Friptură de porc - după modelu' ardelenesc » Bucătăria familiei mele
Friptură de porc – după modelu’ ardelenesc

Friptură de porc – după modelu’ ardelenesc

34 Comments

 

 
 
Nu vi s-a întâmplat niciodată să vedeți o bucată de carne care să ceară să fie gătită într-un anume fel ?? Asta am pățit eu ieri și drept urmare m-am ales cu câteva felii din alea sănătoase de ceafă de porc, care stăteau atât de frumos în galantar și se cereau a fi transformate într-o friptură din aia zemoasă care ți se topește în gură. Azi voi pregăti deci o friptură de porc puțin mai aromată şi mai condimentată decât de obicei.  

Am folosit pentru Friptura de porc

– 3 felii sănătoase de ceafă de porc – 4-5  linguri ulei de măsline –  sare de mare şi piper proaspăt râșnit – boia de ardei dulce – cimbru și rozmarin uscat de mine – busuioc verde -4 căţei de usturoi – o lingură de pastă de roşii sau bulion . Opțional puteți adăuga o linguriță pastă de ardei iute sau dulce.
 

 Ce aveţi de făcut.

 Pregătiți o marinadă din : 2 linguri de ulei de măsline, pasta de roșii sau bulionul, usturoiul tocat, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin și busuioc. Toate aceste ingrediente se pun într-un bol şi se amestecă bine, până obțineți o pastă omogenă.
 
 
Luați această pastă şi faceţi în aşa fel încât feliile de carne să fie bine unse pe ambele părți. Lăsați puțin carnea să stea în această marinată, timp în care încălziți cuptorul la 240 grade.
 

Pregătiți apoi tava.

Turnaţi  puţin ulei de măsline pe fundul tăvii, aşezaţi feliile de carne şi deasupra turnaţi o ceşcuţă mică de apă.
 
 
Acoperiţi tava cu folie de Al. şi introduceţi la cuptor. Verificaţi din când în când să vedeţi cum stă treaba. Eu am întors feliile de carne în sosul format în tavă de vreo 3 ori.
 
 
După vreo 45 de minute am observat că este aproape gata. Atunci am descoperit tava şi am mai lăsat carnea să se rumenească încă vreo 10 minute .

Foarte important :

Nu spălați tava până nu ați înmuiat în sosul rămas un colț de pâine proaspătă. Face toți banii !!!
 
 
Friptura de porc
 
 Să aveţi poftă !!!
 
 
 

 


Related Posts

Ceafa de porc cu ierburi și cartofi noi, la cuptor

Ceafa de porc cu ierburi și cartofi noi, la cuptor

    Cum fac eu ceafa de porc la cuptor cu cartofi noi? Acesta este genul de mâncare după care eu înnebunesc -preparate care se gătesc la un loc în aceeași tavă, cu arome care se combină în ceva minunat, iar acesta are personalitate. Este […]

Chutney de ardei copt, gras și iute

Chutney de ardei copt, gras și iute

    V-am rămas datoare cu o rețetă…. și asta repede până când nu trece sezonul ardeilor:  Chutney de ardei copt, iute După ce acu vreo câteva săptămâni am făcut magicul gem de pișcos, care by the way se  termină cam repede, mi-am zis să […]



34 thoughts on “Friptură de porc – după modelu’ ardelenesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.