Voi ați simțit cât este de frig afară?? adică mi s-au lipit nările când am ieșit din casă azi dimineață. Ca să nu mai vorbesc de copii, care au înghețat efectiv până au ajuns la școli. Eu iubesc iarna, dar nici chiar așa nu se poate…
Aloo mă aude cineva?? responsabilii cu vremea, noi nu facem ceva?? -24 de grade …brrrr
Nu sunt convinsă dar poate o supă fierbinte ne va încălzi puțin sau poate nu , dar oricum mirosul de usturoi copt și dovleac au făcut ca nările mele să se dezlipească încetul cu încetul.
Am vrut să surprind omul cu niște supă fierbinte la pachet și vă dați seama că aproape a înghețat până la destinație. Mda nici eu nu știu la ce m-am gândit … a înghețat !!! halal surpriză .
Sfatul meu: azi serviți supa indoor !!!
Ingrediente:
- 3 cartofi dulci, curățați de coajă și tăiați în cuburi
- 1 ceapă roșie, tăiată mărunt
- 1 cățel de usturoi
- 1 cub de unt
- 1 fir de țelină
- 1,5 litri supă de legume
- 1 lingură ghimbir proaspăt ras
- smântână
- sare și piper, după gust
- crutoane cu parmezan din 1/2 baghetă, tăiată felii și apoi cuburi, stropită cu ulei de măsline și presărată cu parmezan ras
cum fac supa crema de cartof dulce?
- Pentru crutoane : încălziți cuptorul la 180 grade C. Pe o foaie de copt așezați pâinea stropită cu ulei de măsline și radeți deasupra parmezan. Condimentați cu sare și piper. Introduceți la cuptor și coaceți până se prăjește și devine aurie, 8 până la 10 minute.
- Se taie capacul cățelului de usturoi și se învelește în folie de Al. Se introduceți în același cuptor preîncălzit și se lasă la copt vreo 45 minute. Când se răcește se stoarce usturoiul copt din coajă.
- Într-o oală mai mare se călește în unt ceapa și țelina. Când ceapa devine translucidă se adaugă cartofii și se mai amestecă puțin. Adăugăm supa și se lasă să fiarbă acoperit vreo 10-15 minute. Se adaugă apoi usturoiul și ghimbirul ras. Când cartofii sunt fierți se trece totul prin blender până devine cremos. Se adaugă smântâna și se mai lasă încă vreo 2-3 minute la foc. Asezonăm după gust.
- Se servește fierbinte însoțită de crutoane de parmezan și poate presărat cu niște semințe prăjite de floarea soarelui.
- 3 cartofi dulci, curățați de coajă și tăiați în cuburi
- 1 ceapă roșie, tăiată mărunt
- 1 cățel de usturoi
- 1 cub de unt
- 1 fir de țelină
- 1,5 litri supă de legume
- 1 lingură ghimbir proaspăt ras
- smântână
- sare și piper, după gust
- crutoane cu parmezan din 1/2 baghetă, tăiată felii și apoi cuburi, stropită cu ulei de măsline și presărată cu parmezan ras
- Pentru crutoane : încălziți cuptorul la 180 grade C. Pe o foaie de copt așezați pâinea stropită cu ulei de măsline și radeți deasupra parmezan. Condimentați cu sare și piper. Introduceți la cuptor și coaceți până se prăjește și devine aurie, 8 până la 10 minute.
- Se taie capacul cățelului de usturoi și se învelește în folie de Al. Se introduceți în același cuptor preîncălzit și se lasă la copt vreo 45 minute. Când se răcește se stoarce usturoiul copt din coajă.
- Într-o oală mai mare se călește în unt ceapa și țelina. Când ceapa devine translucidă se adaugă cartofii și se mai amestecă puțin. Adăugăm supa și se lasă să fiarbă acoperit vreo 10-15 minute. Se adaugă apoi usturoiul și ghimbirul ras. Când cartofii sunt fierți se trece totul prin blender până devine cremos. Se adaugă smântâna și se mai lasă încă vreo 2-3 minute la foc. Asezonăm după gust.
- Se servește fierbinte însoțită de crutoane de parmezan și poate presărat cu niște semințe prăjite de floarea soarelui.