Fie ca ziua de 8 Martie să vă aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani !
INGREDIENTE
Pentru cupcakes :
Glazura de cream cheese:
METODA
- Încălziți cuptorul la 180 de grade C. Pregătiți tava cu hârtiuțe.
- Într-un castron mare amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
- Într-un alt castron mare amestecați împreună untul topit, zahăr brun, oul, iaurtul și vanilia. Se amestecă apoi piureul de morcovi.
- În ingredientele uscate se adaugă amestecul de unt până când se obține o compoziție omogenă. Se distribuie aluatul obținut în forme, cu ajutorul unei linguri sau cupe de înghețată.
- Se dă la cuptor vreo 20 minute sau până trec testul scobitorii.
- Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă, apoi transferați-le pe un grătar să se răcească complet înainte de glazurare. Glazura: Folosind un mixer electric se bate crema de brânză împreună cu untul, zahărul pudră și mierea până la omogenizare. În final se adaugă coaja de portocală. Cu ajutorul unui cuțit de unt se ornează muffin-urile. Bineînțeles puteți folosi un poș pentru ornare, dar mie personal îmi place aspectul puțin dezordonat al cupcake-urilor. Final touch – am presărat deasupra nuci sfărâmate. Poftă bună !!!
Foarte bune! Imi plac prajiturile cu morcovi si ghimbir. Toate bune si tie in aceasta zi frumoasa!
La multi ani si tie, Alex!
La multi ani si tie Frumoasa fata!
Sper ca mai ai briose,ca am sa trec pe la tine:-)
O super-mega-imbratisare!!!!
Daca-i dezmat, dezmat sa fie!! :))
La Multi Ani scumpa mea!!!
La multi ani si o primavara minunata!
Buna Alexandra. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii ’20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de „Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate”. Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
O primavara frumoasa sa ai 🙂
Multumesc Brandusa pentru invitatie !!!
o primavara minunata!
Imi plac prajiturile cu morcov, iar ale tale sunt senzationale.
La multi ani, draga mea! O primavara frumoasa iti doresc!
Pup
Arata foarte frumos! Nu vrei sa le inscrii in concurs: http://www.divainbucatarie.ro/just-t-va-ofera-un-martisor/?
Multumesc Cristina de invitatie !!!
Te pup 🙂
Ma bucur tare mult ca va plac <3
Mii de imbratisari tuturor si o primavara cat mai frumoasa !!!
e prima data cand incerc aceasta combinatie…si spre surprinderea mea chiar mi-a placut…multumesc pentru sfat!
Foarte bine se imbina aromele de ghimbir cu nucsoara si scortisoara! Am testat reteta si am 2concluzii:
1) briosele mi-au lasat curcubeu pe cerul gurii, de bune ce sunt
2) compozitia mi-a ajuns pt 9briose, deci data viitoare plusez la gramajul ingredientelor cu 50%.
Multumesc pt reteta minunata!
Camelia sa va fie de bine 🙂