Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere » Bucătăria familiei mele
Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere

Muşchiuleţ de porc învelit în bacon cu cartofi dulci şi pere

0 Comments

[:en]

Un singur cuvânt am de spus referitor la acest preparat culinar …
Extraordinar…Dulce…Colosal…Excepțional…Fabulos…Fantastic…Fenomenal….Mortal…
Ok…poate sunt mai multe cuvinte…dar ideea este aceeaşi…


Pentru 2 persoane aveţi nevoie de :

*  1 cartof dulce mare, curățat şi tăiat pe lungime în felii groase
*  1 pară tare, tăiată în 6 pe lungime
*  1 zucchini mic, curățat de coajă şi miez şi tăiat pe lungime bastonaşe
*  4 linguri de ulei de măsline
* sare şi piper negru proaspăt râşniţat
*  1 mușchiuleț de porc de vreo 300 gr.
*  3-4 felii subțiri bacon crud sau prosciutto 
* 1 lingură miere 
* cimbru şi oregano

 ( eu am folosit cimbru uscat şi oregano proaspăt- direct de pe pervazul meu cu ierburi aromate) 



Încălziți cuptorul la 200 grade . 
Se încinge ulei de măsline într-o tigaie , apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare , piper, cimbru şi se rumenește uşor pe ambele părți. 
Între timp amestecați într-un bol cartoful dulce, para, zucchini-ul, 2 linguri ulei de măsline, cimbru,  ½ linguriță sare, un vârf de cuţit de piper şi câteva fire de oregano deasupra. 
Așezați apoi legumele în tava tapetată cu hârtie de copt.

Mușchiulețul de porc rumenit se unge cu o lingură de miere şi se învelește în bacon. Suprapuneți uşor feliile de bacon pentru a acoperi complet carnea.
Împingeţi legumele spre marginile foii de copt şi așezați carnea de porc în centru.
Da-ți la cuptor până când carnea de porc este gătită şi cartofi dulci şi perele se frăgezesc, 25  până la 40 min. în funcție de preferințele dvs. referitoare la carnea de porc.
 Mie îmi place să fie foarte bine pătrunsă, de aceea am lăsat carnea in cuptor pentru mai bine de 30 minute. Verificați tot timpul legumele, să aveți grijă să nu se ardă sau să devină prea moi. Nu este nici o problemă dacă la scoateți din cuptor înaintea cărnii.
Timpul de coacere al legumelor este și în funcție de felul în care le-ați tăiat. 
Dacă vă place carnea de porc mai ” în sânge” atunci introduceți legumele la cuptor înaintea cărnii cu 5 minute .
.
Lăsați mușchiulețul de porc să se odihnească cel puţin 5 minute înainte de feliere. 
Se serveşte cu cartofi dulci, zucchini şi pere.
 Să aveți poftă !!!!!! Şi un weekend plăcut !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

fb
 
Un singur cuvânt am de spus referitor la acest preparat culinar …
Extraordinar…Dulce…Colosal…Excepțional…Fabulos…Fantastic…Fenomenal….Mortal…
Ok…poate sunt mai multe cuvinte…dar ideea este aceeaşi…
 
2

 
Pentru 2 persoane aveţi nevoie de :

*  1 cartof dulce mare, curățat şi tăiat pe lungime în felii groase
*  1 pară tare, tăiată în 6 pe lungime
*  1 zucchini mic, curățat de coajă şi miez şi tăiat pe lungime bastonaşe
*  4 linguri de ulei de măsline
* sare şi piper negru proaspăt râşniţat
*  1 mușchiuleț de porc de vreo 300 gr.
*  3-4 felii subțiri bacon crud sau prosciutto 
* 1 lingură miere 
* cimbru şi oregano

 ( eu am folosit cimbru uscat şi oregano proaspăt- direct de pe pervazul meu cu ierburi aromate) 
 
 
Încălziți cuptorul la 200 grade . 
Se încinge ulei de măsline într-o tigaie, apoi se pune mușchiulețul de porc asezonat cu sare, piper, cimbru şi se rumenește uşor pe ambele părți. 
 
 
Între timp amestecați într-un bol cartoful dulce, para, zucchini-ul, 2 linguri ulei de măsline, cimbru,  ½ linguriță sare, un vârf de cuţit de piper şi câteva fire de oregano deasupra. 
Așezați apoi legumele în tava tapetată cu hârtie de copt.
 
 
 
Mușchiulețul de porc rumenit se unge cu o lingură de miere şi se învelește în bacon. Suprapuneți uşor feliile de bacon pentru a acoperi complet carnea.
 
 
Împingeţi legumele spre marginile foii de copt şi așezați carnea de porc în centru.
Da-ți la cuptor până când carnea de porc este gătită şi cartofi dulci şi perele se frăgezesc, 25  până la 40 min. în funcție de preferințele dvs. referitoare la carnea de porc.
 Mie îmi place să fie foarte bine pătrunsă, de aceea am lăsat carnea in cuptor pentru mai bine de 30 minute. Verificați tot timpul legumele, să aveți grijă să nu se ardă sau să devină prea moi. Nu este nici o problemă dacă la scoateți din cuptor înaintea cărnii.
Timpul de coacere al legumelor este și în funcție de felul în care le-ați tăiat. 
Dacă vă place carnea de porc mai ” în sânge” atunci introduceți legumele la cuptor înaintea cărnii cu 5 minute .
 
.
 
Lăsați mușchiulețul de porc să se odihnească cel puţin 5 minute înainte de feliere. 
Se serveşte cu cartofi dulci, zucchini şi pere.
 
9
 
 Să aveți poftă !!!!!! Şi un weekend plăcut !!!!
 
8
 

[:]


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.