- 3 mere
- 9 ouă
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 13 linguri de zahăr
- 2 linguri zahăr brun
- 4 linguri de faină
- esență vanilie
- 1 linguriță scorțișoară
- frișcă pentru decor
- 2 nuci, 3 biscuiți și câteva stafide
Metoda:
Zahărul se caramelizează în vasul de tort, întinzându-se bine pe pereții acestuia și se lasă la rece până trosnește.
Merele curățate și tăiate în jumătate, se scobesc de miez și se așează în vas cu scobitura în sus, iar în fiecare scobitură punem puțină nucă, biscuiți și stafide.
Pe fiecare măr punem puțin unt, pudrăm cu scorţişoară și 2 linguri de zahăr brun, apoi dăm la cuptor pentru 20 de minute.
În tot acest timp pregătim crema: mixăm 5 ouă foarte bine, apoi amestecăm cu laptele cald, 5 linguri de zahăr și vanilia.
Turnăm totul peste mere și dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute.
Când mai avem aproximativ 10 minute până când e gata crema de zahăr ars,
facem un aluat de pandișpan din 4 ouă, 4 linguri de zahăr și 4 linguri de făină,
pe care-l turnăm peste crema bine închegată.
După ce s-a copt blatul, lăsăm un pic să se răcorească,
apoi răsturnăm tortul pe un platou, dar nu ridicăm vasul în care l-am copt. Lăsăm vasul în capul tortului şi dăm la frigider câteva ore bune.
După ce s-a răcit foarte bine ridicăm vasul cu grijă
şi ornăm cu frișcă , după preferință şi imaginație.
Super bun !!!!!! Poftă bună !!!!
L-am facut si eu, cu mici diferente, insa rezultatul este delicios. Absolut senzational! Felicitari!
http://bucatarisme.wordpress.com/2011/08/05/tort-extraordinar-cu-mere-si-crema-de-zahar-ars/
Este desertul meu favorit…Ma bucur ca exista şi altcineva care apreciază acest desert la fel de mult ca mine.
Şi al vostru arata demențial!!!
Multumesc pentru reteta.Fffff bun .Lam facut de ziua baietelului meu si vreau sa-l mai fac si de craciun. Este foarte simplu, usor de facut dar rezultatul este extraordinar.
multumescccccc…
suuuuuper gustossss!!!
si suuuuuperr usorrr 🙂