Și dacă tot s-a deschis sezonul de cules ciuperci să vă arăt cu ce ne-am ales în weekend: o grămadă de hribi și gălbiori. O parte i-am pus pe grătar, alta pe iarnă și cu cea mai rămas am trântit o tocăniță de îți lasă gura apă… pot să vă spun cu mâna pe inimă că sunt un mare fan : i luv ciuperci!
INGREDIENTE:
- Hribi (Porcini) proaspeți
- Gălbiori (Chanterelle) proaspeți
- 1 lingură unt
- Ulei de măsline
- O jumătate cană vin alb sec
- 2-3 linguri de smântână
- Pătrunjel proaspăt
- o ceapă roșie mică
- 3-4 căței de usturoi
- Parmigiano-Reggiano, pentru servit
- făină de mălai
METODA
Mămăliga se face după bunul plac cu o singură diferență- eu am adăugat în compoziție spre final niște unt, puțină smântână și parmezan ras.
Sosul :
- Ciupercile se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în jumătate.
- În tigaie/oala de tuci adăugați untul și puțin ulei de măsline. Ceapa tocată mărunt se călește împreună cu usturoiul feliat subțire.
- Când ceapa devine translucidă se adaugă ciupercile.
- Lăsați ciupercile pe foc fără să amestecați până când apa lăsată se evaporă.
- Adăugați vinul și pătrunjelul și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
- De îndată ce se reduce vinul adăugați smântâna, reduceți focul și lăsați să se gătească până se îngroașă smântâna.
- Îndepărtați de pe foc și serviți alături de mămăliga fierbinte, presărat cu Parmigiano-Reggiano.
Simply the Best !!
- Hribi (Porcini) proaspeți
- Gălbiori (Chanterelle) proaspeți
- 1 lingură unt
- Ulei de măsline
- O jumătate cană vin alb sec
- 2-3 linguri de smântână
- Pătrunjel proaspăt
- o ceapă roșie mică
- 3-4 căței de usturoi
- Parmigiano-Reggiano, pentru servit
- făină de mălai
- Ciupercile se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în jumătate.
- În tigaie/oala de tuci adăugați untul și puțin ulei de măsline. Ceapa tocată mărunt se călește împreună cu usturoiul feliat subțire.
- Când ceapa devine translucidă se adaugă ciupercile.
- Lăsați ciupercile pe foc fără să amestecați până când apa lăsată se evaporă.
- Adăugați vinul și pătrunjelul și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
- De îndată ce se reduce vinul adăugați smântâna, reduceți focul și lăsați să se gătească până se îngroașă smântâna.
- Îndepărtați de pe foc și serviți alături de mămăliga fierbinte, presărat cu Parmigiano-Reggiano.
Ciuperci la ceaun cu mamaliga
Tulai, cum arata! Mniam-mniam! 🙂
Arata foarte gustos! De mic mi-au placut ciupercile si nu ratez nicio ocazie sa incerc o reteta noua. Sunt foarte gustoase si se potrivesc in multe combinatii.
Arata foarte bine! 🙂
Bună și sănătoasă! Miam-miam!