De când am descoperit aceste ciuperci și viața noastră este parcă mai delicioasă… să nu credeți că nu știam de ele…nici vorbă…dar de când am aflat că se găsesc și în pădurea din spatele casei totul e devenit mai ușor.
Ciupercile astea sunt ceva de vis indiferent cum le pregătiți.
INGREDIENTE
- Hribi ( funghi porcini ) proaspeți
- Un grătar încins
- Ulei aromat :
- ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- ierburi: mentă, cimbru, cimbrișor, pătrunjel – toate proaspete
- 1-2 căței de usturoi ( tocați mărunt)
- ardei iute ( tăiat felii subțiri)
METODA
Pregătiți grătarul.
Curățați hribii de orice urmă de pământ folosind o pensulă și la nevoie ștergeți pălăria ciupercilor cu o cârpă umedă.
Tăiați hribii în jumătate sau în felii de 1 cm, dacă sunt mai mari .
Pregătiți uleiul aromat adăugând într-un bol toate ingredientele de mai sus. Cu ajutorul unei pensule ungeți hribii pe ambele părți.
Așezați-i pe grătarul încins și prăjiți câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Timpul de gătire este în funcție și de dimensiunea hribilor.
În momentul în care apar dungile specifice grătarului se pot întoarce pe cealaltă parte .
Lângă hribi puteți așeza pe grătar niște ceapă verde și vreo 2-3 căței de usturoi.
Când hribii sunt gata așezați-i pe un platou și presărați deasupra niște sare de mare, piper proaspăt râșnit și stoarceți câteva picături de lămâie.
Se servesc imediat.
- Hribi ( funghi porcini ) proaspeți
- Un grătar încins
- ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- ierburi: mentă, cimbru, cimbrișor, pătrunjel – toate proaspete
- 1-2 căței de usturoi ( tocați mărunt)
- ardei iute ( tăiat felii subțiri)
- Pregătiți grătarul.
- Curățați hribii de orice urmă de pământ folosind o pensulă și la nevoie ștergeți pălăria ciupercilor cu o cârpă umedă.
- Tăiați hribii în jumătate sau în felii de 1 cm, dacă sunt mai mari .
- Pregătiți uleiul aromat adăugând într-un bol toate ingredientele de mai sus. Cu ajutorul unei pensule ungeți hribii pe ambele părți.
- Așezați-i pe grătarul încins și prăjiți câte 3-4 minute pe fiecare parte.
- Timpul de gătire este în funcție și de dimensiunea hribilor.
- În momentul în care apar dungile specifice grătarului se pot întoarce pe cealaltă parte .
- Lângă hribi puteți așeza pe grătar niște ceapă verde și vreo 2-3 căței de usturoi.
- Când hribii sunt gata așezați-i pe un platou și presărați deasupra niște sare de mare, piper proaspăt râșnit și stoarceți câteva picături de lămâie.
Numai să nu-i ardeți! Eu am adăugat și câteva feliuțe de ghimbir, am o slăbiciune pentru el…
Gratarul perfect!
pur si simplu, pura si curata poezie!
Deci mi-a lasat gura apa 🙂 …arata delicios. Trebuie sa le incerc si eu, sper sa reusesc!