Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am făcut macarons foarte buni dar nu de revistă, așa că până nu am cu ce să mă laud vă spun cum să faceți crema.
Am ales două din toate variantele găsite de mine pe net…și am obținut două creme cu texturi diferite.
varianta 1 – pentru o cremă de portocale fină,
am ales rețeta de AICI
70 gr. unt, la temperatura camerei
120 gr. zahăr
2 ouă întregi
2 gălbenușuri
o pișcătură sare
1 linguriță suc de lămâie, trecut prin sită
Se toarnă într-un borcănaș sterilizat și se sigilează.
varianta 2 – pentru o cremă de portocale texturată,
125 ml. suc proaspăt de portocale roșii, trecut prin sită
150 gr.zahăr pudră
100 gr. unt
4 gălbenușuriAșezați coaja de portocală, sucul de portocale, untul, zahărul și gălbenușurile într-o cratiță cu fund dublu, la foc mic. Gătiți, amestecând constant cu o lingură de lemn, timp de 10-15 minute sau până când amestecul se îngroașă și acoperă dosul lingurii.Se toarnă în borcane sterilizate și se sigilează. Se lasă la răcit și se poate păstra în frigider până la 1 lună.
Până una alta asta am făcut eu cu această cremă deosebit de gustoasă ツ
Belea!
Asa ceva… (ca sa parafrazez un realizator de emisiuni tv :()
Nu stiu crema cum este dar pozele… m-au dat pe spate.
In ansamblu, o postare de miliarde.
B R A V O!
Kyra ❤❤❤, multumesc mult !!!
Totul arata grozav. Cred ca sunt delicioase amandoua!
Frumoase, aromate si bune…Te pup!
Minunate cremele..Cred ca au un gust nemaipomenit.Felicitari!
Rocsy, multumesc frumos! Te pup!
arata fantastic cremitele tale 🙂
Iti multumesc tare mult! Mii de imbratisari!
Imi place mult textura si culoarea primei variante, eu am incercat odata varianta cu coaja si nu stiu de ce nu mi-a placut prea tare. Multumesc pentru idee, voi salva retetele 🙂
Mihaela, sunt asa de buneeee 😉
Uau! Ce texturi, culori si, probabil si gusturi diferite!
Eu am incercat varianta cu lamaie+portocale… constat ca nu se compara:(
Multumesc! O zi frumoasa!
Nu stiu ce gust o avea, dar de aratat arata super in ambele variante!!
Simona, multumesc mult !!!
Care varianta ti-a placut mai mult?
prima varianta, culoarea si textura sunt de vis !!!
dar si a doua imi place dar poate fara coaja 🙂
puuuup si te mai astept 😉
Yum! This looks divine, the color of the blood oranges … just amazing!
Thank you for your kind and supportive words, I really do appreciate them.
Looks absolutely enticing and pretty!
Thank you for your kind comment. That means a lot to me – coming from an artist such as yourself !!!
Arata super,super,super!
multumesc scumpa! puuup
Culoare si textura… sunt de vis.
Mii de multumiri !!!
Abea astept sa o incerc…sigur este foarte gustoasa
Esti o scumpa :)) Puuuup