Frigărui de porc dulce-acrişor » Bucătăria familiei mele
Frigărui de porc dulce-acrişor

Frigărui de porc dulce-acrişor

0 Comments

 

 
 
Este vară şi ar fi fost indicat să pregătesc acest preparat culinar în aer liber… deoarece mirosurile degajate în bucătăria mea au insistat să rămână în toată casă vreo 2 zile. 
Dar a meritat pentru că aceste frigărui de porc responsabile pentru miros și fum au fost delicioase.

Pentru marinada dulce- acrișoară 

 Suc de lămâie- 3 linguri
 Gem de caise -2 linguri
 Muştar Dijon – 2 linguri
Praf de usturoi-un sfert linguriţă
Sos de soia -1 lingură
 
–  ceafă de porc (450 gr) cu grăsime, tăiată cuburi  (2,5 cm)
– ardei roşu, tăiat pătrate ( cam de dimensiunea cuburilor de carne)
–  ardei galben, tăiat pătrate
– frigărui de bambus  înmuiate în apă timp de 10 minute
1 linguriţă piper proaspăt râşnit
 sare doar la sfârşit

1. Combinați primele 5 ingrediente într-un bol mare. Veți obţine o marinadă dulce acrișoară.
2. Adăugați carnea de porc tăiată cuburi în această marinată.
 
 

 

Amestecați. Acoperiți cu folie transparentă sau cu o farfurie, astfel încât să feriți carnea de contactul cu aerul şi lumina şi lăsați la marinat în frigider pentru vreo 3 ore.

 

 
A trecut timpul aşa că scurgeți şi aruncați sosul rămas.
 
3. Pregătiți frigăruile ( să nu uitaţi să înmuiați beţele în apă). 
Pe fiecare frigăruie alternați carnea de porc cu ardeiul roşu şi cel galben.
 

 

Presărați apoi cu piper . 

4. Se încălzește grătarul pe un foc mediuridicat, dacă le pregătiți în bucătărie. Dacă decideți să le faceți afară pe jar de lemne sunt convinsă că vă cunoașteți grătarul şi ştiţi ce e de făcut.

 

 

5. Gătiți frigăruile pe grătarul uns cu ulei de măsline între 15 şi 20 de minute, întorcându-le ocazional, până când carnea de porc este fragedă și bine făcută.

 

 

Poate vă întrebați unde este sarea. Sarea se pune doar la sfârșit, după ce s-a format crusta de suprafață. În caz contrar, sarea, coagulează lichidele și carnea se usucă. Mie mi-au ieșit 6 frigărui care au fost suficiente pentru 2 persoane flămânde.

 

 

Să aveți poftă la frigărui de porc!!!!!

 

Alte frigărui

Frigărui de creveți marinați, la grătar

Frigărui picante de pui și amestec de legume la grătar

 


Related Posts

Friptură de porc – după modelu’ ardelenesc

Friptură de porc – după modelu’ ardelenesc

      Nu vi s-a întâmplat niciodată să vedeți o bucată de carne care să ceară să fie gătită într-un anume fel ?? Asta am pățit eu ieri și drept urmare m-am ales cu câteva felii din alea sănătoase de ceafă de porc, care […]

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

  Ca și Tarantino am început cu sfârșitul… așa mi-a venit astăzi să fac totul pe dos !!! Asta poate și pentru că mâine poimâine este 8 martie și tocmai am fost SĂ-MI cumpăr flori din partea bărbaților casei.  Tare greu e să fii bărbat […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.