Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!!
Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult.
Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit doar pieptul deoarece curcanul meu era mare, aşa cam cât un porc. Nu râdeți … de abia a reuşit omul să-l facă bucăţi pentru congelator. Şi a umplut 2 rafturi şi vreau să vă spun că am un congelator destul de mare. A fost o adevărată luptă între curcan şi om. Nu am mai râs cu atâta poftă de mult timp. Întâi şi-ntâi am desfăcut/crestat pieptul în aşa fel încât să-l pot umple cu vreo 10 prune deshidratate, câteva felii dintr-un măr mare şi galben şi câteva feliuțe de prosciutto crudo. Şi pentru că asta nu era suficient am sărat şi piperat, apoi am presărat cu puţin praf de usturoi şi nițică salvie şi ceva ulei
de măsline.
Am adunat pieptul la loc şi l-am învelit în felii de prosciutto. Apoi l-am legat şi aşezat în tavă. Ca pregătirea să fie în toată regula am adăugat în tavă pe lângă nişte felii de măr, ceva prune, 1/2 pachet unt, o ceapă mare tăiată în 8 şi 1 cană vin alb sec.
Ei şi după ce am pregătit totul aşa frumos am dat la cuptor pâna s-a făcut. Să fi tot fost vreo 2 ore sănătoase.
Când minunăția a fost gata am dezlegat-o şi am tăiat-o felii.
Dezmățul total a fost după ce am stropit cu sos.
SOSUL.
Tot ceea ce a rămas în tavă : mere, prune, ceapă, zeama de vin le-am trecut printr-o sită. Am făcut un rue ( rântaș ) din 1 lingură unt cu 1 lingură făină, peste care am adăugat sosul obținut din ce era în tavă şi l-am diluat apoi cu supă (că tot fierbea pe sobă ) până a ajuns la consitența pe care o vroiam.
Am servit nebunia asta de friptură cu cartofi piure şi mult sos !!!!
Vă provoc să o încercați și apoi mai povestim !!! Poftă bună !!!
Alte rețete asemănătoare
Curcan întreg la cuptor
Curcan. la cuptor
Ce finete!
Preparat subtire, de bistro frantuzesc.
Felicitari!
Kyra multumesc !!!
Oh, boy! Lovely ♥
Imi ploua in gura!!! O bunatate trebuie sa fie!
Aoleu, ce bunatate! Fructele si carnea „dau bine” impreuna!
Clar pe gustul meu!!!!Yummy
wow, cum arata…si ce portie generoasa!! E pentru mine, nu? Pupici
Și pe gustul meu, desigur.
Ai facut o treaba buna aici, desi eu nu prea sunt cu carnea, aici m-ai ispitit rau… 🙂
Va multumesc frumos dragii mei ♥♥♥
Ma bucur mult ca va place! La noi in casa a ajuns rapid in topul preferintelor!!!
draga mea, eu mananc destu lde rar carne, adica de vreo 6 ori pe an :)), dar combinatia cu prune ♥ e cea care imi face mare poftaaaa 🙂 Super delicioasa ♥
Te pup!
Minunata combinatia!!!
Arata minunat, iar combinatia este delicioasa rau.
Arata deliciosss!! Cu urmatoara ocazie vio incerca acesta reteta minunata.
Ce combinatie! Si ce bine arata! Trebuie neaparat incercata reteta, dar asta mai incolo, pentru ca abia au trecut sarbatorile si sunt suprasaturata de carne.
Eu care nu mananc curcan…la cat de bine arata in poza asta cu siguranta cand ajung acasa ma duc si incerc reteta…multumesc mult pentru pont!:*
Neata tuturor. Dupa cum am spus zilele trecute, am incercat reteta. Nu am decat cuvinte de lauda 🙂 A iesit delicios cu toate ca nu ma dau in vant dupa curcan. Recomand tuturor !!! Astept si parerile voastre. Va doresc sa aveti parte de o Duminica excelenta !
arata incantator.
doar ca sugestie…cum ar fi fost oare si cu putin camembert in interior ?
incercam si va spun ce a iesit.
felicitari!!!
cred ca ar fi delicios !!! astept vesti !!!
e super reteta alex. am preparat-o si vineri si sambata si marius m-a intrebat deja cand mai fac.
ma bucur ca v-a placut !! pup fetele 🙂