Scroll for english
Există vreo câteva lucruri în materie culinară de la care nu mă pot abține. Orice aș face când le văd e musai să le am.
Ce bine și ce noroc că nu am pofte mai scumpe!
Daaaa, una din ele este înghețata Häagen-Dazs… și nu oricare … Dulce de leche ice cream is the best of the best!!
Poate sună a clișeu dar mie chiar îmi place rău de tot.
Există însă un dezavantaj, cel puțin aici la noi la Mureș. Nu întotdeauna o găsești prin magazine. Și atunci trebuie improvizat !! și uite am ajuns să am în congelator cea mai bună dintre cele mai bune înghețate ever!!
Dar după ce-mi fac rost de mașină de făcut înghețată va fi și mai ușor….nu va mai trebui să aștept o noapte ca să am înghețată !!
Toată distracția cu înghețata este că trebuie să ai dulce de leche prin cămară. Și nu la conservă, ci din ăla făcut de mânuța ta.
Mă fac că nu văd că folosiți ce găsiți în comerț.
Ok, presupunând că aveți vreo două borcănașe de homemade dulce de leche ( rețeta AICI ) faceți rost de o păstaie de vanilie. Când e vorba de înghețată nu există prea multă vanilie niciodată.
Numai povestindu-vă despre înghețata asta bălesc pe tastatură.
Ideea e simplă și totul este foarte clar : se amestecă cele 6 ingrediente și se pun la congelator.
Vă spun că nu puteți da greș cu această înghețată. Decât poate dacă încercați să o pozați când afară sunt peste 35 grade.
Nu sunt eu foarte romantică din fire dar tare mi-a plăcut un film de dragoste, zic eu, pe care l-am văzut și revăzut de nenumărate ori. Măi, și făcea tanti aia în film o înghețată care cred că tare îmi va plăcea și mie.
Așa că prima încercare, după ce-mi fac rost de această mașină de înghețată, va fi înghețata cu miere și levănțică…MMMmmmmm
Înghețată de dulce de leche / dulceață de lapte
- 250 ml. lapte gras ( 1 cup )
- 240 ml. frișcă lichidă ( 1 cup )
- 240 ml. smântână pt. gătit 15% (1 cup )
- 700 gr. dulce de leche homemade ( 2 cups ) – rețeta aici
- 1 linguriță extract vanilie homemade
- 1 păstaie de vanilie
Metoda
Laptele, frișca și smântâna se pun la fiert, foc mediu. Când începe să scoată aburi se îndepărtează de pe foc și se adaugă dulce de leche ( doar 600 gr ).
Se amestecă până se omogenizează și dulce de leche este dizolvat.
Se adaugă vanilia și tot ceea ce răzuiți din păstaia de vanilie.
Lăsați să se răcească.
Crema rece obținută se pune într-un recipient adecvat și la congelator cu ea. Odată la 45 min. scoateți afară și amestecați în ea cu furculița.
Pentru a obține o înghețată marmorată la a treia amestecare turnați deasupra cele 100 gr. de dulce și amestecați în opturi.
În 4-5 ore veți obține ceva de vis. Häagen-Dazs se poate ascunde.
Și dacă mai adăugați și niște nuci pecan prăjite preludiu este gata.
Luv U All, Wherever You Are !!!
Dulce de Leche Ice Cream
Dulce de leche ice cream is the best of the best!
The idea of this ice cream is very simple: mix all 6 ingredients and place them in the freezer.
Ok, assuming you have a couple of jars of homemade dulce de leche ( recipe here ), get a vanilla pod. When it comes to icecream there’s no such thing as too much vanilla.
Nothing can go wrong with this ice cream. Except maybe if you try to take photos outside when its really hot.
MMMmmmmm…
Dulce de leche ice cream
- 1 cup whole milk
- 1 cup cream
- 1 cup heavy cream
- 2 cups homemade dulce de leche ( 700 gr.) divided – recipe here
- 1 teaspoon homemade vanilla extract
- 1 vanilla pod
Heat milk, cream and heavy cream in a pot over medium-high heat just until steaming.
Remove from heat and whisk in 1 2/3 cup dulce de leche (600 gr) until completely smooth.
Whisk in the vanilla and the scrapings of a vanilla bean.
Allow to cool.
Transfer the mixture in a suitable container and place it in the freezer. Freeze 4-5 hours until firm, stirring with a fork every 45 minutes.
After 2 hours remove ice cream from freezer. Swirl in the leftover dulce de leche with a table knife. Do not over stir to maintain the marbled effect.
In 4-5 hours you get a dream. Häagen-Dazs can hide. And if you add some toasted pecans foreplay is ready.
Luv U All, Wherever You Are !!!
- 1 cup whole milk
- 1 cup cream
- 1 cup heavy cream
- 2 cups homemade dulce de leche ( 700 gr.) divided
- 1 teaspoon homemade vanilla extract
- 1 vanilla pod
- Heat milk, cream and heavy cream in a pot over medium-high heat just until steaming.
- Remove from heat and whisk in 1 2/3 cup dulce de leche (600 gr) until completely smooth.
- Whisk in the vanilla and the scrapings of a vanilla bean.
- Allow to cool.
- Transfer the mixture in a suitable container and place it in the freezer. Freeze 4-5 hours until firm, stirring with a fork every 45 minutes.
- After 2 hours remove ice cream from freezer. Swirl in the leftover dulce de leche with a table knife. Do not over stir to maintain the marbled effect.
- You can add some toasted pecans
Oau! Super bine arată şi nici nu pare complicat (eu nu am făcut niciodată îngheţată deci asta e important :p). Aşteptăm cu nerăbdare varianta cu miere și levănțică.
ha ha… eu astept cu nerabdare o masina de inghetata !!!
Bafta! Arata fain!
Multumesc Alice !!