Muşchiuleţ de porc în vas de lut » Bucătăria familiei mele
Muşchiuleţ de porc în vas de lut

Muşchiuleţ de porc în vas de lut

4 Comments

 
 
Mușchiulețul de porc are o aromă intensă şi caracteristică, este mai puţin gras şi nu trebuie preparat timp îndelungat, altfel se întărește. Cred că de aceea în ultimul timp am ales să gătesc din acest tip de carne diferite preparate culinare.

Cantitățile vi le spun după ochi : un muşchiuleț de porc, puţin muştar, usturoi, sare şi piper, câteva foi de dafin, ulei de struguri şi o lingura de ketchup.

Mușchiulețul de porc se condimentează cu sare şi piper şi se unge cu muștar.
 
 
Se așează întreg în vasul de lut şi se toarnă ulei, cam până la jumătate.
Se pune la foc mediu spre mic şi se acoperă cu capac. Veți vedea că din mușchiuleț va ieși apă,  care se lasă să scadă până rămâne doar uleiul. Să aveţi grijă să nu se ardă muștarul pentru că se amărăște. Când lichidul s-a evaporat de tot, se scoate mușchiulețul din vas şi se feliază.
 
 
Feliile de carne se pun din nou în ulei şi se mai lasă încă vreo 10 min. până carnea se rumenește frumos.
 Tot acum adăugăm usturoiul, vreo 2-3 frunze de dafin și lingura de ketchup.
 
 
Şi asta este tot. Toată scamatoria ar trebui să dureze maxim 30 minute. Într-adevăr este foarte mult ulei şi veți spune că este grea la stomac, dar nu este deloc aşa. Mușchiulețul de porc gătit astfel va fi foarte fraged, miroase bine şi o să placă tuturor. ( şi este foarte bun şi a doua zi)
Să aveţi poftă !!!!
 
  Mușchiuleț de porc
 
 

 4 thoughts on “Muşchiuleţ de porc în vas de lut”

  • cam tarziu in noapte pentru asa preparate, dar totusi am sa incerc… trebuie sa pregatesc ceva si chiar asta aveam in frigider. Bineinteles ca lipseste uleiul de struguri…am vreo 5 gr ulei din samburi de struguri ce il folosesc pt pielea din jurul ochilor. In lipsa acestuia am sa folosesc ulei din floarea soarelui… Am sa revin cu verdictul 🙂

  • :)… asa..nefiind o gospodina cum mi-ar placea, imi lipsesc un pic mai multe lucruri de prin bucatarie, printre care si vasul de lut…e pe lista de asteptare. Nu am facut mot a mot, am improvizat un pic, dar sa stii ca a iesit foarte foarte bun. Deloc gretos, am servit cu piure de cartof si ceva gogosari murati 🙂
    Despre aprecierile primite nici nu mai vorbesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.