ca șampania) şi apoi rapid se adaugă în aluatul de prăjiturele.
- Acum vă mișcați repede și împărțiți aluatul în mod egal între cele 12 forme de brioșe și neteziți suprafața cu o spatulă sau cu spatele unei linguri.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 18 – 23 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul prăjiturelelor iese curată. Se scot din tavă și se așează pe un grătar , fiind nevoie să se răcească complet înainte de decorare.
Glazura de mascarpone
- 200 ml. frișcă lichidă
- 200 gr. brânză mascarpone, la temperatura camerei
- 65 gr. zahăr pudră , trecut prin sită
Cu un mixer electric la viteza medie, se bate frișca până face vârfuri. Într-un alt castron, amestecați împreună brânza mascarpone şi zahărul pudră până se omogenizează. Cu mișcări ușoare se adaugă frișca în crema de mascarpone până totul este complet încorporat. Utilizați crema imediat.
Se decorează cu multă grijă, fie utilizând un cuțit fie un poș pentru ornat. Să nu uitați în vârf să așezați o zmeură.
Gătiți !!! Savurați !!! Nu doar vă uitați şi băliţi pe tastatură !!!
sau lăsați un mesaj și poate vă ajut eu…
foarte frumoasa culoarea si foarte frumoase ele, cu totul! Cred ca folosesti un colorant lichid, nu? eu sunt super incantata de gel, e nevoie de doar 1 picatura 😉
Te pup! Weekend placut!
Buna!
Imi poti spune. te rog, ce colorant ai folosit? Ce marca era si de unde l-ai achizitionat?
Eu am folossit ptr un tort Red Velvet de 26 cm o cutiuta intreaga de colorant gel Wilton!!!!!!
Mersi!
Colorant pudra…rosu…
ScrapCOOKING – Colorant alimentaire en poudre d’origine naturelle…
Il cumpar de la http://www.cakedecor.ro
La inceput foloseam colorant lichid…dar cel pudra este mai bun…
Mersi frumos!
Am cautat pe net si vad ca momentan nu il au in stoc. Am vazut la Metro un colorant lichid cam tot la acelasi pret si ma gandesc ca pana isi inoiesc stocul cei de pe cakedecor sa il iau pe acela.
cauta-l pe FB : https://www.facebook.com/cakedecor.ro
Stiau ca are, dar poate nu e actualizat site-ul :)))
Arata minunat! imi place tare mult. pup
Multumesc Timea !!!
Arata foarte bine si frostingul e delicios.
sunt super bune …..
colorantul e important!!!
am incercat si eu aseara in asteptarea lui Mos Nicolae, dar au iesit de cioco, desi am pus toata sticluta de colorant (25 ml)
in schimb au fost delicioase, dar mi-a fost ciuda ca n-au iesit rosii, ca deh erau pt Mosu’ :D.
arata bestial!
Buna
mi se par estaordinare si vreau sa le fac pt petrecerea de 6 luni ale fetitei mele(pt nou adultii 🙂 ).Am o intrebare:eu trebuie sa le fac joi si sa le papam sambata…e musai.(unde merg nu e cuptor….e ok? si daca fac frosting-ul vineri seara si le pun la frigider…e ok?
daca poti sa imi spui ca sa stiu cum sa fac
iti multumesc
Oana
Imi pare rau ca nu am putut raspunde la timp:(
Mai ai nevoie de ajutor ??
Buna, am cautat si eu colorantul respectiv si nu am reusit sa dau de el, iar minunile din supermarket….fac minuni. Adica pui linguri intregi si nu se vede nimic. Poti sa imi recomanzi un colorant bum si daca ai si un link cu locul de unde il pot comanda ti-as fi recunoscatoare. Multumesc!
Buna Irina, ar trebuie sa folosesti un colorant gel.
Incearca Lumea basmelor.
Yes