Vinete marinate, brânză feta şi roşii la grătar » Bucătăria familiei mele
 O felie de pâine prăjită frecată cu usturoi şi stropită cu ulei de măsline aromat, însoțită de ingrediente simple şi gustoase este tot ceea ce iți dorești pentru ca după-amiaza ta să fie perfectă. Nelipsite de la antreuri şi de la gustări , bruschetele sunt crocante, aromate şi ușoare. 
Chiar dacă este foarte cald afară , eu cred că merită să porniți grătarul mai ales că durează foarte puţin , dar efectul lor este de durată.

                                                   Pentru 2 persoane aveți nevoie de :

– 2 vinete de mărime medie
– 2-3 roșii
– 10 frunze de busuioc proaspete
– 4 felii de pâine cu coaja mai groasă
– 75-100 gr. brânză feta 
– 2 caței de usturoi
– ulei extravirgin de măsline (aromatizat cu busuioc)*
–  sare şi piper
Spălați vinetele şi roșiile şi tăiați-le rondele groase ( cam 1 cm). Curățați usturoiul , apoi spălați, uscați şi rupeți cu mâna frunzele de busuioc. Să nu uitați să păstrați câteva frunze întregi pentru ornat.
Vinetele: Ungeți-le cu puţin ulei şi așezați-le pe grătarul încins. Ca să nu se înnegrească prea tare , întoarceți-le cât mai des. Când sunt gata scoateți-le pe un platou. Sărați şi presărați desupra busuioc şi usturoi tocat ( nu toată cantitatea , să lăsați şi pentru roșii).  Stropiți vinetele cu ulei , acoperiți cu folie transparentă şi lăsați să se odihnească timp de o oră.
 Găsiți ceva de făcut între timp.

Cam cu 10 minute înainte de a descoperii vinetele vă ocupați şi de roșii: Se sărează şi se piperează după gust.  Rondele de roșii condimentate se așează pe grătarul încins şi se frig câte 5 minute pe fiecare parte. 
Pe acelaşi grătar prăjiți şi pâinea ( sau dacă vă este mai comod folosiți un toaster) pe care o frecați apoi cu usturoi pentru aromă.
A trecut ora de marinare şi este cazul să aranjați masa.
Rondele de roșii le-am așezat deasupra feliilor de pâine prăjită, le-am stropit cu puţin ulei de măsline aromat şi le-am decorat cu feliuțe de usturoi şi busuioc.
Feliile de vinete le întoarceți şi le așezați  pe farfurie alternându-le cu feta. Ornați cu busuioc şi serviți.
Să aveţi poftă !!!
*Tip: Uleiul aromatizat cu busuioc l-am făcut în casă: Într-o sticlă sau borcan puneţi o cantitate mare de busuioc proaspăt spălat şi uscat. Umpleți recipientul folosit cu ulei de măsline extravirgin şi lăsați la macerat vreo 2 săptămâni. Dacă doriți îl puteți strecura înainte de folosire.
Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.