Quiche cu mozzarella şi şuncă » Bucătăria familiei mele

Ieri am găsit prin congelator niște foi de plăcintă . Vroiam ceva sărat .. 
Dar după lungi căutări pe net am ajuns la o concluzie : nici o rețetă nu se apropia de ce aș fi dorit eu. Aşa că dintr-un amalgam de rețete si idei am ales să fac : quiche . 

 Quiche le-a rămas numele mai ales că am găsit în dicționarul gastronomic următoarea definiție: tip de tartă, ca o scoică din foitaj umplută cu o cremă de smântână, ouă ,arome, șuncă, ceapă , ciuperci sau alte ingrediente,  ceea ce definește cel mai bine ce am făcut eu aici..

              Am folosit pentru 2 tăvi (24 buc) următoarele :



  • un pachet foi de plăcintă din comerț
  • 250 gr. mozzarella
  • 2 ouă
  • 4 linguri smântână
  • șuncă și puțin salam
  • 4 fire ceapă verde
  • 2 cățeluși usturoi
  • jumătate ardei roșu gras
  • ulei de măsline
  • oregano, sare, piper, 
  •         unt , ketchup( opțional)


1. Foile de plăcintă se scot din congelator și se dezgheță la temperatura camerei.
2. Toate ingredientele se taie mărunt , iar mozzarella se dă pe răzătoarea mare.

3. Umplutura :într-un bol se amestecă toate ingredientele ( mozzarella, șunca, ceapa,usturoiul, smântâna , ouă, ardei)  , până se omogenizează compoziția.
4. Adăugați după gust sare, piper , oregano și puțin ulei de măsline.
5. O tavă de brioșe se unge cu puțin unt și se pudrează cu făină.

6. Foile de plăcintă se desfac  și se taie în pătrate care să acopere mărimea unei forme de brioșă. Foile cu care nu se lucrează se acoperă cu un prosop de bucătărie umed , ca să nu se usuce.
7. Pe masa de lucru întindem foaia cu care se lucrează . Peste ea se așează în formă de stea încă 2 foi. Fiecare foaie se unge cu unt topit. 
Realizați 12 astfel de stele pe care le puneți în tavă.
8. Umplutura pe care o aveți ar trebui să vă ajungă pentru 2 tăvi. Aşa că împărțiți în doua și cu jumătate umpleți formele.
9. Da-ți la cuptorul preîncălzit la 180 grade vreo 15-20 min. sau până când au o culoare frumoasă.

Cu restul compoziției , în care eu am adăugat puțin ketchup , se fac aceleași operații.
În final veți obține 24 de mini quiche spectaculoase. 
Sunt bune atât calde dar și reci …
Să aveți poftă!!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!


5 thoughts on “Quiche cu mozzarella şi şuncă”

  • Arata f bine! As fi interesata sa fac si eu dar am o interbare. Cam de cate foi de placinta e nevoie pt o quiche? Dupa poza individuala as crede ca de 3, 4…Corect?

  • Eu am folosit 3 foi..Am incercat si cu mai multe dar mi s-a parut prea mult aluat..Cred ca depinde de fiecare…Fa mai multe incercari si vezi care iti place …:)))

  • Eu o sa folosesc aluat de foietaj, pt ca asta am in frigider si nu mai merg in oraș 😉
    Ma întorc cu rezultate. :- D

      • Delicioase! 🙂 musafirii au spus ca sunt mini pizza 🙂 ce sa mai zic, chiar au ieșit bine cu aluatul de foietaj si m-am bucurat.
        A trebuit sa il întind putin, l-am tăiat pătrățele si gata a fost. Rapid, simplu si ușor. Mersi de inspirație!;-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.