Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan »
Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan

Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan

12 Comments

 
 
Oare v-am spus cât de mult ne plac pastele ??? cu siguranță… și dacă nu v-am spus vă spun acum : pastele sunt pentru copiii mei acel preparat cu care nu poți da greș. La întrebarea clasică : ce mâncăm azi ?? răspunsul este întotdeauna: ceva cu paste !!!
 Am certitudinea că ar putea trece drept italieni pur-sânge, ha ha ha.
 
 
 
Broccoli Mushroom Pasta with Parmesan Croutons
 

  1/2 baghetă, tăiată felii și apoi cuburi
  ulei de măsline
  1/4 cană parmezan ras, plus mai mult pentru servire 
  1 broccoli mai mic, desfăcut în buchețele mici
  hribi / gălbiori deshidratați 
  2 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
  1 linguriță coajă rasă de lămâie
   sare și piper
   paste la alegere


     Încălziți cuptorul la 180 grade C. Pe o foaie de copt așezați pâinea stropită cu ulei de măsline și radeți deasupra parmezan. Condimentați cu sare și piper. Introduceți la cuptor și coaceți până se prăjește și devine aurie, 8 până la 10 minute.
 

     Între timp, într-o oală mare puneți apă sărată, aduceți la fierbere și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. 
 

     Buchețelele de broccoli, împreună cu ciupercile le gătiți la abur în Bamboo Steamer.

Nu e nici o problemă dacă nu aveți așa ceva. Ciupercile se pot hidrata într-un bol cu apă caldă iar broccoli-ul se poate fierbe împreună cu pastele ( adăugați-l în oală înainte cu vreo 2 minute ca pastele să fie gata).

 Într-o tigaie adăugați vreo 3 linguri de ulei și usturoiul feliat și gătiți până când usturoiul se parfumează și devine auriu, 1 până la 2 minute. Adăugați peste usturoi pastele și legumele, amestecați încet până se combină aromele. Dacă preparatul vă iese prea uscat, puteți adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele până obțineți un sos.

Înainte de servire se presară cu crutoane, coajă de lămâie ( puteți adăuga chiar și câteva picături de suc) și parmezan.

 
 
Poftă mare să aveți !!!
 
 
 
 

 

Adaptare după  Everyday Food with Sarah Carey

 

 


Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

PESTO de busuioc

PESTO de busuioc

     Și toată treaba asta începe cam așa: ce credeți că-mi aduce mama, în valiză, la întoarcerea din Italia ????   răspuns corect : una bucată mare, imensă chiar, de parmezan de la mama lui. Cel mai frumos cadou !!!! Ei și când ai atâta […]



12 thoughts on “Paste cu Broccoli, Ciuperci și crutoane cu Parmezan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.