Flori de zucchini umplute

Flori de zucchini umplute

10 Comments

  flori de zucchini

  Ce minunății mai poți găsi în grădină??? mmmm flori de dovleac/zucchini…

și ce faci cu ele dacă nu ai răbdare să crească dovleacu’ ??? le umpliiiii ….

Incă un weekend petrecut la munte și încă o idee minunată !!!!!


 flori de dovleac umplute

Ingrediente

  • 8-1o flori de zucchini sau dovlecel
  • 250 gr. ricotta
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • câteva fire de cimbrișor
  • câteva fire de chives
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper
  • nucșoară
  • 150 gr. făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 250 ml bere blondă
  • ulei de măsline
  • felii de lămâie

ulei de floarea soarelui pentru prăjit    

flori

Metoda

  1. În primul rând este indicat ca aceste flori să fie proaspete. Există doua categorii de flori: fete și băieți.  Florile de sex feminin cresc direct din zucchini, în timp ce florile de sex masculin cresc pe tulpina plantei.
  2. Ok… aveți două feluri de flori: cu zucchini și fără. Lăsați zucchini-ul atașat de floare și crestați-l puțin.
  3. Cu foarte mare atenție deschideți florile și îndepărtați stamina (este amară).
  4. Într-un bol amestecați ricotta, parmezanul, oul puțin bătut, usturoiul pisat, firele de chives tocate și cimbrișorul. Asezonați cu sare, piper și nucșoară și amestecați până obțineți o pastă omogenă.
  5. Cu ajutorul unei lingurițe sau al unui poș umpleți cu grijă fiecare floare cu amestecul de ricotta obținut. Strângeți floarea și răsuciți puțin vârful.
  6. Pregătiți totul pentru prăjire deoarece se servesc calde. Puneți uleiul la încins și pregătiți o tavă cu hârtie de bucătărie.
  7. Pregătiți un aluat din făină, praf de copt și bere. Adăugați puțină sare și vreo 2 linguri de ulei de măsline. Veți obține un aluat puțin mai gros decât cel de clătite.
  8. Prăjirea se va face floare cu floare. Se trece floare umplută cu ricotta prin aluat, se lasă puțin să se scurgă excesul și se așează în uleiul încins cu vârful înainte. Nu vă grăbiți. Prăjiți câte 2-3 flori odată. Întregul procedeu nu durează mai mult de 3 minute, câte 1-2 min pe fiecare parte.
  9. Scoateți florile direct pe hârtie și lăsați să se scurgă excesul de ulei. Presărați cu sare.
  10. Se servesc calde, cu lămâie.

flori umplute    

Flori de zucchini umplute
Write a review
Print
Ingredients
  1. 8-1o flori de zucchini sau dovlecel
  2. 250 gr. ricotta
  3. 4 linguri parmezan ras
  4. 1 ou
  5. câteva fire de cimbrișor
  6. câteva fire de chives
  7. 1 cățel de usturoi
  8. sare și piper
  9. nucșoară
  10. 150 gr. făină
  11. 1 linguriță praf de copt
  12. 250 ml bere blondă
  13. ulei de măsline
  14. felii de lămâie
  15. ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Instructions
  1. În primul rând este indicat ca aceste flori să fie proaspete. Există doua categorii de flori: fete și băieți. Florile de sex feminin cresc direct din zucchini, în timp ce florile de sex masculin cresc pe tulpina plantei.
  2. Ok… aveți două feluri de flori: cu zucchini și fără. Lăsați zucchini-ul atașat de floare și crestați-l puțin.
  3. Cu foarte mare atenție deschideți florile și îndepărtați stamina (este amară).
  4. Într-un bol amestecați ricotta, parmezanul, oul puțin bătut, usturoiul pisat, firele de chives tocate și cimbrișorul. Asezonați cu sare, piper și nucșoară și amestecați până obțineți o pastă omogenă.
  5. Cu ajutorul unei lingurițe sau al unui poș umpleți cu grijă fiecare floare cu amestecul de ricotta obținut. Strângeți floarea și răsuciți puțin vârful.
  6. Pregătiți totul pentru prăjire deoarece se servesc calde. Puneți uleiul la încins și pregătiți o tavă cu hârtie de bucătărie.
  7. Pregătiți un aluat din făină, praf de copt și bere. Adăugați puțină sare și vreo 2 linguri de ulei de măsline. Veți obține un aluat puțin mai gros decât cel de clătite.
  8. Prăjirea se va face floare cu floare. Se trece floare umplută cu ricotta prin aluat, se lasă puțin să se scurgă excesul și se așează în uleiul încins cu vârful înainte. Nu vă grăbiți. Prăjiți câte 2-3 flori odată. Întregul procedeu nu durează mai mult de 3 minute, câte 1-2 min pe fiecare parte.
  9. Scoateți florile direct pe hârtie și lăsați să se scurgă excesul de ulei. Presărați cu sare.
  10. Se servesc calde, cu lămâie.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

flori de zucchini umplute  


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups



10 thoughts on “Flori de zucchini umplute”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.