Ultimele păstăi de fasole și mazăre pe anul asta, un dressing de iaurt – cam asta este tot ce îmi puteam dori pentru salata mea.
Ingrediente salată de fasole și mazăre
fasole păstăi, verde, spălată și cu capetele tăiate ( 400 gr.)
fasole păstăi, galbenă, spălată și cu capetele tăiate (400 gr.)
mazăre (350 gr.)
ceapă roșie ( 2 bucăți )
roșii ( 3 bucăți )
frunze de busuioc ( o legătură sănătoasă )
sare de mare și piper proaspăt râșnit
ulei de măsline
Pentru sosul de iaurt:
125 gr. iaurt grecesc gras
4 linguri ulei de măsline
3 linguri suc de lime proaspăt stors
2 căței de usturoi, trecuți prin presă
sare de mare
Pregătesc dressingul:
Într-un bol mic amestec iaurtul și uleiul de măsline până la omogenizare. Adaug sucul de lime, usturoiul și sarea, și amestec în continuare până se obține o cremă.
Umplu o oală mai mare cu apă până la jumătate, împreună cu două lingurițe de sare. Aduc la fierbere. Adaug în apa clocotită fasolea și mazărea. După vreo 5 minute cu ajutorul unui clește transfer legumele într-un castron mare plin cu apă și gheață, pentru a opri procesul de gătire.
Scurg și pun deoparte.
Încălzesc 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie medie. Adaug ceapa și las la foc mediu-mic, amestecând ocazional, timp de 10 minute, până se înmoaie. Adaug o pișcătură de sare. Pun deoparte să se răcească.
Feliez roșiile și le curăț de semințe și piele. Apoi le tai bucăți mici.
Și gata pregătirile… într-un bol mare amestec fasolea în două culori, mazărea, ceapa călită, roșiile și busuiocul. Torn deasupra sosul de iaurt și zgâlțâi bolul până se combină.
Asezonez cu sare și piper și mănânc cu poftă !!
1 thought on “Salată de fasole și mazăre cu dressing de iaurt”