Să vă spun ceva despre roșiile astea mici pe care le-am găsit din întâmplare în piață și sunt extraordinar de dulci și buuune. Sunt de la Gornești. Dacă ajungeți vreodată în zona mea pot să vă spun cu mâna pe inimă și pe sticla de bulion că în acest sat mic aflat doar la câțiva kilometri de Târgu Mureș găsiți cele mai bune roșii care există pe acest pământ. Aici e lumea roșiilor- în fața fiecărei case găsești o tanti care vinde roșii: colorate, galbene, verzi, mai mici sau mai mari, în ciorchini sau nu, și toate la fel de gustoase. Vă spun eu că dacă s-ar face un drum al bulionului cu siguranță ar începe și s-ar termina la Gornești.
De când a început școala nu mai am timp de nimic. În afară de visarea cu ochii deschiși și așteptarea weekend-ului nu prea am mai ajuns în bucătărie, chiar dacă aș fi vrut. De aceea a trebuit să pregătesc ceva rapid, dar la fel de delicios ca întotdeauna.
Ingrediente
- roșii cherry (cam cât intră în 6 ramekin-uri)
- fulgi de porumb (se pot înlocui cu pesmet)
- 1/4 cană parmezan ras
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- o mână de busuioc verde, rupt din ghiveciul din fereastră
- ulei de măsline
Metoda
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Fulgii de porumb se transformă în pesmet, fie cu ajutorul blenderului fie cu un sucitor și o pungă de hârtie.
Roșiile mici lăsați-le întregi, iar cele mai mărișoare tăiați-le în jumătate. Luați un bol și adăugați în el: roșiile, fulgii, parmezanul, sarea, piperul și busuiocul rupt. Amestecați.
Cu ajutorul unei linguri umpleți ramekin-urile. A se observa ajutorul meu!!! Priceless…
Stropiți din abundență cu ulei de măsline
și dați la cuptor vreo 10-15 minute până se formează aceea crustă minunată.
Gustați și vă minunați !!!
Luv u !!
- roșii cherry
- fulgi de porumb
- 1/4 cană parmezan ras
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- o mână de busuioc verde
- ulei de măsline
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
- Fulgii de porumb se transformă în pesmet cu ajutorul blenderului.
- Roșiile mici lăsați-le întregi, iar cele mai mărișoare tăiați-le în jumătate.
- Luați un bol și adăugați în el: roșiile, fulgii, parmezanul, sarea, piperul și busuiocul rupt.
- Amestecați.
- Cu ajutorul unei linguri umpleți ramekin-urile.
- Stropiți din abundență cu ulei de măsline și dați la cuptor vreo 10-15 minute până se formează crusta.
- Serviți fierbinte.
Luv u right back! Pentru reteta simpla, dar fabuloasa si pentru fotografiile la care nu ma mai satur sa ma uit! <3
Hugs,
Andra
Andra multumesc….
Doamne, in ce hal arata! Vreau si eu!!!
repede ca se raceste..
Foarte frumoase pozele.Ce aparat folosesti?
multumesc … sunt mandra posesoare de nikon !!
Cat de bine arata:) mi-a venit apa in gura:)