Pentru început vreau să vă spun un secret.
In cazul în care nu sunteți vegetarian, probabil vă place să mâncați bacon. Vă este foarte clar motivul pentru care a devenit unul dintre alimentele cele mai populare de pe planetă. Datorită acestui fapt sunt convinsă că v-ați întrebat frecvent , cum pot găti bacon perfect crocant?
Datorită feliilor subțiri și conținutului ridicat de grăsimi, poate fi un pic dificil uneori să obţi bacon perfect crocant . Eu știu vreo trei metode de gătit, dar cel mai ușor și eficient este în cuptorul convențional.
Aveți nevoie de bacon crud, un grătar, folie de Al și un cuptor rece.
Așezați feliile de bacon direct pe grătar și introduceți-le în cuptorul neîncălzit pe raftul din mijloc. Da-ți la 200 grade și găsiți-vă ceva de făcut între timp. Verificați din 5 în 5 minute până feliile de bacon ajung la textura pe care o doriți ( mai crocantă sau mai moale).
Ar trebui să dureze între 17-20 minute. De îndată ce baconul devine maro auriu este gata. Timpul exact de gătire este însă şi în funcție de grosimea bacon-ului şi, de asemenea, pe cât de repede cuptorul dvs. atinge temperatura de 200 grade.
Scoateți grătarul din cuptor imediat ce baconul este gata, altfel va continua să se gătească chiar dacă cuptorul nu mai este pornit. Se transferă baconul pe o farfurie căptuşită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi grăsimea.
Se lasă să se răcească . Să nu uit : am așezat în cuptor sub grătar niște folie de Al, deoarece va picura când grăsimea începe să se topească și nu vreau un cuptor ars, fum şi multă muncă la curăţat.
Tips : * să nu uitaţi – cuptorul trebuie să fie rece
* scoate-ți baconul din frigider 30 minute înainte de preparare
* dacă preferați baconul foarte crocant, alegeți unul feliat foarte subțire
* dacă urmăriţi consumul de grăsimi, o șuncă slabă, afumată sau prosciutto pot înlocui baconul în multe rețete
*Pancetta este versiunea italiană de bacon, care este tratată cu sare şi ierburi, dar nu afumată. Aceasta este utilizată ca aromatizant în diferite preparate culinare extrem de savuroase.
2 thoughts on “The perfect bacon”