Hribi la gratar

Hribi la gratar

5 Comments

  grilled porcini

De când am descoperit aceste ciuperci și viața noastră este parcă mai delicioasă… să nu credeți că nu știam de ele…nici vorbă…dar de când am aflat că se găsesc și în pădurea din spatele casei totul e devenit mai ușor.

Ciupercile astea sunt ceva de vis indiferent cum le pregătiți.


INGREDIENTE

  1. Hribi ( funghi porcini ) proaspeți
  2. Un grătar încins
  3. Ulei aromat :
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare
  • ierburi: mentă, cimbru, cimbrișor, pătrunjel – toate proaspete
  • 1-2 căței de usturoi ( tocați mărunt)
  • ardei iute ( tăiat felii subțiri)

 

ulei aromat

METODA

Pregătiți grătarul.

Curățați hribii de orice urmă de pământ folosind o pensulă și la nevoie ștergeți pălăria ciupercilor cu o cârpă umedă.

Tăiați hribii în jumătate sau în felii de 1 cm, dacă sunt mai mari .

Pregătiți uleiul aromat adăugând într-un bol toate ingredientele de mai sus. Cu ajutorul unei pensule ungeți hribii pe ambele părți.

porcini marinat

 

porcini

Așezați-i pe grătarul încins și prăjiți câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Timpul de gătire este în funcție și de dimensiunea hribilor.

În momentul în care apar dungile specifice grătarului se pot întoarce pe cealaltă parte .

funghi porcini

Lângă hribi puteți așeza pe grătar niște ceapă verde și vreo 2-3 căței de usturoi.

Când hribii sunt gata așezați-i pe un platou și presărați deasupra niște sare de mare, piper proaspăt râșnit și stoarceți câteva picături de lămâie.

porcini la gratar

Se servesc imediat.

funghi porcini la gratar  

 

Hribi la gratar
Write a review
Print
Ingredients
  1. Hribi ( funghi porcini ) proaspeți
  2. Un grătar încins
Ulei aromat
  1. ulei de măsline extravirgin
  2. sare de mare
  3. ierburi: mentă, cimbru, cimbrișor, pătrunjel – toate proaspete
  4. 1-2 căței de usturoi ( tocați mărunt)
  5. ardei iute ( tăiat felii subțiri)
Instructions
  1. Pregătiți grătarul.
  2. Curățați hribii de orice urmă de pământ folosind o pensulă și la nevoie ștergeți pălăria ciupercilor cu o cârpă umedă.
  3. Tăiați hribii în jumătate sau în felii de 1 cm, dacă sunt mai mari .
  4. Pregătiți uleiul aromat adăugând într-un bol toate ingredientele de mai sus. Cu ajutorul unei pensule ungeți hribii pe ambele părți.
  5. Așezați-i pe grătarul încins și prăjiți câte 3-4 minute pe fiecare parte.
  6. Timpul de gătire este în funcție și de dimensiunea hribilor.
  7. În momentul în care apar dungile specifice grătarului se pot întoarce pe cealaltă parte .
  8. Lângă hribi puteți așeza pe grătar niște ceapă verde și vreo 2-3 căței de usturoi.
  9. Când hribii sunt gata așezați-i pe un platou și presărați deasupra niște sare de mare, piper proaspăt râșnit și stoarceți câteva picături de lămâie.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Risotto cu funghi porcini – hribi

Risotto cu funghi porcini – hribi

Rețeta pentru orez cu hribi sau italienescul risotto con funghi porcini. Ce tip de orez folosim? Cum pregătim hribii?

Trufe negre cu fettuccine si ciuperci

Trufe negre cu fettuccine si ciuperci

       Acu două zile am ieșit din casă în tricou și tare mă bucuram că în sfârșit vine primăvara… efectiv am plâns azi dimineață când am văzut că ninge…nu știu cum e la voi dar la Târgu Mureș sunt 2 grade… în martie… […]



5 thoughts on “Hribi la gratar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.