Tort cu mere si crema de zahar ars- prima incercare

Tort cu mere si crema de zahar ars- prima incercare

7 Comments

[:en]

 
Aveam azi o poftă nebună de ceva dulce, dar dulce de tot. Şi ce poate fi mai bun decât un tort de mere cu cremă de zahăr ars ????

Ingrediente:
  • 3 mere
  • 9 ouă
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 13 linguri de zahăr 
  • 2 linguri zahăr brun
  • 4 linguri de faină
  • esență vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • frișcă pentru decor
  • 2 nuci, 3 biscuiți  și câteva stafide
 

Mod de preparare:

Zahărul se caramelizează în vasul de tort, întinzându-se bine pe pereții acestuia și se lasă la rece până trosnește. 

Eu nu am un vas de tort dar am o oală pe care o folosesc în acest scop și este la fel de bună.
 
 
 

Merele curățate și tăiate în jumătate, se scobesc de miez și se așează în vas cu scobitura în sus, iar în fiecare scobitură punem puțină nucă, biscuiți și stafide.

 

  Pe fiecare măr punem puțin unt, pudrăm cu scorţişoară și 2 linguri de zahăr brun, apoi dăm la cuptor pentru 20 de minute.

 În tot acest timp pregătim crema: mixăm 5 ouă foarte bine, apoi amestecăm cu laptele cald, 5 linguri de zahăr și vanilia. 

 Turnăm totul peste mere și dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute.

 Când mai avem aproximativ 10 minute până când e gata crema de zahăr ars,

facem un aluat de pandișpan din 4 ouă, 4 linguri de zahăr și 4 linguri de făină,

pe care-l turnăm peste crema bine închegată.

 

După ce s-a copt blatul, lăsăm un pic să se răcorească,

apoi răsturnăm tortul pe un platou, dar nu ridicăm vasul în care l-am copt. Lăsăm vasul în capul tortului şi dăm la frigider câteva ore bune.

După ce s-a răcit foarte bine ridicăm vasul cu grijă

 

şi ornăm cu frișcă , după preferință şi imaginație. 

Super bun !!!!!! Poftă bună !!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[:][:ro]

 
 
Update 2013  ✯
 
 
 
Aveam azi o poftă nebună de ceva dulce, dar dulce de tot.
Şi ce poate fi mai bun decât un tort de mere cu cremă de zahăr ars ????
 
 
 
Ingrediente:
  • 3 mere
  • 9 ouă
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 13 linguri de zahăr 
  • 2 linguri zahăr brun
  • 4 linguri de faină
  • esență vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • frișcă pentru decor
  • 2 nuci, 3 biscuiți  și câteva stafide
 

Metoda:

Zahărul se caramelizează în vasul de tort, întinzându-se bine pe pereții acestuia și se lasă la rece până trosnește. 

Eu nu am un vas de tort dar am o oală pe care o folosesc în acest scop și este la fel de bună.
 

Merele curățate și tăiate în jumătate, se scobesc de miez și se așează în vas cu scobitura în sus, iar în fiecare scobitură punem puțină nucă, biscuiți și stafide.

 

  Pe fiecare măr punem puțin unt, pudrăm cu scorţişoară și 2 linguri de zahăr brun, apoi dăm la cuptor pentru 20 de minute.

 În tot acest timp pregătim crema: mixăm 5 ouă foarte bine, apoi amestecăm cu laptele cald, 5 linguri de zahăr și vanilia. 

 Turnăm totul peste mere și dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute.

 Când mai avem aproximativ 10 minute până când e gata crema de zahăr ars,

facem un aluat de pandișpan din 4 ouă, 4 linguri de zahăr și 4 linguri de făină,

pe care-l turnăm peste crema bine închegată.

 

După ce s-a copt blatul, lăsăm un pic să se răcorească,

apoi răsturnăm tortul pe un platou, dar nu ridicăm vasul în care l-am copt. Lăsăm vasul în capul tortului şi dăm la frigider câteva ore bune.

După ce s-a răcit foarte bine ridicăm vasul cu grijă

 

şi ornăm cu frișcă , după preferință şi imaginație. 

Super bun !!!!!! Poftă bună !!!!

 
 
 
 
 

[:]


Related Posts

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

        tort de mere      Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine trebuie să […]

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

    Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!! Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult. Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit doar pieptul deoarece curcanul meu […]



7 thoughts on “Tort cu mere si crema de zahar ars- prima incercare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.