Am găsit ieri niște zucchini care cereau să fie gătiți. Şi mi-am adus aminte de o rețetă mai veche în care pot să-i folosesc într-un aluat sărat şi să-i servesc că aperitiv, mai ales că vin sărbătorile.
Aveți nevoie de:
- 200 g făină
- 1 zucchini mediu
- 100 ml ulei de struguri (sau unt topit în cuptorul cu microunde)
- 100 ml lapte
- 3 ouă
- 100 g mezeluri ( am amestecat kaiser cu mușchi file)
- 100 g mozzarella
- sare, piper, oregano
- 1/2 linguriță praf de copt sau conform indicațiilor de pe pachet
Preparare
Spălăm zucchini-ul şi îl curățăm de coajă cu aparatul de curățat cartofi (dacă doriţi puteţi să îl folosiți cu tot cu coajă, nu deranjează la gust).Tăiem zucchini-ul în bastonaşe sau felii, în funcție de gustul fiecăruia.Eu am încercat ambele modalități de tăiere și prefer bastonaşe.
Într-un bol cernem faina şi o amestecăm cu praful de copt,
iar într-un alt bol cu ajutorul mixerului sau al unui tel, batem ouăle, după care adăugăm laptele şi uleiul
și un vârf de cuțit de sare (sau după gust) . Turnăm amestecul de ouă peste faină și amestecam , cu o spatulă sau lingură de lemn.
Pregătim ingrediente astfel : mezelurile şi mozarella le tăiem in cuburi mici. În același timp să nu uitaţi să preîncălziți cuptorul la 180°.
Eu am ales o formă de tort din silicon, dar puteți folosi și o formă de chec, sau ce forma doriți. Ungem forma cu unt şi tapetăm cu pesmet.
În amestecul de ouă adaugăm zucchini-ul, mezelul și mozzarella. Amestecăm din nou pentru a încorpora cât mai bine ingredientele în aluat.
La sfârșit adăugăm și puțin oregano ( sau mai mult dacă doriți).
Turnăm în formă şi dăm la cuptorul încins la 180°, timp de 40 minute. Dacă doriți să-l ornați puteți folosi cojile de zucchini.
Este extraordinara !!! Îl puteți servi atât cald cât și rece. Este un aperitiv pe cinste.
POFTĂ BUNĂ !!!!!